Ocena filma: John Wick 4

John Wick 4
Ocena filma John Wick 4 Foto: on imdb

John Wick 4 je četrti del filmske serije, ki je potiho postala ena najbolj priljubljenih akcijskih franšiz v zgodovini. Keanue Reeves se vrača kot naslovni junak, ki se želi maščevati Veliki mizi, ki mu streže po življenju. Devet let po prvi uspešnici se ekipa vrača s filmskim gigantom, ki nam v 169 minutah postreže z nekaj najboljše akcije, kar smo je videli na velikem platnu.

John Wick je hitro postal najbolj priljubljena akcijska serija

Kaj pričakovati od film John Wick 4? Akcijo in pištole, veliko pištol. In tega je ogromno, včasih celo za kanček preveč. A ker so akcijski prizori v tej franšizi revolucionirali akcijske filme na ravni splošnih gledalcev, se ne pritožujemo. Vsak akcijski prizor je brez napake in če uporabimo besede Reevesa, gre za ples in ne pretepe. Režiser Chad Stahelski, nekdanji kaskader, ponovno preseneti z nekaj izjemnimi prizori akcije, ki skupaj s čudovito in nadvse podcenjeno kinematografijo Dana Laustsena, ustvari enega najlepših filmov zadnjih let.

Keanu Reaves v filmu John Wick 4
Keanu Reaves v filmu John Wick 4 Foto: on imdb

Keanu Reeves obkrožen z odličnimi igralci

Če gledalec ni navdušen nad akcijo (kar bi bilo že sumljivo), se lahko navdušuje nad vrhunsko izpeljanimi prizori in kinematografijo. In če tudi to ni dovolj, situacijo reši nekaj čudovitih igralskih predstav. Tu ne govorimo o Keanu Reevesu, ki je imel iz filma v film manj dialoga, saj ga ne rabi in ga nikoli tudi ni izrazil na način, ki ne bi zdrznil gledalca. Na najvišjem nivoju pa skrbi za drug segment igralskega poklica, kjer se mu pridružijo tudi Donnie Yen, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins in morje fantastičnih kaskaderjev, ki »prodajo« film. Tega smo v tej franšizi že vajeni, a John Wick 4 ponovno navduši z izvedbo celotnih sekvenc.

Poleg prepričljivih veteranov franšize Iana McShana in Laurenca Fishburna, sta tu še dva novinca, ki jasno in glasno prevzameta prizore v svoje roke. To sta Shamier Anderson kot Nihče in Bill Skarsgard kot Markiz Vincent de Gramont. Če prvi doprinese skrivnostnost in določeno mero empatije (vključno s prisrčnim in nadve ubijalskim kužkom), se lahko Bill pohvali z vlogo, ki bo ostala v spominu. Če pretekli negativci niso bili zapomnljivi, je francoski mogotec točno tak. Zapomnljiv.

Bill Skarsgard v filmu John Wick 4
Bill Skarsgard v filmu John Wick 4 Foto: on imdb

Akcijski prizori, ki jih ni moč preseči

Ko primerjamo filme John Wick z baletnimi klasikami si ne moremo pomagati pri razmisleku o tem, kako izjemno bi ti filmi delovali kot dejanska baletna predstava. Koreografija, ki je v preteklosti še izdala preveč načrtovanja, je zdaj tekoče vpeljan stroj, ki ne bo nikoli razočaral. John Wick 4 traja skoraj tri ure in navkljub neskončni akciji ni trenutka, ko bi se dolgočasje prikradlo v ospredje. Vsak bo v filmu našel nekaj, kar mu bo ostalo v spominu. Ljubiteljem akcijskih prizorov in prelepe kinematografije se bodo cedile sline. Ni besed, ki bi dosegle raven kakovosti, zanimivosti in napetosti prizorov akcije v filmu, kar nam da jasno vedeti, da je John Wick 4 eden najboljših akcijskih filmov v zgodovini.

John Wick 4 | trailer | V KINU OD 23. MARCA

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
John Wick 4
Prejšnji članekJe KETO dieta škodljiva zdravju in planetu?
Naslednji članekTudi čmrlji sledijo vedenjskim trendom okolice

Urednik portala Student.si

ocena-filma-john-wick-4John Wick 4 je četrti del filmske serije, ki je potiho postala ena najbolj priljubljenih akcijskih franšiz v zgodovini. Keanue Reeves se vrača kot naslovni junak, ki se želi maščevati Veliki mizi, ki mu streže po življenju. Devet let po prvi uspešnici se ekipa...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.