Ocena filma: Ledeno kraljestvo 2

Ledeno kraljestvo 2
Ledeno kraljestvo 2 Foto: on themoviedb

Na veliko srečo vseh otrok, predvsem pa punčk, je nadaljevanje najbolj priljubljenega Disneyjevega filma končno prispelo v naše kinematografe. Elsa in Anna se vračata z novo pustolovščino, v smeh pa nas ponovno spravlja snežak Olaf.

Ledeno kraljestvo 2: Več poudarka na zgodbi

Za razliko od prvega dela, kjer so glavno vlogo igrale pesmi (cel film je bil posnet okoli pesmi Let it go) je tokrat v ospredju zgodba. Elsa in Anna morata svoje kraljestvo rešiti pred gozdom in starodavnimi varuhi. Pri tem pa odkrivata tudi dolgo zakopane družinske skrivnosti.

Ljubezen med sestrama prevladuje

V prvem delu je bila zgodba osredotočena predvsem na Anno in njeno ljubezensko zgodbo. Krištof je tudi tokrat v filmu, ampak ima precej bolj stransko vlogo. Glavni sta sestri in njuna medsebojna ljubezen. Podpirata se na vsakem koraku, tudi kadar se znajdeta v nevarnosti.

Frozen 2
Frozen 2 Foto: on themoviedb

Elsa kot simbol ženske moči

Sledi manjši spojler. Elsa ne doživi svoje velike ljubezenske zgodbe, kot so nekateri upali in pričakovali. Film je osredotočen na njeno odkrivanje lastne moči. Disney je s tem naredil velik korak naprej v prikazovanju ženske emancipacije. Elsa je naravnost fantastična. Pokaže osebnostno rast in odraslost, ni je strah lastnih moči in sprejme svojo usodo. Dodatni plus pa je ta, da sem si želela obleči čisto vsako njeno obleko.

Precej drugačen od prvega dela

Prvi film je bil osredotočen na glasbo in zabavo. Nadaljevanje je v določenih vidikih namenjeno bolj odraslim gledalcem. Je pa res super, da imajo mlada dekleta lahko tako močni in neodvisni vzornici. Disney končno prekinja tradicijo, kjer so moški vedno tisti, ki rešijo ženske.

Frozen 2 | Official Trailer 2

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Zgodba
Pesmi
Sporočilo
Celota
Prejšnji članekTop YA serije knjig
Naslednji članekKako lahko s tekom premagaš tesnobo
Katja Stojić

Urednica revije Študent

ocena-filma-ledeno-kraljestvo-2Pesmi niso tako dobre kot v prvem delu, je pa zato zgodba boljša. Elsa in Anna sta lahko vzornici mladim dekletom, predvsem Elsa, ki sama reši svoje kraljestvo in tako pokaže, da so tudi ženske lahko vitezi na belem (tokrat vodnem) konju.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.