Top YA serije knjig

Serije knjig za mlade, ki jih lahko prebereš in se v njih izgubiš. Ker je vreme prav prikladno za branje ti svetujem, da si čimprej izbereš svojo in začneš.

Tigrova saga

Ameriška pisateljica Colleen Houck je s svojim prvencem, ki je zasedal vrhove lestvic, naredila odlično serijo knjig. Počitniško delo v cirkusu spremeni življenje sedemnajstletne Kelsey iz Oregona, ko se spoprijatelji z veličastnim tigrom Renom. Kasneje jo vprašajo, ali bi tigra spremljala v Indijo, kjer ga nameravajo izpustiti na prostost. Brez odlašanja odpotuje s svojim varovancem. Kmalu po prihodu v tujo deželo pa odkrije, da je Ren uročen indijski princ. Za tiste, ki pa ste to že prebrali svetujem serijo istoimenske pisateljice o egipčanskem princu.

Tigrova saga
Tigrova saga.

Razcepljeni

Če ste gledali tisti beden izgovor za filme po knjigah, potem dajmo raje knjigo v roke. Pisateljica Veronica Roth je ustvarila čudovito zgodbo, ki se je izgubila v filmih. Beatrice Prior se mora pred 16 letom odločiti v katero od štirih ločin spada. Njena izbira in nadaljnja zgodba sta napeti in zanimivi. Vredno branja, ogleda pač ne.

Razcepljeni
Razcepljeni.

Harry Potter

Ja vem. Klasika. Ampak knjige so vedno boljše od filmov in tudi tukaj je tako. Filme obožuješ in bi rad izvedel več o likih, ki so ti tako blizu. Preberi knjige in verjemi, da se bo izplačalo.

Harry Potter
Harry Potter.

Igre lakote

Spet so tu filmi. Tiste najbolj brane so vedno filmi. Medtem ko so filmi v tem primeru še kar zvesti pisani besedi pa je knjiga vseeno boljša. Osebno sem jih prebral v dveh dneh, ko sem bolan ležal v postelji. Odlično branje, zgodbo pa že poznamo a ne?

Igre lakote
Igre lakote.

Lahko si prebereš tudi, zakaj so YA knjige tako priljubljene tudi med odraslimi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTop animirani filmi za oboževalce Miyazakija
Naslednji članekOcena filma: Ledeno kraljestvo 2
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.