Top animirani filmi za oboževalce Miyazakija

The Girl Who Leapt Through Time

Ta znanstveno fantastični film se bo poigral s tvojo sposobnostjo razmišljanja. Začne se popolnoma nedolžno in sredi filma se zgodba popolnoma spremeni. Nočemo ti preveč izdati, ampak ta film ima briljanten koncept. Ne brskaj po internetu, da bi izvedel, zakaj je tako dober, ampak si ga samo poglej. Navdušen boš nad inovativnim pristopom k zgodbi.

The Girl Who Leapt Through Time - Official Trailer

Wolf Children

Ne, to ni film o volkodlakih. Ne tistih klasičnih, ki se borijo proti vampirjem. Mlad par z majhnima otrokoma ugotovi, da sta se otroka sposobna spremeniti v volka, tako kot njun oče. Na žalost to srečno družinico doživi tragedija in njihov svet se popolnoma spremeni. Ta film te gotovo ne bo pustil ravnodušnega, zato ti priporočamo ogled z robčki na dosegu roke.

Your Name

Si že naveličan filmov o menjavi teles? No, tale ti bo gotovo všeč. Za razliko od Lindsay Lohan in njenega (ne)sprejemljivega igranja, si tukaj telesi zamenjati dva študenta, ki se niti ne poznata. Oba poskušata izvedeti čim več o sebi, čigar telo sta prevzela, hitro pa se začneta tudi iskati. Film ima sicer že znano plat zgodbe o menjavi teles, ampak je prikazan na precej inovativen način.

Your Name - Trailer [English dubbed]

Hotarubi no mori e

To je krajši film, ki ti bo strl srce. Mlado dekle se odpravi v bližnji gozd, kjer živijo duhovi. Tam spozna novega prijatelja, vendar jima usoda žal ni naklonjena. Film je zelo čustven in nežen, glasbena spremljava pa je čudovita. Je ponovno tak, da te zna spraviti v jok, zato te opozarjamo, da bodi pripravljen na to.

Mary and the Witch’s Flower

Mlada punca odkrije čudežno rožo, ki jo začasno spremeni v čarovnico. Žal je nad svojimi močmi tako navdušena, da se pretvarja, da so njene. S tem navduši vse na čarovniški akademiji, a žal vsaka moč pride s svojo ceno. Hitro ugotovi, da čarovnija ni tako nedolžna, kot se zdi in mora se boriti za svoje življenje. Film priporočamo predvsem tistim, ki uživajo ob fantastičnih vsebinah, kot je na primer Harry Potter.

Mary and the Witch's Flower - Official Trailer

Paprika

Ne, ta film ne govori o zelenjavi. Paprika je namreč ime. Film prikazuje skupino zdravnikov, ki s pomočjo naprave lahko dostopajo do sanj svojih bolnikov. S tem jim želijo pomagati pri njihovih psiholoških težavah. Uporaba te naprave pa je nezakonita, zato si zdravnica izbere ime Paprika, ko jo začne uporabljati. Film je zelo nadrealističen, ker prikazuje naše podzavesti, zato se zgodba zdi malce zmedena, je pa vizualno čudovit.

Mirai no Mirai

Še ena zgodba o potovanju skozi čas. Majhen deček s pomočjo čarobnega drevesa potuje skozi čas. Pri tem spozna svoje sorodnike iz preteklosti, iz prihodnosti pa ga obišče najstniška sestra. Deček tako spozna svojo družino, pri tem pa tudi malce odraste in spozna samega sebe. Gre za zelo nežno in toplo zgodbo, ki to bo gotovo ogrela srce.

Mirai [Official English Trailer, GKIDS - Out on Blu-Ray, DVD & Digital on April 9!]

Urednica revije Študent

Prejšnji članekMoj obraz je postal MEME
Naslednji članekTop YA serije knjig

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.