Ocena filma: Roboti (2023)

Roboti, eden najbolj pozabljivih filmov leta 2023
Roboti, eden najbolj pozabljivih filmov leta 2023 Foto: on imdb

Roboti je polovična romantična komedija in tehnološka fikcija, ki je ne gre zamenjati za fenomenalni animirani film z istim naslovom. V glavnih vlogah se nam predstavita Jack Whitehall in Shailene Woodley, ki življenje živita skozi svoja robotska dvojnika.

Roboti je film z zanimivim konceptom, a grozovito izpeljavo

Leta 2032 je prepovedano uporabljati resnične androide kot služabnike ali delavce. Elaine in Charles živita v premožnem predmestju, da pa bi se izognila delu in koristnemu preživljanju časa, uporabljata svoje robotske dvojnike. On lenuh, ona izkoriščevalka. Ko se spoznata, na zmenek pošljeta svoja robota, da bi se (ponovno) izognila porabi časa, pošljeta na zmenek svoja robotska dvojnika. Ko slednja ugotovita, da se zaljubljata, ukradeta identiteto svojih lastnikov in pobegneta, Elaine in Charlesa pa prisilita, da se združita in si vrneta življenje.

Jack Whitehall in Shailene Woodley v filmu Roboti, ki predstavi zanimiv koncept, a ga ne izpelje dobro
Jack Whitehall in Shailene Woodley v filmu Roboti, ki predstavi zanimiv koncept, a ga ne izpelje dobro Foto: on imdb

Film temelji na kratki zgodbi Roberta Sheckleya »The Robot Who Looked Like Me« iz leta 1973. Scenarij sta napisala Ant Hines in Casper Christensen, ki sta film tudi režirala. In kaj pričakovati od filma s tako zasnovo? Veliko, a pričakovanja so nekaj, kar smo dobili pa nekaj povsem drugega. Zanimiv koncept in zaplet nista niti približno izkoriščena, saj gre preprosto za romantično komedijo, ki veliko svoje zasnove porabi za prisilno naklonjenost med glavnima likoma. In prav onadva sta grozni osebi, pri katerih moramo najprej premostiti logično neodobravanje njunih odločitev, da bi na koncu sploh verjeli njuni ljubezni oziroma zaljubljenosti. Nekje vmes pa se zgodi nekaj zanimivih trenutkov z uporabo robotskih dvojnikov, ki pa nikoli ne doseže tistega, kar se gledalcu porodi ob ogledu teh prizorov.

Morda, a prav zares morda, bo nekdo v njem našel nekaj trenutkih užitka, komedije in čustev. Žal pa ta zf romantična komedija sama sebi postavi več ovir, kot pa jih je možna preseči s svojo povprečno izpeljavo.

Roboti je pozabljiv film

Generična romantična komedija, ki ne ponudi ničesar novega, talentirano Shailene Woodley pa uporabi zgolj za bedasto ljubimko stand-up komika, ki ni dober igralec. Verjetno gre za enega najbolj pozabljivih filmov leta, ki bi znal v prihodnosti zaživeti zgolj kot zgrešen potencial.

Robots | Official Trailer | Prime Video

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Roboti
Prejšnji članekBi morali vsi hoditi bosi? Pozitivni učinki bosonoge hoje
Naslednji članekTop 10 pesmi Måneskin za nove poslušalce

Urednik portala Student.si

ocena-filma-roboti-2023Roboti je polovična romantična komedija in tehnološka fikcija, ki je ne gre zamenjati za fenomenalni animirani film z istim naslovom. V glavnih vlogah se nam predstavita Jack Whitehall in Shailene Woodley, ki življenje živita skozi svoja robotska dvojnika. Roboti je film z zanimivim konceptom, a...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.