Ocena filma: Sonic ježek

Pred nekaj meseci se je internet zjokal. Izšel je napovednik za animirani film Sonic. In izgledal je grozno. Napovednik ne, Sonic pa. Ljudje so spregovorili in dosegli toliko, da so se ustvarjalci usedli in zamaknili film na februar. Popravili so Sonica. Ampak kakšen pa je film zdaj, po popravkih?

Eden boljših filmov na temo videoiger

Sonic je zelo popularna igra, ki jo obožuje več generacij. Čeprav ni na ravni Pokemonov, je še vedno zelo močna franšiza. Recept je bil preprost. Naredi isto, kot je to storil lanskoletni Detektiv Pikaču. In to je storil prav tako dobro, ampak z eno izboljšavo. Jim Carrey. Ampak o tem v naslednjem odstavku. Film je lep primer ustvarjanja tistih, ki vejo, kaj počnejo. Film za mlade in odrasle, v katerem bodo uživali čisto vsi. Razen, če si velik fan Jim Carreya in njegovega glasu. Lik Sonica je smešen, čudovit in zelo dobra računalniška stvaritev. Zgodba je preprosta, kaj več sploh ne morem dodati. Upam, da bo sledilo nadaljevanje in bomo lahko videli še njegove prijatelje.

Sonic

Problem sinhronizacije

Razumemo, da je to animirani film, ki je po večini namenjen mlajšim. Ampak v filmu je Jim Carrey, ki po dolgih letih spomni na stare čase. Lahko bi imel vsaj eno predstavo, v kateri je ponujena različica brez sinhronizacije. Zakaj? Jim Carrey.

James Marsden kot Sonicov prijatelj vlogo odigra čisto OK. Kar pač zgodba in scenarij od njega potrebujeta. Lik Sonica je na ravni Pikachuja iz prej omenjenega filma. Ampak tisti, ki ukrade šov, je Jim Carrey. Z likom dr. Robotnika smo na račun končno prišli tudi njegovi oboževalci. V filmu je fantastičen in nas nostalgično spomne na vloge kot so Maska, Riddler, Bruce in Ace Ventura. Ampak žal marsikdo ne bo mogel uživati v tem, ker je film pač sinhroniziran.

Naj se razumemo. Sinhronizacija je narejena z 10ko, ampak zaradi nje so izgubili priložnost, da bi bil film še bolj kakovosten. Verjetno me bodo razumeli le starejši in tisti, ki imajo radi Jima.

Jim Carrey
Jim Carrey

Nadaljevanja

Film bo nadaljevanje najverjetneje dobil zaradi precej dobrega zaslužka. Kdo od drugih likov iz iger Sonic se mu bo pridružil, pa bomo še videli. Sonic ježek je dober predstavnik video iger, ki se je zaradi veliko možnosti lepo prenesel na filmsko platno. Režiser Jeff Fowler je opravil odlično delo in v prihodnosti ga čaka še kaj večjega. Močno pa upam, da ostane pri filmih o Sonicu, saj imamo po več letih spet dober film po video igri.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Zgodba
Igra
Režija
Jim Carrey
Problem sinhronizacije
Prejšnji članekTop romani o zmajih
Naslednji članekNajbolj slavni kužki vseh časov
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-sonic-jezekSonic ježek je čudovit lik, ki je uspešno prestal prenos na filmsko platno. Lik je narejen prekrasno in je zvest originalu. Celotna zasedba svoje vloge odigra ravno prav dobro. Blesti pa Jim Carrey, ki se žal izgubi s sinhronizacijo. Kakšna izgubljena priložnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.