Top romani o zmajih

Christopher Paolini: Eragon

Prvi del zbirke knjig, ki velja za klasiko mladinske književnosti. Mlad fant Eragon najde velik kamen, ki se kasneje izkaže za zmajevo jajce. Njegovo življenje se čez noč spremeni, saj se mora iz revnega kmečkega fanta spremeniti v pogumnega jahača zmajev. Pri tem se spopada s temnimi silami Imperija in skuša malega zmaja obdržati pri življenju.

Naslovnica

Naomi Novik: His Majesty’s Dragon

Ta celotna zbirka knjig se posveča zmajem, in sicer je zgodba postavljena v čas napoleonskih vojn. Ponovno sledimo mlademu fantu, tokrat vojaškemu častniku, ki je prav tako priča rojstvu zmaja. Njegovo življenje je zdaj za vedno povezano s tem bitjem, s katerim morata sodelovati v boju med Francijo in Anglijo.

Naslovnica

Robin Hobb: The Dragon Keeper

Robin Hobb je kraljica fantazijske literature in ena njenih najbolj znanih serij je ravno o zmajih. Naloga teh dragon keepers je, da preganjajo zmaje k njihovemu izgubljenemu legendarnemu mestu. Sledimo različnim likom, pri čemer ne manjka niti predstavnikov LGBTQ+ skupnosti, poleg zmajev pa so zanimive še leteče ladje.

Naslovnica

Jo Walton: Tooth and Claw

Eden redkih samostojnih romanov v žanru fantazijske književnosti ima v glavni vlogi same zmaje. Ne sledimo torej ljudem, ki letijo na zmajih, ampak so junaki kar zmaji. V ospredju so družinski konflikti, drama in romanca. Zgodba je postavljena v neke vrste viktorijansko Anglijo, je pa tako napeta in nepričakovana, da ti ne bomo izdali niti besede več.

Naslovnica

Rachel Hartman: Seraphina

Zmaji se v tej zbirki lahko spremenijo v ljudi in obiskujejo univerze. So racionalni in matematično usmerjeni. Glavna junakinja je nadarjena glasbenica, ki se pridruži dvoru, ko je član kraljeve družine umorjen. Sama skriva veliko skrivnost, ki jo mora za vsako ceno obdržati zase. Kar pa ni ravno lahko, če umor preiskuješ s poveljnikom kraljičine straže.

Naslovnica

 

Urednica revije Študent

Prejšnji članekLahti, Helsinki in nočno plavanje v ledenem morju
Naslednji članekOcena filma: Sonic ježek

Urednica revije Študent

1 komentar

  1. Mogoče za malo mlajše, ampak eni mojih najljubših sta Zmajska skrbnica in Vrt vijoličastega zmaja, avtorica je Carole Wilkinson. Zanimiva serija, na žalost sta samo ti dve prevedeni, ostale štiri pa so v angleščini. Priporočam!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.