Ocena filma: The Outfit

Film The Outfit je odličen primer filma, ki lahko kakovost in napetost dokaže v enem prostoru in večinskim dialogom
Film The Outfit je odličen primer filma, ki lahko kakovost in napetost dokaže v enem prostoru in večinskim dialogom

Film The Outfit je režiral Graham Moore in je eden tistih filmov, ki se dogaja v enem prostoru. Igralsko zasedbo The Outfit sestavljajo Mark Rylance, Zoey Deutch, Johnny Flynn in Dylan O’Brien. Režiser Moore je pred leti poskrbel za scenarij filma Igra imitacije (The Imitation Game) in zanj prejel tudi oskarja in kopico drugih nagrad. Tokratni film je njegov režiserski prvenec s katerim se je odlično izkazal.

The Outfit je zelo soliden gangsterski triler

The Outfit je triler stare šole, ki predstavi na prvi pogled precej enostavno zgodbo in jo zavije v odejo odlične izpeljave. Leonard oziroma English (Mark Rylance) je angleški krojač, ki v svoji trgovini in krojačnici skrbi za svoje stranke. Njegova pomočnica Mable (Zoey Deutch) mu pomaga, a njegove trgovine noče prevzeti. V zadnjem delu krojačnice je tudi črni poštni nabiralnik v katerega mafijci mečejo pošto in kuverte. Soseščino ima namreč pod kontrolo mafijska družina Boyle h kateri spadata tudi Richie (Dylan O’Brien) in Francis (Johnny Flynn). Kaj se zgodi, ko nekoga izmed njiju ustrelijo?

Dylan O'Brien in Johnny Flynn v filmu The Outfit
Dylan O’Brien in Johnny Flynn v filmu The Outfit

Zgodba se resda zdi zelo preprosta, a kakovost filma ni tako preprosta. Graham Moore je s soscenaristom Johnathanom McClainom spisal kvaliteten in dovršen scenarij, ki gledalca drži na robu sedeža. The Outfit je za dandanašnje razmere dokaj kratek film, saj traja »le« 106 minut. Scenarij in dogajanje se tega zavedata zato sta ravno prav strnjena, da je napetost vedno v prvi vrsti. Film se prične z naracijo Marka Rylanca ali bolje rečeno njegovega lika, ki govori o poteku krojaštva obleke. Že sam Mark Rylance je dovolj dober razlog za ogled filma, kar v tem filmu tudi pokaže in je brez primerjave najboljši del filma. Le stežka mu sledijo sicer odlični Deutch, O’Brien in Flynn, a ga ne dosežejo, saj jim zgodba tega ne dopušča. Kljub temu je vsa trojica odlična v tem, kar počne.

Mark Rylance in Zoey Deutch v filmu The Outfit
Mark Rylance in Zoey Deutch v filmu The Outfit

Film The Outfit je lep primer kakovosti v ustaljenem žanru

Zapleti filma The Outfit so dovolj zanimivi, da nas držijo pripete na ekran, kar je tudi njihova naloga. Ko se film zapleta in zapleta je odličen. Ko se prične odpletati se začne pojavljati košček dvoma, če gre res za izjemen film. Prav slednje je tisto, kar ga ločuje, ker manjka nekaj »žmohta« v sicer odličnemu filmu.

Film The Oufit je precej soliden izdelek, ki se dogaja v enem prostoru
Film The Oufit je precej soliden izdelek, ki se dogaja v enem prostoru

Graham Moore je ustvaril odličen gangsterski film, ki ga že vsaj deset let nismo videli in ga še vsaj toliko ne bomo. V usidran žanr trilerjev je odtisnil svoj pečat, saj je The Outfit odlično izpeljan, napisan, odigran in posnet film, ki mu manjka le tista pika na i. Film The Outfit je vreden ogleda, tudi za vse tiste, ki ne želijo dve uri in pol buljiti v ekran. Kratko in sladko.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
The Outfit
Prejšnji članekDrill predstavlja svoj nov album Rojeni da blestimo
Naslednji članekVlada Janeza Janša v kar 70 % ignorirala javnost
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-the-outfitFilm The Outfit je režiral Graham Moore in je eden tistih filmov, ki se dogaja v enem prostoru. Igralsko zasedbo The Outfit sestavljajo Mark Rylance, Zoey Deutch, Johnny Flynn in Dylan O’Brien. Režiser Moore je pred leti poskrbel za scenarij filma Igra imitacije (The...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.