Pol milijarde za prvo sezono najdražje serije vseh časov

Prihajajoča serija studia Amazon, ki bo sledila Tolkienovim delom, bo imela po najnovejših informacijah gromozanski proračun. Serija, ki trenutno nosi naziv »LOTR on Prime« bo stala 465 milijonov dolarjev (385 milijonov evrov) za prvo sezono. Tako bo brez kakršne koli konkurence postala najdražja sezona vseh časov. Če primerjamo z Igro prestolov, ki je bila lastnica tega naslova in je v povprečju stala 100 milijonov dolarjev na sezono, so to nore številke. Ampak stroškov še ni konec.

Vse tja preko milijarde dolarjev proračuna

»Kar lahko povem, je to, da bo Amazon samo za prvo sezono zapravil 650 milijonov dolarjev (novozelandskih),« je povedal Stuart Nash, minister za ekonomijo in turizem na Novi Zelandiji, kjer serija nastaja. »Prav zares je fantastično … to bo največja televizijska serija vseh časov,« je še dodal.

O seriji, ki še nima uradnega imena, se za zdaj ne ve veliko. Kot smo zapisali v prispevku o prvem namigu o seriji, je znan le kratek opis. Poleg tega pa je znana tudi igralska zasedba in tista za kamero.

Amazon je za pravice serije plačal 250 milijonov dolarjev, ki jih je prejel Tolkien Estate. Že ob najavi serije so se tako pojavile govorice, da bo proračun celotne serije okoli 500 milijonov dolarjev, kar bi navrglo sto na vsako. Točen je bil le en del te govorice in namreč ta, da bo pet sezon. No, če smo bolj natančni, bo posneti vsaj pet sezon. Proračun pa bo veliko večji, verjetno bo nanesel okoli milijarde dolarjev za vseh pet sezon.

Zemljevid, ki so ga z nami delili ustvarjalci
Zemljevid, ki so ga z nami delili ustvarjalci

Verjetno znesek, ki ga je navedel minister, ni omejen le na prvo sezono, saj bi znal vključevati tudi gradnjo filmskih prizorišč, kostumov in drugih pripomočkov. Kljub temu pa je to enormen znesek, ki ga v televizijskem svetu še nismo videli.

Serija je že zaključila svojo produkcijo in je tako v zaključni fazi nastajanja. Če bo šlo vse po sreči, bi jo lahko videli že letos. Vemo pa tudi, da bo v prvi sezoni osem epizod. Da bo ta čas lažje minil, pa si lahko prebereš opis serije, ki so ga delili ustvarjalci.

Meet the team behind #LOTRonPrime.

Opis serije

Prihajajoča serija studia Amazon na ekrane prvič prinaša herojske legende drugega veka Srednjega sveta. Epska drama je postavljena tisoče let pred dogodki Hobita in Gospodarja prstanov. Gledalce bo vrnila v čas, ko so se kovale velike moči, ko so nastajala in propadala velika kraljestva, ko so bili junaki postavljeni na preizkušnjo, ko je upanje viselo na nitki in ko se je Tolkienov največji zlobnež pripravljal, da ves svet zakrije s temo. V času miru serija sledi večjemu številu likov, tako poznanim kot novim, ki se bodo morali zoperstaviti dolgo pričakovani vrnitvi zla v Srednji svet. Od najtemnejših globin Meglenega gorovja, do veličastnih gozdov vilinskega kraljestva Lindon, do dih jemajočega otoškega kraljestva Númenor in do najbolj oddaljenih predelov zemljevida, bodo ta kraljestva in liki ustvarili zapuščino, ki bo obstajala še dolgo po tem, ko jih več ne bo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekIzjemne slušalke FreeBuds 4i po akcijski ceni samo do konca aprila
Naslednji članekNovonašla črna luknja Samorog nam je izredno blizu

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.