Predelava serije Pisarna ni to, kar mislimo

Predelava serije Pisarna
Predelava serije Pisarna Foto: on imdb

Svet, v katerem se odvija najbolj priljubljeni psevdodokumentarec tega stoletja, se vrača na male ekrane. Ameriška serija o pisarni je, kot nas rad spomni idejni vodja izvirnika, Ricky Gervais, nastala po britanski predlogi. Zakaj so torej oboževalci nezaupljivi do predelave serije, ki je tudi sama adaptacija?

Predelava, ki je prekosila izvirnik

steve carell as michael scott
Steve Carell je v Pisarni upodabljal Michaela Scotta. Foto: on IMDb

Ustvarjalci ameriške Pisarne bi težko predvideli, kako veliko senco bo Dunder Mifflin metal na britansko predlogo in morebitne predelave. Po začetnih epizodah, ki so zelo podrobno poustvarile prizore britanskega izvirnika, je ameriška Pisarna kmalu ubrala svojo pot.

V ospredju Pisarne, ki jo vodi David Brent (Ricky Gervais), je predvsem turobnost in zadrega, ki kar buta iz ekrana. V izvirniku je zelo opazna odsotnost odrešilnih značilnosti, ki so dane likom ameriške verzije. Slednja je s prijaznejšim humorjem in pozitivno končno noto opazno prilagojena domačemu občinstvu.

ricky gervais as david brent
Ricky Gervais v vlogi Davida Brenta. Foto: on IMDb

Vrača se ustvarjalec ameriške Pisarne

Za novo predelavo bosta združila moči Greg Daniels in scenarist Michael Koman. Greg Daniels je imel vodilno vlogo že pri adaptiranju Pisarne za ameriško občinstvo. Nova serija se bo odvijala v istem svetu kot Pisarna, a ne v Scrantonu. Snemalna ekipa iz prvotnega psevdodokumentarca bo sledila zaposlenim časopisnega podjetja, ki ga založnik poskuša oživiti s prostovoljnimi novinarji. Ideja zveni v redu, je pa škoda, da bo predelava izšla na Peacocku. Platforma sicer nudi kvalitetne vsebine, med njimi serijo Poker Face, a je dostopna samo Američanom.

Znana že dva člana igralske zasedbe

V predelavi bo igral Domhnall Gleeson, ki ga poznamo iz Ex Machine in Vojne zvezd. V filmu The Patient smo ga lahko gledali skupaj s Stevom Carellom, med drugim znanim po vlogi Michaela Scotta. Druga članica zasedbe, ki nam je že bila razkrita, je Sabrina Impacciatore. Italijanka je blestela v vlogi vodje hotela v drugi sezoni Belega lotusa.

Ameriška Pisarna je zaslovela s takrat neznanimi obrazi

Vloga v Pisarni se je izkazala za odlično odskočno desko za marsikaterega člana zasedbe. Na misel pridejo Steve Carell, John Krasinski, Ellie Kemper, Mindy Kaling. Le upamo lahko, da bo nova predelava pustila odprta vrata za prišleke.

sabrina impacciatore
Sabrina Impacciatore v seriji Beli lotos. Foto: on IMDb

»Več kot deset let je odkar je zadnja epizoda Pisarne izšla na NBC-ju, priznana komična serija pa še pridobiva na popularnosti in preko Peacocka ustvarja nove generacije oboževalcev,« se glasi izjava Lise Katz, predsednice NBC Universal Entertainment.

»V partnerstvu z Universal Television ter pod vodstvom ustvarjalne ekipe Grega Danielsa in Michaela Komana bo nova serija v svetu Dunder Mifflina predstavila novo zasedbo na svežem prizorišču, zrelem za komično dogajanje: v pisarni dnevnega časopisa.«

VIRForbes
Prejšnji članek5 poceni destinacij za poletje 2024
Naslednji članekNajboljši snacksi za pivski večer

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.