Prvi napovednik za težko pričakovano predzgodbo Iger lakote

Napovednik za predzgodbo Igre lakote
Napovednik za predzgodbo Igre lakote Foto: on gizmodo

Avtorica Suzanne Collins je leta 2008 izdala prvi roman v seriji Igre lakote. V naslednjih dveh letih sta sledili še nadaljevanji, ki sta zaključili trilogijo. Arena smrti, Kruto maščevanje in Upor so hitro, ekspresno hitro postali tudi filmska uspešnica, ki smo jo spremljali od 2012 do 2015. Zdaj, skoraj deset let kasneje bomo dobili nov film, ki je enako ekspresno predelal predzgodbo Iger lakote, ki nosi naslov Balada o pticah pevkah in kačah (Ballad of Songbirds and Snakes). Zdaj smo dobili prvi napovednik za težko pričakovani film.

Igre lakote se vračajo s predzgodbo

Iz treh knjig so nastali štirje izjemno uspešni filmi, ki so v blagajne pospravili 2,97 milijarde ameriških dolarjev. Jennifer Lawrence je postala megazvezda, Josh Hutcherson in Liam Hemsworth pa bosta vedno Peeta in Gale. Tu so bili še Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Philip Seymour Hoffman, Stanley Tucci, Jeffrey Wright, Sam Cladlin, Julianne Moore, Mahershala Ali, Natalie Dormer in Donald Sutherlannd. Prav slednji pa igra pomembno vlogo v predzogdbi, ki jo je avtorica izdala leta 2020. Bolje rečeno ima pomembno vlogo lik Snowa, ki ga je upodobil veteranski igralec.

Balada o pticah pevkah in kačah kot film

Balada o pticah pevkah in kačah je predzgodba Iger lakote, kjer spoznamo osemnajstletnega Snowa na dan žetve 10. Iger lakote. Usoda družine Snow je odvisna od Coriolanusa, ki bo moral premagati, nadkriliti in pretentati sošolce, če bo kot mentor želel dobiti igre. Usoda mu ni naklonjena – dodelili so mu tributko iz dvanajstega okrožja. Kakšno ponižanje! Toda ko se v areni bije neizprosen spopad na življenje in smrt, Coriolanus počasi spoznava, da mu ni tako vseeno zanjo, kot je sprva mislil. Želi si zmagati za vsako ceno, zato se bo moral odločiti, ali naj igra po pravilih ali ne.

Balada o pticah pevkah in kačah
Balada o pticah pevkah in kačah Foto: on collider

V obdobju, ko se zdi, da je lahko iz danes na jutri razkrita vsaka podrobnost nastajajočega filma, se je tu zgodil pravi mali čudež. Resda je knjiga že tri leta na knjižnih policah (tudi v slovenskem prevodu), a to filmskih oboževalcev še nikoli ni ustavilo. Dejstvo čudi predvsem zato, ker je franšiza ena bolj priljubljenih v zadnjih letih, posebej pohvalna pa je njena kakovost ne glede na to, ali nam je bila razdelitev zadnje knjige na dva filma všeč ali ne.

Napovednik filma Balada o pticah pevkah in kačah

Zdaj smo dobili prvi napovednik za film Balada o pticah pevkah in kačah, ki bo v kinematografe prispel novembra 2023.

Režiser filma je Francis Lawrence, ki je poskrbel tudi za zadnje tri filme v predelavi trilogije Suzanne Collins. V glavnih vlogah pa Rachel Zegler, Tom Blyth, Peter Dinklage, Hunter Schafer, Viola Davis, Jason Schwartzman in Josh Andrés Rivera.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) Official Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTop 5 družabnih iger za naslednji game night
Naslednji članekKaj je zdravstveni turizem in zakaj je problematičen?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.