Sezona »drive-in« kina in koncertov

V Ljubljano se tudi letos vrača drive-in kino. Kino, v katerega se zapelješ z avtom, na radijskem sprejemniku nastaviš predpisano frekvenco, naročiš kokice in koka kolo ter uživaš v ogledu filma na velikem zaslonu. Ker kino dvorane še niso odprte, je to edinstvena priložnost za kino doživetje – dokaz, da je socialna distanca lahko tudi zabavna ?.

Prva projekcija drive-in kina

Drive-in kino so včeraj otvorili na lokaciji avtosejma na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, ki ga je organizirala spletna stran Kino z zvezdami. Predvajali so kriminalko Padli fantje za vedno. V naslednjih dneh pa bo potekala projekcija novejših filmskih uspešnic, kot so Fantazijski otok, Bilo je nekoč … v Hollywoodu, 1917, itd. Spored lahko najdeš na njihovi spletni strani.

Drive-in kino

Svoja vrata drive-in kina pa odpira tudi Kino Bežigrad, ki zaseda mesto na parkirišču Centra Vič. S predvajanjem filmov pričnejo 21. maja. Drive-in kino bodo letos otvorili z oskarjem nagrajenim filmom Dežela La La. Do konca maja pa bo na sporedu še sedem različnih filmov, med njimi tudi letošnji oskarjevec Parazit, ki bo svojo projekcijo doživel 31. maja. Za več informacij in spored si oglej spletno stran Kina Bežigrad.

Poskrbi za svoje vstopnice pravočasno in pelji svojo boljšo polovico v drive-in kino.

Film Grease

Kaj pa drive-in koncerti?

Naj ti pojasnimo, za kaj gre. Gre za koncert, pri katerem ne stojiš pod odrom, plešeš, spoznavaš nove ljudi ali se boriš za obstanek v prvi vrsti, ampak za koncert, pri katerem sediš v avtu in poslušaš band s spuščenimi okni v avtomobilu. Se pravi, da upoštevaš distanco ter se zabavaš v svojem avtu s pivom in hrano, ki si jo prineseš sam.

Verjetno se sprašuješ, ali to dejansko deluje? Odgovor je, DA! Konec aprila je na Danskem potekal prvi drive-in koncert, ki je bil prava uspešnica. Nastopil je tamkajšnji glasbenik Mads Langer, ki je razprodal parkirišče.

View this post on Instagram

We did it ❤️?

A post shared by Mads Langer (@madslanger) on

Drive-in koncert je prejšnji teden imel tudi Keith Urban, ki je zaigral zdravstvenemu osebju iz bolnišnice Vanderbilt.

Prvi drive-in koncert v Sloveniji

Koncert bo 30. maja v sklopu drive-in kina na parkirišču Centra Vič. Nastopila bo zasedba Tabu. Po koncertu pa bodo predvajali še projekcijo njihovega dokumentarnega filma Zgodba za jutri.

Drive-in koncert

Ali bi se udeležil drive-in koncerta?

Prejšnji članekPremier League dobila zeleno luč: bodo Angleži sledili nemškemu vzoru?
Naslednji članekBitka serij: Friends vs The Office

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.