torek, 22 septembra, 2020
Doma Zabava Film Sezona »drive-in« kina in koncertov

Sezona »drive-in« kina in koncertov

V Ljubljano se tudi letos vrača drive-in kino. Kino, v katerega se zapelješ z avtom, na radijskem sprejemniku nastaviš predpisano frekvenco, naročiš kokice in koka kolo ter uživaš v ogledu filma na velikem zaslonu. Ker kino dvorane še niso odprte, je to edinstvena priložnost za kino doživetje – dokaz, da je socialna distanca lahko tudi zabavna 😉.

Prva projekcija drive-in kina

Drive-in kino so včeraj otvorili na lokaciji avtosejma na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, ki ga je organizirala spletna stran Kino z zvezdami. Predvajali so kriminalko Padli fantje za vedno. V naslednjih dneh pa bo potekala projekcija novejših filmskih uspešnic, kot so Fantazijski otok, Bilo je nekoč … v Hollywoodu, 1917, itd. Spored lahko najdeš na njihovi spletni strani.

Drive-in kino

Svoja vrata drive-in kina pa odpira tudi Kino Bežigrad, ki zaseda mesto na parkirišču Centra Vič. S predvajanjem filmov pričnejo 21. maja. Drive-in kino bodo letos otvorili z oskarjem nagrajenim filmom Dežela La La. Do konca maja pa bo na sporedu še sedem različnih filmov, med njimi tudi letošnji oskarjevec Parazit, ki bo svojo projekcijo doživel 31. maja. Za več informacij in spored si oglej spletno stran Kina Bežigrad.

Poskrbi za svoje vstopnice pravočasno in pelji svojo boljšo polovico v drive-in kino.

Film Grease

Kaj pa drive-in koncerti?

Naj ti pojasnimo, za kaj gre. Gre za koncert, pri katerem ne stojiš pod odrom, plešeš, spoznavaš nove ljudi ali se boriš za obstanek v prvi vrsti, ampak za koncert, pri katerem sediš v avtu in poslušaš band s spuščenimi okni v avtomobilu. Se pravi, da upoštevaš distanco ter se zabavaš v svojem avtu s pivom in hrano, ki si jo prineseš sam.

Verjetno se sprašuješ, ali to dejansko deluje? Odgovor je, DA! Konec aprila je na Danskem potekal prvi drive-in koncert, ki je bil prava uspešnica. Nastopil je tamkajšnji glasbenik Mads Langer, ki je razprodal parkirišče.

View this post on Instagram

We did it ❤️🎶

A post shared by Mads Langer (@madslanger) on

Drive-in koncert je prejšnji teden imel tudi Keith Urban, ki je zaigral zdravstvenemu osebju iz bolnišnice Vanderbilt.

Prvi drive-in koncert v Sloveniji

Koncert bo 30. maja v sklopu drive-in kina na parkirišču Centra Vič. Nastopila bo zasedba Tabu. Po koncertu pa bodo predvajali še projekcijo njihovega dokumentarnega filma Zgodba za jutri.

Drive-in koncert

Ali bi se udeležil drive-in koncerta?

Junior novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,203FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Ali mečeš račune v papirnate odpadke? Lahko te doleti kazen!

Računi, ki jih dobimo v trgovini, ne spadajo med papir. Zakaj ne in kam sploh spadajo? Ob vsakem obisku trgovine in posledičnem nakupu dobimo...

Razglašen najboljši študent Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru že osem let zapored vodi tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Pri izboru sodelujeta partnerja Elektro Maribor d.d....

Recept za sladkosnede in razvajanja polne jesenske filmske večere

Približuje se tisti dan v letu, ko sta noč in dan enako dolga, to pa pomeni tudi, da so dnevi vse krajši, jesenski večeri...

Sevanje mobilnih telefonov bi lahko bilo krivo za upad števila žuželk

Evropa je v zadnjih letih priča velikemu upadu populacij žuželk. Razlog za to pa bi lahko bilo sevanje mobilnih telefonov, kaže nova študija nemške...