Si za brezplačen ogled slovenskih filmov?

Fanta, ki gledata televizijo

Če si že kdaj razmišljal o maratonu slovenskih filmov, ti zdaj tem lahko pomaga spletna stran Baza slovenskih filmov (BSF), kjer lahko brezplačno dostopašdo raznih starejših, novejših slovenskih celovečernih filmov, serij in do kratkih animiranih filmov.

V sklopu projekta Vsi (filmi) doma se je Filmoteka odločila, da bo bazo filmov povečala in ji dodala tako novejše, kot tudi starejše filme. Vse skupaj je v bazi trenutno 4787 različnih vsebin.

Baza slovenskih filmov in Zgodbe iz omare

BSF je projekt Filmoteke, nevladne organizacije, ki jo sestavljajo filmski profesionalci s področja filmskega ustvarjanja, filmske teorije in arhiviranja. S projektom želijo širiti dostopnost do slovenskih filmov in produkcij.

Njihov drugi projekt je Zgodbe iz omare, katerega cilj je oživljanje domačega filma. Slovenska kinoteka zbira filme na 8-mm, Super 8-mm in 16-mm traku, ki bi jih vključila v svojo muzejsko zbirko. Glede izbire filmov niso izbirčni. Važno je, da je na filmu posnet neki intimen prizor iz domačega življenja, tudi če je dolg le 5 sekund. Če te zanima več o projektu, je njihov kontakt objavljen na spletni strani projekta.

Vsi (filmi) doma

Vse vsebine na BSF so brezplačno in prosto dostopne, prav tako pa stran deluje brez reklam. V zadnjem mesecu je bilo v sklopu projekta Vsi (filmi) doma, dodanih veliko novih vsebin. Med njimi tudi: Pokrajina št. 2 (2008), Dom ljubi dom (2016), Kaj ti je film (2013), Metod (2018), Oči, a lahko jaz šofiram (2011), Akademija (1987), Origami (2014), Čefurji raus! (2013).

Filmoteko spremljaj na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Twitter in Instagram, kjer so objavljeni seznami filmov, ki so dostopni v BSF.

Nika Žagar
+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.