Si za brezplačen ogled slovenskih filmov?

Movie time text in lightbox with popcorns
Foto: oculo iz iStock

Če si že kdaj razmišljal o maratonu slovenskih filmov, ti zdaj tem lahko pomaga spletna stran Baza slovenskih filmov (BSF), kjer lahko brezplačno dostopaš do raznih starejših, novejših slovenskih celovečernih filmov, serij in do kratkih animiranih filmov.

V sklopu projekta Vsi (filmi) doma se je Filmoteka odločila, da bo bazo filmov povečala in ji dodala tako novejše, kot tudi starejše filme. Vse skupaj je v bazi trenutno 4787 različnih vsebin.

Baza slovenskih filmov in Zgodbe iz omare

BSF je projekt Filmoteke, nevladne organizacije, ki jo sestavljajo filmski profesionalci s področja filmskega ustvarjanja, filmske teorije in arhiviranja. S projektom želijo širiti dostopnost do slovenskih filmov in produkcij.

Njihov drugi projekt je Zgodbe iz omare, katerega cilj je oživljanje domačega filma. Slovenska kinoteka zbira filme na 8-mm, Super 8-mm in 16-mm traku, ki bi jih vključila v svojo muzejsko zbirko. Glede izbire filmov niso izbirčni. Važno je, da je na filmu posnet neki intimen prizor iz domačega življenja, tudi če je dolg le 5 sekund. Če te zanima več o projektu, je njihov kontakt objavljen na spletni strani projekta.

Vsi (filmi) doma

Vse vsebine na BSF so brezplačno in prosto dostopne, prav tako pa stran deluje brez reklam. V zadnjem mesecu je bilo v sklopu projekta Vsi (filmi) doma, dodanih veliko novih vsebin. Med njimi tudi: Pokrajina št. 2 (2008), Dom ljubi dom (2016), Kaj ti je film (2013), Metod (2018), Oči, a lahko jaz šofiram (2011), Akademija (1987), Origami (2014), Čefurji raus! (2013).

Filmoteko spremljaj na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Twitter in Instagram, kjer so objavljeni seznami filmov, ki so dostopni v BSF.

Prejšnji članekOMGyes: spletna stran, ki ženske popelje do orgazma
Naslednji članekTežko pričakovani komet Atlas razpadel

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.