Slovenske serije doživljajo preporod

Slovenske serije so v vzponu in to je v teh časih zelo lepo videti. Verjetno ob besedi slovenska serija marsikdo zamahne z roko. Pa nič zato, hejterji so vedno. Dolgo časa so za slovenske serije veljale le humoristične nanizanke, ker so bile pač najbolj popularne. Zdaj se trend obrača, z njim pa slovenske TV serije pridobivajo na kvaliteti. Morda je k temu pripomogla karantena in je vsak izmed povprečnih gledalcev z lastno kritiko želel več in boljše. Začenja se pomlad slovenske serije.

Pomlad, ko serije cvetijo

Ko omenimo slovensko serijo, se večina spomni naslednjih. Naša mala klinika, Lepo je biti sosed, Reka ljubezni, Usodno vino, Najini mostovi, Pod eno streho, Svingerji,.. Vse so ali humoristične ali nadaljevanke v stilu telenovel. V zadnjem času pa se je to spremenilo. Na tržišču so vseeno tudi humoristične nanizanke (ali resničnostni šovi), ki pa so oder prepustile drugačnim serijam. Serijam za mlajše, ki pa jih vseeno lahko gledajo tudi starejši, in pa kriminalke.

Jezero in Primeri inšpektorja Vrenka sta seriji, posneti po kriminalnih romanih Tadeja Goloba in Avgusta Demšarja. Končno so se pri nas studii odločili, da ne bodo več prirejali le slovenskih klasik, temveč tudi novejše knjige. Te so veliko bolj popularne in serija lahko z levo roko pridobi na gledanosti. Kljub nekaj težavam je bila serija Jezero odličen pionir v tem, nadaljujemo pa s Primeri inšpektorja Vrenka. Močno upam, da bosta ti seriji odprli vrata novim serijam, filmom in priredbam knjig.

Za študente odlične serije pa so tri, ki si lahko sledijo po stopnjah odraščanja. Študentska leta in leta zaposlitve. To so serije LP, Lena, Lajf je tekma in Vse punce mojga brata.

Lp, Lena je serija brez cenzure in popolno direktnostjo do življenja. Kot si želimo od serije in likov, ki odraščajo in se želimo nanje navezati. Vsekakor je serija za mlade, kar je tudi želja ustvarjalcev. Uspelo jim je!

LP, Lena napovednik

Lajf je tekma je pravzaprav predelava angleške serije, a deluje bolj originalno kot marsikatera. Bojanovo življenje na vsakem koraku spremljata dva komentatorja. Trenutno ima serija dve sezoni, gledalci pa zahtevajo še.

Lajf je tekma II - napovednik

Vse punce mojga brata pa je projekt bratov Valič, ki igrata sama sebe. Domnu in Vidu delata družbi čudoviti Ajda Smrekar in Beti Strgar, brez katerih serije ne bi bilo. Prve zaposlitve, ljubezen in iskanje samega sebe. Močno upamo na še kakšno sezono.

Vse punce mojga brata - napovednik

Slovenske serije so tako končno v strmem vzponu in z visoko gledanostjo navdušujejo gledalce. Domača produkcija je to potrebovala, saj lahko le tako zagotovi nov zagon in voljo novim ustvarjalcem. Z upanjem zremo v prihodnost slovenskih serij in pričakujemo nove zmage. Prav te upe bomo lahko kmalu polagali v serijo Pol-Pol, ki bo prišla kmalu.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPomoč z diplomsko ali magistrsko nalogo študentom v stiski
Naslednji članekŽivali z najmočnejšim ugrizom

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.