Top 3 crime serije za binge-watching

Bones

V seriji Kosti spremljamo resno in racionalno znanstvenico, forenzično antropologinjo dr. BonesTemperance Brennan (Emily Deschanel), ki skupaj s privlačnim F.B.I. agentom po imenu Seeley Booth (David Boreanaz) raziskuje umore. Na kraju zločina velikokrat ne najdejo kaj več kot nekaj kosti in gomazeče žužke. Tekom epizod se zapleteta v romantično razmerje in se znajdeta v različnih nevarnih situacijah, ki ogrožajo njuna življenja.

Na Inštitutu Jeffersonian v Washingtonu ekipa rešuje umore. Tu so poleg Bones zaposleni še drugi znanstveniki, ki sebe poimenujejo Squint Squad:  dr. Jack Hodgins (T.J. Thyne), King of the lab, ki verjame v teorije zarot, Angela Montenegro (Michaela Conlin), rahločutna umetnica, ki umrlim povrne obraze in rekonstruira zločine, vodja ekipe dr. Camille Saroyan (Tamara Taylor), ki je mrliška oglednica in drugi.

Ogled serije priporočam posebej navdušencem nad tehnologijo v znanosti in znanostjo nasploh. Pipete, mass spec, rekonstrukcije eksplozij, strokovni izrazi, rentgenski posnetki, celi pulti epruvet in petrijevk bodo navdušili vsakega, ki ga znanost vsaj malo zanima.

Jack, Angela in Michael Vincent

Tagline: »There are 206 bones in the human body… And any one of them can be used to solve a murder.«

 

Castle

Serija je dobila ime po priimku znanega bogataša, playboya in pisca kriminalk Richarda Ricka Castle in Kate BeckettCastla (Nathan Fillion). Od mesta New York dobi dovoljenje, da sodeluje z oddelkom za umore NYPD, potem ko serijski morilec začne kopirati scenarije iz njegovih uspešnic v resničnosti. Tam spozna mlado privlačno, a nedostopno detektivko Kate Beckett (Stana Katic), ki postane navdih za glavno osebo njegovih kriminalk.

V seriji spoznamo Castlovo mamo Martho (Susan Sullivan), razumno in inteligentno hči Alexis (Molly C. Quinn) in ostale detektive z oddelka za umore.

Kate in Alexis

Castle je hudomušna in na trenutke celo romantična serija.

Tagline: »Solving murder has never been so much fun.«

The Mentalist

Patrick Jane (Simon Baker) postane svetovalec na CBI, po tem, ko mu serijski morilec ubije Patrick Janeženo in hči. Zelo dobro opazuje obnašanje ljudi in opazi tudi najmanjše razlike v vedenju, tako hitro odkrije kdo laže in kdo govori resnico. Na oddelku sodeluje z detektivko Tereso Lisbon (Robin Tunney) in drugimi detektivi: Kimball Cho (Tim Kang), Wayne Rigsby (Owain Yeoman) in Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Jane skuša med reševanjem ostalih umorov razrešiti in razumeti tistega, ki ga je osebno najbolj prizadel, izguba ljubljenih.

Teresa

Dogajanje ni toliko osredotočeno na medosebne odnose. Poudarek je na psihološkem profilu kriminalca in iskanju resnice v človeku samem.

Tagline: »He reads between the lies.«

Če bi si raje ogledal dober sitcom, skoči na Top serije za binge-watching. Ne pozabi na kokice!

Prejšnji članekVečerje našega otroštva
Naslednji članekKaj je sreča?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.