Top serije za binge-watching

Friends

Serijo so snemali med letoma 1994 in 2004. Je večna klasika, saj se vsak lahko poistoveti z vsaj enim izmed glavnih likov. Zgodba govori o šestih prijateljih, ki živijo na Manhattnu, se sestajajo v kavarni Central Perk in gredo skupaj čez vse življenjske preizkušnje. Kdo si ti? Zapeljiva Rachel, umetniška Pheebe, cinični Chandler, resni Ross, redoljubna Monica ali simpatični Joey?  Ideja serije je tisto, kar vsak izmed nas išče: »I’ll be there for you!«.

 

Two and a Half Men

Zgodba se začne, ko se Alan Harper po ločitvi preseli v razkošno vilo na plaži v Malibuju k bratu Charlieju. Med vikendi ju obišče Alanov desetletni sin Jake. Charlie živi razuzdano življenje in zapravlja denar, ki ga služi kot pisec jinglov za reklame. Brat mu zavida bogastvo in lepotice, ki prihajajo iz njegove spalnice. V seriji spoznamo svojeglavo hišno gospodinjo Berto, Alanovo bivšo ženo Judith, spogledljivo mamo Evelyn in noro zalezovalko sosedo Rose. Serijo so snemali od leta 2003 do leta 2015. Leta 2011 spoznamo Waldna Schmidta, ki nadomesti Charliejevo glavno vlogo v naslednjih epizodah.

 

The Big Bang Theory

Prvi del serije je bil objavljen leta 2007. Lepotica Penny se preseli v Californio z namenom postati igralka, čeprav se to nikoli ne uresniči. Najame stanovanje nasproti teoretičnega fizika Sheldona in eksperimentalnega fizika Leonarda. V seriji spoznamo tudi sramežljivega programerja in astrofizika Rajesha in Howarda, inženirja brez doktorata. Fantje so geniji, delajo na univerzi, naročujejo take-out hrano in se navdušujejo nad stripi in računalniškimi igrami. Penny jih uči socialnih veščin, z njeno pomočjo spoznajo dekleta, Bernadette in Amy, in gredo prvič na zmenek. V seriji se prepleta komičnost z romantiko. Seveda vsi upamo, da bosta Leonard in Penny (p)ostala par, ane?

 

How I Met Your Mother

Od 2005 do 2014 je bilo posnetih 208 epizod. Zgodba se začne, ko arhitekt Ted Mosby svojima otrokoma pripoveduje zgodbo, kako je spoznal njuno mamo. Konča se po devetih sezonah, ko dejansko razkrije, kako jo je spoznal. Spremljamo življenja prijateljev: odvetnika Marshalla in njegove Lily, romantičnega Teda, televizijske voditeljice ponosne Kanadčanke Robin in simpatičnega ženskarja Barneya. Skozi epizode se zvrsti mnogo deklet, a le ena je tista prava za Teda.

 

Če so ti ljubše kriminalne serije si preberi Top 5 kriminalnih serij.

Prejšnji članekSlovenke s tehnologijo do družbene enakosti
Naslednji članekZakaj je Airbnb problem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.