Umrl zvezdnik serije Brooklyn Nine-Nine

Umrl igralec Andre Braugher
Umrl igralec Andre Braugher Foto: on tmdb

Ljubitelje televizijskega in filmskega sveta je pretresla novica, da je v 61. letu starosti umrl Andre Braugher. Veliki igralec najbolj znan po vlogah Raymonda Holta v nanizanki Brooklyn Nine-Nine in detektiva Franka Pembletona v seriji Homicide: Life on the Street.

Andre Braugher je umrl po kratkotrajni bolezni

Po kratkotrajni bolezni je življenje izgubil Andre Braugher, so potrdili njegovi agenti. Za seboj je pustil ženo Ami Brabson, igralko, ki jo je spoznal v seriji Homicide, in tri sinove.

Velika kariera velikega igralca, ki je pustil svoj pečat

Dvakratni emmyjev dobitnik je v svoji dolgi karieri spisal številne priznane vloge. Č

eprav se njegova kariera začne pri koncu osemdesetih, je svetovno slavo zagotovo spisal v zadnjem desetletju, ko se je svetu predstavil kot načelnik Raymond Holt v seriji Brooklyn 99.

Andre Braugher kot cpt. Raymond Holt ob Andyju Sambergu v seriji Brooklyn Nine-Nine
Andre Braugher kot cpt. Raymond Holt ob Andyju Sambergu v seriji Brooklyn Nine-Nine Foto: on tmdb

Seveda pa je že pred tem spisal zavidanja vredno kariero v filmih, kot so Bitka za slavo (Glory, 1989), Izvirni strah (Primal Fear, 1996), Mesto angelov (City of Angels, 1997), Megla (The Mist, 2007) in Salt (2010).

V serijah je poleg omenjenih dveh najbolj prepoznaven v sserijah Men of a Certain Age, Gideon’s Crossing, Last Resort in The Good Fight.

Andre kot Frank Pembleton v seriji Homicide
Andre kot Frank Pembleton v seriji Homicide Foto: on tmdb

Nekoč je portalu Variety povedal, da je bila družina bolj pomembna od iskanja glavne vloge. »Bila je zanimiva kariera, čeprav bi lahko bila večja,« je povedal in dodal: »Lahko bi stopil v več disciplin: režija, produkcija in druge reči. A to bi bilo na račun mojega življenja.«

To pa ni pomenilo, da za svoje delo ni bil nagrajen in prepoznan. Več deset nominacij za nagrade zlati globusi, emmyji, SAG, Critics Choice Awards in drugih se je nabralo v njegovem repertoarju.

Brooklyn Nine-Nine's Andre Braugher On Transition To Comedy | TODAY

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKonec brezplačnih parkirišč za študente v Mariboru?
Naslednji članekBrezplačna knjižnica na slovenskih vlakih

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.