Brezplačna knjižnica na slovenskih vlakih

Bibliovlak na slovenskih vlakih do konca aprila 2024
Bibliovlak na slovenskih vlakih do konca aprila 2024 Foto: Will Tarpey on Unsplash

V naslednjih mesecih lahko na vlaku bereš tudi, če nimaš svoje knjige pri sebi. Ker je vožnja z vlakom idealna priložnost za branje knjig, so se Slovenske železnice odzvale na pobudo knjižnic, da v vlake namestijo njihove knjige.

Bibliovlak

V sklopu projekta Bibliovlak so tako na nekaj izbranih vlakov na police nad sedeži namestili knjige, ki si jih lahko potniki brezplačno izposodijo za branje v vlaku. Označene so z nalepko knjižnice.

Knjige lahko potniki tudi odnesejo s sabo. Priporočeno pa je, da jih po branju vrnejo na  katerikoli vlak in tako namenijo naslednjemu potniku.

Knjige bodo v vlakih na voljo do 23. aprila 2024, ko je Svetovni dan knjige.

knjige na okenski polici
Foto: Florencia Viadana on Unsplash

»Od 21. novembra 2023 in do 23. aprila 2024, ko je Svetovni dan knjige, bomo na nekaj izbranih vlakov, na police nad sedeži, nameščali knjige, ki jih poklanjajo knjižnice in jih potniki lahko vzamejo za branje v vlaku in jih tudi lahko odnesejo s sabo. Priporočilo je, da potnik po branju knjigo vrne na katerikoli vlak in jo nameni naslednjemu potniku, ni pa to zavezujoče. Vsaka knjiga bo na zadnji strani označena z nalepko knjižnice, ki sporoča, da si potnik lahko brezplačno izposodi knjigo za branje,« so zapisali pri Slovenskih železnicah.

»Želimo vam prijetno potovanje in užitek ob branju,« so še dodali.

Prejšnji članekUmrl zvezdnik serije Brooklyn Nine-Nine
Naslednji članekKako sprejeti telesne spremembe v času najstništva?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.