V kinu maja 2024: Planet opic, Dežela junakov in Furiosa

V kinu maja 2024
V kinu maja 2024

Kaj bomo maja gledali v kinu? Odgovor je veliko filmov in tradicionalno vas vabimo k pregledu majske bere filmov, ki prihaja v slovenske kinematografe. Prihaja kar nekaj težko pričakovanih filmov, festivali in drive-in kino.

Filmi, ki so še vedno v kinu

Tudi v maju lahko v kinih vidimo filme, ki so se obdržali iz aprila, marca in celo februarja. Izpostavili bi predvsem:

Hajao Mijazaki predstavlja Fant in čaplja
Hajao Mijazaki predstavlja Fant in čaplja Foto: on gkids

Slovenski filmi, ki jih vse preredko vidimo

V Kinodvoru bo 2. maja od 14. ure dalje potekal festival slovenskih filmov, ki jih je izbral Marcel Štefančič, jr.

  • Ko zorijo jagode – Mladinski film, ki ga danes ne bi mogli posneti
  • Trst – Film, s katerim je skušala Slovenija dobiti hladno vojno
  • Minuta za umor – Prvi slovenski hitchcocovski triler
  • Po isti poti se ne vračaj – Kako je Slovenija graditelje Slovenije prelevila v »nevidne« ljudi
  • Ovni in mamuti – Spomin na čase, ko je bilo mogoče slovenske fašiste še hospitalizirati
Slovenski filmi, ki jih vse preredko vidimo
Slovenski filmi, ki jih vse preredko vidimo Foto: on kinodvor

Drive-in kino v Ljubljani

Leto je naokoli in ljubitelji kina na odprtem se lahko veselijo! Vrača se drive-in kino, ki ga organizira ekipa Kina Bežigrad. Sezona se odpira 17. maja z legendarno Briljantino, v maju pa bo drive-in kino predvajal še filme: IP, Furiosa, Umazani ples, Garfield, Naključni morilec in druge.

Drive-in kino 2024
Drive-in kino 2024 Foto: on kino bežigrad

Izzivalci – 2. maj

Tashi Duncan (Zendaya) je nekdanja obetavna tenisačica, ki se je podala na trenersko pot. Uspešno vodi njenega moža, teniškega asa Arta (Mike Faist), ki ga po seriji porazov prijavi na teniški turnir “Challenger”, kjer se mora soočiti s preteklim šampionom Patrickom (Josh O’Connor), nekdanjim najbližjim prijateljem in Tashino nekdanjo ljubeznijo.

Challengers [Izzivalci] | Official trailer 2 | v kinu od 2. maja

Fant proti vsem – 2. maj

Zgodba o gluhem fantu z bujno domišljijo, ki postane orodje smrti, potem ko mu umorijo družino in ga skrivnostni šaman uri, da zatre svojo otroško domišljijo. Režiser akcijskega trilerja je Moritz Mohr, v filmu pa igrajo Bill Skarsgaard, Famke Jannsen, Jessica Rothe, Sharlto Copley in drugi.

Boy Kills World | Fant proti vsem | 2. maj

Nerazdružljivi – 2. maj

Družinska animirana pustolovščina o pomembnosti pravega prijateljstva. Zgodba spremlja nezgode in prigode zapuščene plišaste igrače po imenu DJ PASJI PES in lutke z neomejeno domišljijo z imenom DON, ki se ponesreči srečata v Centralnem parku in se odpravita na nepozabno epsko pustolovščino.

Nerazdružljivi
Nerazdružljivi

Široko in kraljestvo vetrov – 4. maj

Nežka, soseda 4-letne Julije in 8-letne Karmen, piše otroške knjige, ki se dogajajo v domišljijskem svetu Kraljestva vetrov. Sestrici odkrijeta prehod, ki ju iz resničnosti pripelje v to skrivnostno vesolje. Tam se spremenita v mački in prebivalci kraljestva ju nasilno ločijo. Pokazati bosta morali veliko poguma in drznosti, da se spet združita. S pomočjo pevke Selme lahko navežeta stik s Širokom, gospodarjem vetrov in viharjev, ki jima zna pokazati pot nazaj domov. Toda o njem krožijo najstrašnejše zgodbe …

Široko in kraljestvo vetrov
Široko in kraljestvo vetrov

Kraljestvo planeta opic – 9. maj

Epska franšiza se nadaljuje! Nekaj generacij po Cezarjevi vladavini, katere vzpon smo spremljali v prejšnjem desetletju – ena najboljših trilogij vseh časov. Medtem, ko novi tiranski vodja opic gradi svoj imperij, se ena izmed mlajših opic poda na mučno potovanje, zaradi katerega podvomi v vse, kar je vedel o preteklosti ter mora sprejeti odločitve, ki bodo določile prihodnost tako opic kot ljudi.

Kingdom of the Planet of the Apes | Official Trailer

Tarot: Karta smrti – 9. maj

Ko skupina prijateljev nepremišljeno prekrši sveto pravilo branja tarota – nikoli ne uporabljaj kart nekoga drugega, nehote sprostijo nepojmljivo zlo, ujeto v zakletih kartah. Drug za drugim se soočijo z usodo in se znajdejo v bitki s smrtjo, da bi ubežali prihodnosti, ki so jim jo napovedale karte.

Dežela junakov – 13. maj

Deželak junak! Dobrodelna akcija Radia 1, ki jo vodi Miha Deželak, praznuje svojo 10. obletnico. Premiera filma bo priložnost za podporo otrokom in praznovanje skupnosti, ki stoji za dobrim namenom. 10 let Deželaka junaka! 10 let dobrih dejanj. 10 let počitnic za otroke iz socialno ogroženih družin. Predvsem pa 10 let prijateljstva, solidarnosti in ljubezni.

Dežela junakov
Dežela junakov

Do zadnjega vhida – 16. maj

Po tem, ko je planet Zemlja zaradi pomanjkanja kisika neprimeren za bivanje, sta mati Maya (Jennifer Hudson) in njena hčer Zora (Quvenzhané Wallis) prisiljeni živeti pod zemljo. Kratke obiske površja jima omogoča le najsodobnejša kisikova obleka, ki jo je izdelal Mayin mož Darius (Common), za katerega domneva, da je mrtev.

IP – 16. maj

Zgodba spremlja mlado dekle Beo (Cailey Fleming), ki gre skozi težavno obdobje v svojem življenju ter pričenja videti izmišljene prijatelje vseh tistih otrok, ki so jih pustili za seboj in so že odrasli. Le kaj dekle lahko naredi s to supermočjo?

Režiser John Krasinski, najbolj poznan po vlogi Jima v seriji Pisarna, je v glavno vlogo postavil Ryana Reynoldsa.

IF | Teaser Trailer (2024 Movie) - Ryan Reynolds, John Krasinski, Steve Carell

Tujci: Prvo poglavje – 16. maj

Ko se njun avto pokvari sredi srhljivega mesteca, je mlad par (Madelaine Petsch in Froy Gutierrez) prisiljen prenočiti v oddaljeni koči sredi ničesar. Ko se na vratih pojavijo trije zamaskirani tujci in ju začnejo terorizirati, ju zagrabi panika. Njihov napad je neusmiljen in na videz brez motiva.

Furiosa – 23. maj

Za mnoge najbolj pričakovan film leta 2024. Režiser George Miller se vrača v svet Pobesnelega Maxa, tokrat s predzgodbo o Furiosi, ki smo jo spoznali pred desetletjem. V glavni vlogi namesto Charlize Theron tokrat Anya Taylor-Joy, poleg nje pa še Chris Hemsworth.

FURIOSA : A MAD MAX SAGA | OFFICIAL TRAILER #1

Garfield – 23. maj

Animirana komedija o najbolj znanem mačku vseh časov. Potem ko Garfield nepričakovano sreča davno izgubljenega očeta, razcapanega uličnega mačka Vica (glas Samuela L. Jacksona), sta s pasjim prijateljem Odiejem prisiljena zapustiti svoje čudovito razvajeno življenje in se pridružiti Vicu v skrajno smešnem in hudo tveganem ropu.

Naključni morilec – 30. maj

Režiser Richard Linklater prinaša akcijsko komedijo z Glenom Powellom v glavni vlogi, s katerim sta napisala scenarij. Gre za zgodbo, posneto po neverjetni resnični zgodbi, o profesorju, ki dela pod krinko kot najeti morilec in aretira tiste, ki ga poskušajo najeti, dokler se ne zaplete v vročo romanco z eno od zločink.

HIT MAN | NAKLJUČNI MORILEC | tsr | 30. maj

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKrvodajalske akcije v maju 2024
Naslednji članekNajpogostejši razlogi za smrt v letošnjem letu

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.