V kinu septembra 2023: Kreator, Žaga in zadnji del Prvič

V kinu septembra 2023
V kinu septembra 2023

Po norem poletju, ki nam je prinesel kar nekaj čudovitih filmov in bogat obisk v kinematografih, se šolsko leto začenja na precej visoki ravni. Vprašanje, kaj gledati septembra 2023, bo odgovorjeno v tem prispevku. Kaj torej prihaja v kina septembra?

Septembra v kinu tudi poletne uspešnice

September bo resda prinesel nekaj zanimivih filmskih premier, a nikar ne pozabi na obstoječe filme iz avgusta in celo julija. Tu sta seveda Barbie in Oppenheimer, priporočamo pa še Gran Turismo in Zvok svobode.

 

Najsrečnejši človek na svetu – 7.9.

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.

Trailer // “Najsretniji čovjek na svijetu”

Moja obilna grška poroka 3 – 7.9.

Ena najbolj znanih grških družin Portokalosovi se vrača! Septembra prihaja tretje nadaljevanje komične uspešnice o ljubezenskih prigodah grške družine, ki pa se tokrat vrača s povsem novo dogodivščino. Igralka Nia Vardalos, ki je za vse tri dele napisala scenarij, je tokrat sedla tudi na režiserski stolček.

V prvem delu komedije iz leta 2002 spoznamo svojeglavo Toulo (Nia Vardalos), ki se zagleda v postavnega neznanca Iana (John Corbett), s katerim prične hoditi na zmenke, se kmalu poročita in se trudita povezati svoji družini. V drugem delu (2016) pa se zakonca srečujeta s težavami z odraščajočo najstniško hčerko, pa tudi z iskrico v zakonu, velika družina pa se pripravlja na še obilnejšo grško poroko.

My big fat greek wedding / Moja obilna grška poroka 3 / trailer A

Nuna 2 – 7.9.

Nadaljevanje gotske grozljivke Nuna o močnem zlu, ki preganja in povzroča nadnaravno škodo vsem, s katerimi pride v stik. Po dogodkih iz prvega filma se omenjeno močno zlo zdaj začne širiti leta 1956 po mestu v Franciji, ko se razve, da je bil duhovnik nasilno umorjen. Končana kontemplativka v svojem noviciatu, sestra Irene, začne preiskovati umor, a za njim najde demona – isto zlo, ki jo je teroriziralo v izvirnem filmu kot nuno – Valaka, ki ga kmalu spet sreča.

THE NUN II | OFFICIAL TRAILER

Pretekla življenja – 13.9.

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Pretekla življenja — napovednik

Prvič po vsem – 14.9.

Konec je tukaj. Peti in zadnji film v franšizi Prvič, ki je posneta po romanih Anne Todd. Po razhodu s svojo pravo ljubeznijo se pisatelj uspešnic Hardin Scott odpravi na Portugalsko, da bi se odkupil za svoje preteklo obnašanje.

After Everything [Prvič po vsem] | official trailer | v kinu od 14. septembra

Smrt v Benetkah – 14.9.

Hercule Poirot se vrača v tretjem delu filmske serije režiserja in igralca Kennetha Branagha. V Benetkah po drugi svetovni vojni se Poirot, zdaj upokojen in živi v lastnem izgnanstvu, nerad udeleži seanse. Toda ko je eden od gostov umorjen, mora nekdanji detektiv znova odkriti morilca.

A Haunting in Venice [Smrt v Benetkah] | official trialer | v kinu od 14. septembra

Vrabček Richard 2 – 14.9.

Po šestih letih se na velika platna vrača vrabček Richard! Potem ko je odraščal s štorkljami in bil prepričan, da je tudi sam štorklja in odletel na jug, se bo v nadaljevanju dogodivščin vračal nazaj na sever, vendar znova brez svoje jate, vmes pa zapletel v vrsto dogodivščin.

Vrabček Richard 2 / 14. september

Plačanci 4 – 21.9.

Plačanci se bodo spopadli s trgovcem z orožjem, ki poveljuje mogočnosti ogromne zasebne vojske. Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren in Randy Couture se vračajo, pridružujejo pa se jim Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran in Andy García. Akcijski film iz osemdesetih je tukaj.

EXPEND4BLES (2023) Official Trailer - Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren

P’estanian in trije smrčkerji – 21.9.

To je zgodba o velikem junaku, v borbi za čast, zvestobo in prijateljstvo. Zgodba o treh mušketirjih predstavljena za najmlajše gledalce, skozi oči P’estaniana.

Modrost travme – 27.9.

Dokumentarni film z dr. Gaborjem Matejem. Na delavnici Modrost travme bomo skupaj z zdravnikom, avtorjem svetovnih knjižnih uspešnic in prejemnikom častnega odlikovanja kanadskega reda za zasluge dr. Gaborjem Matéjem raziskovali, zakaj se zahodna družba sooča z epidemijo tesnobe, kroničnih bolezni in uporabe psihoaktivnih substanc.

The Wisdom of Trauma, Official Trailer

Kreator – 28.9.

Režiser Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla) se vrača s spektakularno zf akcijo Kreator. Sredi vojne med človeško raso in silami umetne inteligence je Joshua (Washington), bivši agent specialnih enot, ki žaluje zaradi svoje žene (Chan), rekrutiran, da najde in ubije Kreatorja, skrivnostnega arhitekta napredne tehnologije umetne inteligence, ki je razvil skrivnostno orožje, ki bi lahko končalo vojno…in celotno človeško raso. Joshua in njegova ekipa elitnih operativcev potuje po sovražnikovem ozemlju, v črno osrčje, ki ga zaseda umetna inteligenca. Tam odkrijejo, da je orožje, ki ga morajo uničiti, pravzaprav UI v obliki majhnega otroka.

The Creator [Kreator] | Official trailer | v kinu od 27. septembra

Žaga X – 28.9.

John Kramer (Tobin Bell) se je vrnil. Najbolj moteč del franšize Saw, ki pa raziskuje nepopisno poglavje najbolj osebne igre Jigsaw. Med dogodki Žage I in II bolni in obupani John odpotuje v Mehiko na tvegan in eksperimentalen medicinski poseg v upanju na čudežno ozdravitev raka – le da odkrije, da je celotna operacija goljufanje najranljivejših. Zloglasni serijski morilec, oborožen z novim namenom, se vrne k svojemu delu in prevarantom obrne ploščo na svoj značilen bister način s pomočjo zvitih, norih in iznajdljivih pasti.

SAW X [Žaga X | redband trailer | v kinu od 28. septembra

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekIntervju z mladim doktorjem s Teološke fakultete
Naslednji članekPrvič v zgodovini zaznana črna točka na planetu naše galaksije

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.