Veš, da je ta igralčeva napaka ostala v filmu?

Si eden tistih ljudi, ki radi pogledajo videje o dogajanju v zakulisju filmov? Pogosto se prikaže zabavne trenutke igralcev, ki niso del režije. Pri tem se velikokrat zgodi, da te režiserji uporabijo v filmu, saj prizor z njimi izpade še boljše, kot je bilo prvotno načrtovano. Spodaj si poglej napake, ki so v filmih ostale zaradi svoje dodatne vrednosti. Morda te katere presenetijo, tako kot so nas.

1. Leonardo DiCaprio, Titanic (1997)

Mladi igralec je postal nervozen, ko se je Kate Winslet slekla, da bi jo Jack lahko narisal. Zato je rekel, naj se uleže na posteljo, namesto na kavč. Pri tem je ugotovil svojo napako in se popravil, vendar je ta vseeno ostala v prizoru, saj se je ujemala z likom in trenutkom.

Leonardo DiCaprio v vlogi Jacka v Titaniku.
Foto: Gamingsym

2. Zac Efron, Baywatch (2017)

Zac je skupaj s soigralci snemal prizor v počasnem posnetku, v katerem igralci tečejo. Pri tem se je Zac nenačrtovano spotaknil in obtičal v pesku. Napaka je v končnem pregledu odlično izgledala, zato so se jo odločili uporabiti.

Why Zac Efron's 'Baywatch' Character Can't Run in Slow-Mo

3. Chris Pratt, Guardians of the Galaxy (2014)

V nekem prizoru Chris drži pomembno kroglo, ki mu pade iz rok, zato se igralec iz prizora umakne, da bi jo pobral. Prizor je izpadel komično, zato je v filmu tudi ostal.

Chris Pratt v Guardians of the Galaxy.
Foto: ComicBook

4. Viggo Mortensen, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

V trenutku obupa je Viggo kot Aragorn jezno brcnil čelado in s stokom padel na tla. Sicer je odličen igralec, vendar si je v tem primeru z udarcem zlomil dva prsta – bolečina je bila tako popolnoma pristna.

Viggo Mortensen breaks his toe in LOTR

5. Leonardo DiCaprio, Django Unchained (2012)

V intenzivnem prizoru z Jamiem Foxom in Christophom Waltzom je DiCaprio burno udaril po mizi, s čimer je razbil kozarec in se resnično porezal. Vendar je s krvavo roko nadaljeval, kot da se nič ni zgodilo.

Leonardo diCaprio cuts his hand during the filming of Django Unchained (2012)

6. Jim Carrey, How the Grinch Stole Christmas (2000)

Jim je bil pri svoji upodobitvi Grincha mogoče preveč popoln, saj bi moral v jezi strgati prt z mize, tako da bi predmeti s te padli na tla. Vendar se predmeti sploh niso premaknili in so na mizi kar ostali. Zato je improviziral in jih naknadno zrušil z rokami.

7. Ian McKellen, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Ian igra Gandalfa, ki pogosto obišče hobite v njihovih majhnih hišicah. V prizoru, kjer obišče Bilba Bagginsa, se zaradi svoje velikosti udari v glavo. To ni bilo načrtovano, vendar je izpadlo popolno.

Ian Mckellen (Gandalf) hits his head in Lord of the Rings

8. Tom Felton, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Tom je uprizarjal nadležnega Draca Malfoya. V prizoru, kjer Harry Potter spije napoj, ki ga spremeni v Dracovega pomagača, in si pozabi odstraniti očala, jih razloži tako, da reče, da je bral. Pri tem je Felton pozabil svoje besedilo, zato je improviziral in odgovoril »nisem vedel, da znaš brati«. Prizor je odlično izpadel, zato so to verzijo kar obdržali.

I didnt know you could read

9. Anne Hathaway, The Princess Diaries (2001)

V enem izmed prizorov igralka hodi po srednješolski tribuni, se spotakne in pade na rit. Prizor je bil tako rezultat resnične nezgode.

The princess diaries falling scene

10. Al Pacino, Scent of a Woman (1992)

V filmu Pacino uprizarja trmastega polkovnika, ki slabo vidi. Igralec je treniral za vlogo in se naučil gledati »neizostreno«, zato, da je bil lik upodobljen bolj realistično. Vendar je to pomenilo, da je resnično slabše videl. Tako se je v enem izmed prizorov spotaknil ob smetnjak in padel. Napaka je ustrezala zgodbi, zato jo je režiser obdržal.

Al Pacino v Secret of a Woman.
Foto: WhatCulture
Prejšnji članekDostojevski ni samo Zločin in kazen
Naslednji članekNe spreglejte darila ob nakupu prenosnika MateBook 14s

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.