»Vsakdo je feminist, dokler se ne pojavi pajek« (Bo Burnham: Inside)

Bo Burnham je s svojim INSIDE filmom dosegel status legende
Bo Burnham je s svojim INSIDE filmom dosegel zavidljiv status Foto: on netflix

Bo Burnham je na YouTubu objavil izseke iz svojega Netflix filma z naslovom INSIDE. Izsekov je več kot eno uro, vključuje tudi pesmi in dele obstoječih pesmi, ki jih javnost še ni slišala. Med njimi je tudi povsem nova različica pesmi »All Eyes on Me«, ki mu je v prvotni različici prinesla nagrado Emmy. Video z naslovom The Inside Outtakes je objavil na svojem YouTube profilu in navdušil svoje oboževalce.

Bo Burnham: INSIDE je izjemen izdelek

Konec maja 2021 je Bo Burnham po večletnem premoru predstavil svoj nov stand-up. Kot pove sam, mu je epidemija naredila uslugo, in mu ni bilo potrebno stopiti pred ljudi. Bo Burnham se je namreč po Make Happy iz leta 2016 umaknil iz odrov, saj je trpel za hudimi napadi panike in anksioznosti. To je bilo tudi sporočilo njegove najbolj znane in morda tudi najboljše pesmi, Can’t Handle This. Slednjo je pred šestimi leti zaključil z besedami: »Thank You. Goodnight. Hope You’re Happy.« Svojo odsotnost je pojasnil v Netflixovem filmu, kar pa ne pomeni, da se ni pojavljal v javnosti.

Bo Burnham je leta 2018 izdal režijski prvenec z naslovom Eight Grade, ki je požel veliko uspeha. Dve leti kasneje je zaigral v filmu Obetavna mladenka (Promising Young Woman), ki se je uvrstil na naš seznam najboljših filmov leta 2021. Potem pa je sledil konec maja 2021, ko je na Netflixu izdal svoj novi stand-up film Inside. Če preskočimo njegovo vsebino, je Inside eden najboljših umetniških izdelkov v zadnjih sto letih. Šest nominacij za nagrado Emmy, trije osvojeni Emmyji, dve nominaciji za nagrado Grammy in ena osvojena je le vrh ledene gore. Sliši se bizarno, da gre za vrh ledene gore, saj je tako Bo Burnham postal eden izmed peščice komikov, ki se lahko pohvali z nagrado Grammy.

Inside je »gesamtkunstwerk« Bo Burnhama, ki zaobjema več umetnosti, žanrov in zvrsti. Pesmi All Eyes on Me, Welcome to the Internet, White Woman’s Instagram, Comedy in ostale so se uvrščale na vrhove lestvic in presegale več deset milijonov ogledov ter poslušanj. Tudi Inside se je uvrstil na seznam najboljših filmov leta 2021.

Bo Burnham navdušil tudi z izseki iz svojega filma INSIDE
Bo Burnham navdušil tudi z izseki iz svojega filma INSIDE Foto: on netflix

Zdaj je luč sveta ugledal še video izsekov iz Inside

Skupaj s tvitom, ki si ga lahko prebereš spodaj, je Bo Burnham objavil še izseke iz filma Inside. Eno uro, tri minute in petnajst sekund trajajoč video je praktično skoraj nov film oziroma stand-up. Na njem je nekaj še neslišanih pesmi in izsekov iz obstoječih pesmi. Kot je povedal Bo, je več kot dva meseca urejal The Inside Outtakes, kar se tudi opazi. Resda so določene pesmi z razlogom ostale na »tleh« montažne sobe, a nikakor niso slabe. Objavljen je bil tudi videospot za pesem Five Years. Citat slednje je tudi naslov tega prispevka.

Tri pesmi so namenjene Jeffu »Jeffreyu« Bezosu, ki so lepo nadaljevanje prej izdanih. Zdaj smo dobili še pesem o ameriškem predsedniku Bidnu, pajku v kotu sobe in piščancu, ki je prečkal cesto. Dvanajst pesmi je povsem novih, izdal pa je tudi nov album. Kot smo omenili, nosi naslov Inside (Deluxe). Vsebuje štiri diske, ki so razdeljeni na pesmi iz prvotnega Inside filma, pesmi iz Inside Outtakes in glasbeno podlago obeh stand-upov.

Bo Burnham je še enkrat pokazal za kako talentiranega komika, glasbenika in na prvem mestu umetnika gre. Inside je brez dvoma eden izmed najboljših izdelkov v kateri koli zvrsti umetnosti zadnjih let.

Five Years - Bo Burnham (from THE INSIDE OUTTAKES -- DELUXE ALBUM OUT NOW)

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljše sestavine za sadni sladoled
Naslednji članekKratkocajtnik 2022
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.