Vse o seriji The Last of Us

The Last of Us je serija, ki bo premiero doživela na HBO
The Last of Us je serija, ki bo premiero doživela na HBO Foto: on hbo

The Last of Us, franšiza, ki je nastala iz popularne istoimenske videoigre in njenih predelav, bo dobila še lastno serijo na HBO in HBO Max. Serija bo na HBO prva, ki temelji na videoigri. Po septembrskem krajšem napovedniku je ta teden izšel še uradni napovednik. Če je prvi oboževalce pomiril, lahko za tega skoraj rečemo: prodano.

O videoigri The Last of Us

Igro razvijalca Naughty Doga je leta 2013 izdal Sony Computer Entertainment. Deležna je bila predelav in nadaljevanja, v letu, ko je izšla, je nastal celo strip. Najnovejšo igro, The Last of Us Part I, lahko od septembra igraš na PlayStation 5.

20 let po uničenju civilizacije

Zgodba izvirne igre se odvija 20 let po razpadu sodobne civilizacije, ko je človeštvo zdesetkala parazitska okužba. Igralec sledi Joelu, žilavemu protijunaku, ki ga je krut postapokaliptični svet neizbrisno zaznamoval. Njegova naloga je, da iz karantenskega območja pretihotapi 14-letno Ellie. Beg pred pošastmi je sicer zabaven, a je za oboževalce srčika igre odnos med Ellie in Joelom, zelo človeškima junakoma, in zgodba, ki ji akcija služi zgolj kot gonilo.

Serija The Last of Us je dobila prvi napovednik
Foto: on hbo

O zasedbi serije The Last of Us

Protagonista bosta uprizarjala Pedro Pascal in Bella Ramsey – obeh se spomnimo iz HBO-jeve Igre prestolov. Pridružila se jima bosta Gabriel Luna v vlogi Joelovega brata Tommyja in Anna Torv kot tihotapka Tess. Ramseyjeva je v vlogi zafrkljive Ellie, ki v napovedniku oponaša pošastne klikerje, že osvojila srca oboževalcev. Pričakovanja za adaptacijo tako ostajajo visoka. Merle Dandridge, ki jo poznamo že iz igre, bo prevzela vlogo vodje upora Marlene. Občasno bomo lahko gledali Nico Parker v vlogi Joelove 14-letne hčerke Sarah, Murraya Bartletta in Nicka Offermana kot Franka in Billa, Storm Reid kot Riley, pa še Grahama Greena, Lamarja Johnsona in nekaj drugih.

Sodelujoči

Serijo sta ustvarila Neil Druckmann (igri The Last of Us, Uncharted) in Craig Mazin (Černobil). Za glasbeno spremljavo je kot pri igri poskrbel Gustavo Santaolalla. Po štiri in tri epizode sta režirala Jeremy Webb (The Umbrella Academy, Altered Carbon). Dve epizodi sta pripadli Kantemiru Balagovu, ena bosanski režiserki Jasmili Žbanić (Quo Vadis, Aida?).

Kdaj bo na naših ekranih?

Snemanje The Last of Us je potekalo med julijem 2021 in junijem 2022 v kanadski provinci Alberti. V prvi sezoni bo devet epizod. Izdelek največje kanadske produkcije v zgodovini si bomo lahko premierno ogledali 15. januarja 2023 na HBO in HBO Max.

The Last of Us | Official Trailer | Max

 

Prejšnji članekKonopljino mleko in vrste veganskega mleka, ki jih ne poznaš
Naslednji članekZnani nominiranci za zlate globuse: Presenečenja, ki jih ni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.