Vse o seriji The Witcher: Blood Origin

Serija The Witcher Blood Origin
Serija The Witcher Blood Origin Foto: on netflix

Na božični dan bodo oboževalci Witcherja dobili dodatno darilo. Na Netflix prihaja nova serija The Witcher: Blood Origin. Po besedah pretočnega ponudnika gre za predzgodbo serije, ki bo v naslednjem letu dobila tretjo sezono, medtem ko je četrta že naročena.

Kaj je The Witcher ali Veščec?

The Witcher je v osnovi serija knjig poljskega avtorja Andrzeja Sapkowskija. Prva knjiga je izšla leta že davnega leta 1990. Poljski avtor je leta 1985 opravljal delo prodajalca krzna in je bil velik oboževalec fantazijskega žanra. Na pobudo sina se je prijavil na natečaj kratkih zgodb. Tako se je začela saga o Witcherju. Na natečaju je končal na tretjem mestu, a odziv je bil pozitiven in Sapkowski je nadaljeval s pisanjem kratkih zgodb, ki so nato izšle v prvi knjigi leta 1990.

Od takrat je serija dobila še 9 knjig oziroma 6 romanov in 15 kratkih zgodb. Zadnja je izšla leta 2013. Prva knjiga v slovenskem prevodu je izšla leta 2021, s prevodom Klemna Piska. O prevodu je za nas povedal nekaj besed, kar lahko najdeš v prispevku Slovenski prevod Witcherja.

Dodatno popularnost pa so knjigam prinesle igre, prva, od katerih je izšla leta 2007. Nadaljevanja so izšla še leta 2011 in 2015. S tem pa je fantazijska serija pridobila novo skupino spremljevalcev.

Netflixov hit The Witcher
Netflixov hit The Witcher Foto: on netflix

Sledila je še serija

Glede na popularnost iger in knjig je bilo samoumevno, da bo kmalu sledila tudi filmska adaptacija. To je še bolj pospešila priljubljenost Igre prestolov. Zanjo si je pravice leta 2017 priboril Netflix, a zaradi Igre prestolov se niso odločili za filme, temveč za bolj dolgoročen format, ki ga omogoča serije. Seriji se je v vlogi glavnega lika 2018 pridružil Superman Henry Cavill, sam velik oboževalec iger.

Osrednji lik zgodbe je Geralt iz Rivije (Henry Cavill), čarobni mutant, ki lovi pošasti. Na svojih potovanjih se Geralt sreča z mogočno čarovnico po imenu Yennifer (Anya Chalotra) in odkrije, da je njegova usoda, da zaščititi mlado princeso po imenu Ciri (Freya Allan), ki ima nevarne sposobnosti.

Prva sezona je izšla leta 2019, druga na koncu leta 2021. Obe sta bili veliki uspešnici za pretočnega ponudnika. Ta je posledično hitro naročil tudi tretjo sezono, ki je že posneta.

Zadnje novice o televizijski seriji pa so bile sprejete zelo negativno, saj je Cavill ob potrditvi četrte sezone najavil, da zaključuje svojo pot v vlogi Geralta. Zamenjal ga bo brat Thora Liam Hemsworth.

Serija na Netflix prihaja na božič
Serija na Netflix prihaja na božič Foto: on netflix

Prihajajoča serija je razširitev sveta

Po uspešni prvi sezoni je postalo jasno, da bo Netflix poskušal ustvariti tudi nove serije in filme v svetu Witcherja. Prvi je bil animirani film The Witcher: Nightmare of The Wolf, ki je izšel leta 2021. Istega leta so najavili nove animirane filme.

Leta 2020 pa je sledila najava omejene serije The Witcher: Blood Origin. Sprva naj bi miniserija imela 6 delov, zdaj je Netflix potrdil, da ima 4. Zgodba bo postavljena 1200 let pred dogajanjem originalne serije in bo prikazala, kako je nastal prvi Witcher.

The Witcher: Blood Origin | Official Trailer | Netflix

Serijo sta ustvarila Declan de Barra in Lauren Schmidt Hissrich. Slednja je tudi glavna scenaristka originalnega Witcherja, medtem ko je de Barra bil med scenaristi serij The Vampier Diaries, The Originals, Iron Fist in seveda The Witcherja.

V glavni vlogi bomo gledali manj znano angleško igralko Sophio Brown, medtem ko bo kredibilnost seriji dajala Michelle Yeoh, ki je letos zablestela v filmu Vse povsod naenkrat, za katerega ima že zagotovljeno nominacijo za oskarja. Znana pa je tudi po bondiadi Jutri nikoli ne umre in filmu borilnih veščin Prežeči tiger, skriti zmaj.

Prejšnji članekTop 7 koktajlov za zimo: Zimski koktajli, ki jih lahko narediš sam
Naslednji članekLegendarni stadion naših sosedov dobiva zeleno preobleko

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.