10 zanimivosti o Elvisu Presleyju

elvis, presley, jailhouse rock
Foto: No-longer-here iz Pixabay

Elvis Aaron Presley je prava ameriška oziroma svetovna ikona. Kot kralj rock and rolla je eden izmed najpopularnejših glasbenikov vseh časov, tako na državni, kot na globalni sceni. Čeprav vsi poznamo njegove ikonične plesne gibe in prečudovit glas pa vseeno, obstaja veliko dejstev, za katere morda še nismo slišali nikoli. Tukaj je 10 dejstev o Elvisu Presleyju, ki ti bodo legendo predstavili v popolnoma novi luči.

1. Bil je dvojček

Elvis Presley je bil rojen približno 35 minut po rojstvu brata dvojčka, Jesseja Garona, ki se je na žalost rodil mrtev v družinskem dvosobnem stanovanju v Vzhodnem Tupelu, v Misisipiju.

2. Daljni sorodnik dveh predsednikov

Elvis je bil v daljnem sorodu z nekdanjim predsednikom Združenih držav Amerike, Abrahamom Lincolnom in Jimmyjem Carterjem. Rodoslovci so ugotovili, da je bil Isaiah Harrison, prapradedek 16. ameriškega predsednika Abrahama Lincolna, Elvisov predhodnik. 39. predsednik, Jimmy Carter pa je bil njegov bratranec v šestem kolenu.

abraham lincoln, america, american
Foto: OpenClipart-Vectors iz Pixabay

3. Imel je nagajivega šimpanza

Imenoval ga je Scatter, saj so se ljudje zaradi njegove nagajivosti pogostokrat razbežali (they scattered). Scatter je med drugim strgal zavese v Gracelandu, kukal pod krila Elvisovih ženskih prijateljic, in ko je bil v še posebej igrivem stanju, je rad okoli metal različne predmete. Vse to je povzročalo kričanje in bežanje množice.

4. Ob smrti droge prisotne v njegovem telesu

Sodeč po Elvisovi obdukciji, je imel ob smrti v telesu 10 različnih zdravil na recept. Ni pa kazal nobenih znakov prisotnosti nezakonitih drog ali alkohola.

thermometer, medications, tablets
Foto: stevepb iz Pixabay

5. Živel je na veliki nogi

Dobesedno, saj je bila številka njegovih čevljev kar 45. Visok pa je bil »le« 182 centimetrov.

6. Bil je germofob

Njegova žena je enkrat omenila, da je njen mož velik germofob in da pije kavo samo blizu ročice, saj se jo je tam verjetno najmanj ustnic dotaknilo.

coronavirus, viruses, germs
Foto: Prawny iz Pixabay

7. Prejel je več tisoč kartic sočutja

Po tem, ko je leta 1958 njegova mati preminila zaradi srčnega infarkta, je Elvis Presley prejel več kot 100000 kartic sočutja.

8. Bil je ustrahovan

Elvis Presley se je spominjal zgodb, ko so ga njegovi vrstniki v šoli ustrahovali bodisi z obmetavanjem z gnilim sadjem bodisi z rezanjem njegovih kitarskih strun.

desperate, sad, depressed
Foto: Anemone123 iz Pixabay

9. Črna ni bila naravna barva njegovih las

Njegovi značilni črni lasje so bili pravzaprav barvani, njegova naravna barva pa je bila svetlo rjava, skoraj blond.

10. Njegovo truplo je bilo skoraj ukradeno

Elvis Presley je bil uradno pokopan zraven svoje mame na pokopališču Forest Hill v Memphisu, vendar so njegovo truplo morali premakniti na zasebno lokacijo v Gracelandu, po tem, ko so njegovo krsto poskusili ukrasti in za truplo zahtevati odkupnino.

graveyard, forest, tombstones
Foto: 3345408 iz Pixabay

Od 23. junija 2022 pa si v kinu lahko ogledamo film Elvis, v katerem bo še bolj podrobno prikazano njegovo zanimivo življenje. Mi dobimo kurjo polt že ob ogledu napovednika, ki nas pusti polne pričakovanj. Film je uvrščen tudi na naš seznam najbolj pričakovanih filmov druge polovice leta 2022.

Baz Luhrmann’s ELVIS | Official Trailer

Prejšnji članekS 16-palčnim prenosnikom Huawei spreminja delovno okolje
Naslednji članekPriložnost za štipendije v vodilnem podjetju premaznih kartonov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.