Eurosong

Letos bo potekal 58. izbor Evrosong. Tekmovanje bo letos, po zaslugi lanske zmagovalke Loreen potekalo v Malmoju na Švedskem.

PRVA ZMAGOVALKA EVROSONGA;

Prva zmagovalna pesem Refrain je postala velika uspešnica in je pevki Lys Assia prinesla zlato ploščo. Švico je zastopala na Evroviziji še dvakrat, in sicer leta 1957 in 1958.

 

SLOVENSKI ˝EVROSONG˝:

Evrovizijska melodija oziroma Ema je prireditev RTV Slovenije, na kateri poteka nacionalni izbor za pesem Evrovizije. Slovenija pošilja na Izbor za pesem Evrovizije svojega predstavnika od leta 1993. Prva Ema je potekala leta 1996, prej pa se je oddaja imenovala Slovenski izbor za Pesem Evrovizije

 

LETOŠNJA PREDSTAVNICA;

Letošnja slovenska predstavnica na Evrosongu Američanka Hannah Mancini bo na Švedskem zapela pesem Straight Into Love, ki je nastala le v dveh dneh.

Hannah je bila prijetno presenečena, ko je prejela klic z nacionalne televizije, da si prav njo želijo videti na velikem evrovizijskem odru in to s pesmijo za mednarodni trg. V kratkem času je nastala sodobna elektronska plesna skladba s pridihom dubstepa in Hannah je prepričana, da bo ravno z nenavadnim uvodom dosegla velik učinek. Svoje cilje je strnila takole: »Hočem se dobro odrezati, hočem, da so Slovenci ponosni name, hočem, da je pesem ljudem všeč.«

Rojena Američanka je v Slovenijo skupaj z možem slovenskih korenin prišla pred šestimi leti, že v ZDA pa se je ukvarjala z glasbo. Z ustvarjanjem je nadaljevala tudi tukaj, z zasedbo Xequtifz je namreč posnela že več radijskih uspešnic, sicer pa se ukvarja z žanri, ki pri nas niso zelo razširjeni.

Pesem si lahko ogledaš na spletni strani; http://www.youtube.com/watch?v=de1XdCTUppk

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.