Evrovizija letos bo, a v kakšni podobi?

Po lanskem razočaranju je znano, da letos priljubljena Evrovizija bo – a ni še jasno, v kakšni obliki. Glasbeni festival bo maja gostil Rotterdam, zagotovo pa bo potekal brez številčnega občinstva, kot smo vajeni.

To je potrdil tudi izvršni nadzornik prireditve Martin Österdahl, ki je povedal: »Tekmovanje za pesem Evrovizije se kljub pandemiji maja zagotovo vrača, vendar je v prevladujočih okoliščinah dogodek žal nemogoče organizirati, kot smo bili vajeni.« Za izvedbo Evrovizije je bilo že pred časom oblikovanih več scenarijev, prilagojenih različnim epidemiološkim razmeram. Načrt A je predvideval povratek s polno dvorano občinstva, novinarjev in številnih delegacij. Ta način izvedbe so organizatorji že opustili.

Scenarij B je trenutno najbolj mogoč: po slednjem bi tekmovanje še vedno v celoti potekalo v Rotterdamu, obiskovalci pa bi bili med tekmovanjem v Ahoy Areni prisotni ob upoštevanju fizične razdalje. V kolikor katera država zaradi epidemioloških razmer ne bi mogla odpotovati na Nizozemsko, jim bo omogočen nastop iz studia domače televizije.

Scenarija C in D sta najbolj črna. V primeru slednjih bi moralo vseh 41 držav nastopiti iz domačega studia, razlika med načrtom C in D pa je ta, da bi v primeru scenarija C iz dvorane v Rotterdamu še vedno lahko potekali spremljevalni nastopi v živo z nekaj publike.

Do zdaj je znanih že 21 nastopajočih na letošnji Evroviziji. Večina držav mora svojo odločitev še sporočiti, vse nastopajoče pa si lahko ogledaš na spletni strani Evrovizije. 

Slovenija in Evrovizija

Slovenijo bo letos nastopala lanska zmagovalka Eme Ana Soklič. Sicer ni še znano, s katero skladbo bo nastopila v prvem polfinalu 18. maja. Finale Evrovizije bo potekal 22. maja, ko bo znan tudi zmagovalec 65. Evrovizije.

Ana Soklič - Voda - Slovenia 🇸🇮 - Official Video - Eurovision 2020

Prejšnji članekKako pogosto bi morali prati svoje obleke?
Naslednji članekOdkrit nov planet, ki kroži okoli bližnje zvezde

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.