In kje se da najbolje zažurati?!

Kar nekaj zabav za mlade se razvrsti tekom celega leta …

Vpis na fakulteto ne prinese le ure in ure učenja, bedenja za knjigami pozno v noč, nove prijatelje in profesorje, temveč tudi noro dobre zabaveeeeee! Kje se da najbolje zažurati, katerega žura ne smete zamuditi in kam hodijo vaši starejši kolegi … Vas zanima?!

Pa začnimo kar pri MORTADELJADI, prvi veliki študentski zabavi. Ljubitelj mortadele, dobre glasbe in nore zabave tega dogodka enostavne ne smete zamuditi. Žur organizira klub goriških študentov, navadno v mesecu marcu ali aprilu. Popestritev zabave so raznorazne igre na temo goriške kulinarike. Mmmmm, gurmani obvezna udeležba tudi letos!

CVIČKARIJA pa je žur dolenjskih študentov, kjer dobrega dolenjskega cvička nikoli ne zmanjka. Tekom dneva se razvrstijo takšne in drugačne zabavne točke, vsako leto zberejo tudi najboljši cviček, celotno dogajanje pa zaokrožijo znane slovenske skupine. Torej vsi pristaši našega cvička, konec aprila, začetek maja bomo preizkusili našo domačo kapljico. Na zdravje!

Zveza študentskih klubov Slovenijo vsako leto organizira t. i. ŠKISOVO TRŽNICO. Na mesto same prireditve se postavijo stojnice, kjer potekajo različne aktivnosti. Če ste potrebni striženja, počakajte do maja, saj se boste na Škisovi tržnici lahko povsem brezplačno ostrigli. Vas mikajo poslikave telesa, tudi odžejali se boste lahko, zvečer pa zaplesali pozno v jutro. Tega žura preprosto ne smete zamuditi!

Zavod Gabriel fest vabi na JAZZ CERKNO! Konec meseca maja se v 3 nočeh odvije pravi jazz spektakel.
MAJSKE IGRE v mesecu maju poskrbijo, da se Rožna dolina spremeni v pravi raj za mlade. 3 tedne trajajoča fešta vabi vse navdušence športa, dobre glasbe, zabave in druženja, da se sprostijo in napolnijo baterije za naslednje študijsko leto.

DIŠI PO PREKMURJU … tudi pri vas? Ne? Potem se nujno udeležite prave tradicionalne slovenske prireditve, kjer lahko poskusite prave prekmurske jedi. Skuhali bomo tudi največji bograč v največjem kotlu v Evropi, ki vsebuje kar 500 porcij, manjkalo pa ne bo niti dobrega »vinčka«, glasbe in plesa. Najbolj zagreti pa se boste lahko preizkusili tudi v tekmovanju kuhanja pravega bograča. Noro dobro, pa še lačni ne bomo …

MARIBORSKI LENT, spektakel, kjer se zvrsti kar okoli 400 prireditev. 16-dnevni festival bodo popestrili koncerti, gledališke predstave, baletni spektakli ipd.

No in še en gurmanski festival – NJOKI SUMMER FESTIVAL se zgodi junija v Ajdovščini. Nikar ne zamudite žura, kjer nikoli ne manjka dobre glasbe, športnih iger, odlične kulinarike in nepozabne zabave.

Če si bolj roker/ica po duši, potem je ROCK OTOČEC kot nalašč zate. 3-dnevna zabava konec junija, kamor pridejo najboljše rock skupine – Siddharta, generacija, Pankrti, Tribute to love itd. Želite še več – vabljeni na kopanje v blatu, za najbolj nore!

SOČA REGGAE RIVERSPLASH TOLMIN je 5-dnevni reggae festival v juniju, kjer dobre glasbe zares ne manjka. Za 5-dnevno vstopnico je bilo v preteklih sezonah potrebno odšteti ok. 60 evrov, cene pa so odvisne od števila dni, ki jih boste preživeli na festivalu. Poleg tega se lahko odločite še za kampiranje na Soči. Mamljivo ja …!

Tudi za navdušence metala bo poskrbljeno – METAL CAMP v avgustu vabi na 3-mesečno rajanje v Tolminu.

Največje slovensko brucevanje BRUC je zabava, namenjena vsem brucem. Meseca decembra po vsej Sloveniji poteka brucevanje, ki ga enostavno ne smete zamuditi. Zabava, kjer je veliko dobre in ob enem raznovrstne glasbe, zares enkraten žur, izbor »naj brucke« in še marsikaj. Pridi in ne bo ti žal!

BUJTA REPA, zabava na začetku koledarskega leta, ki jo že dolga leta organizirajo prekmurski študentje. Po nekaterih besedah naj bi bil to najstarejši dogodek, ki sega v l. 1993. Dobra hrana, odlična glasba, nora žurka … želite še kaj?!

Študirali ali žurirali? Zabave je zares veliko, toda vse se da uskladiti, le če se želi!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.