Kam na glasbene festivale to poletje?

Slovenija se je v zadnjih letih razcvetela s festivalskim glasbenim dogajanjem. Letos so se morali organizatorji večini festivalov odpovedati zaradi razmer s koronavirusom. Tako bo recimo pri tolminskem sotočju letos le Sajeta (28. 7. – 2. 8.). Vendar nekaj najbolj znanih glasbenih dogodkov pri nas se bo letos vendarle odvilo, ampak nekoliko drugače.

Castle – Kolpa Music Festival

Castle – Kolpa Music Festival
Vir: Castle Festival (Facebook)

14. junija so organizatorji preko Facebooka sporočili, da se bo Castle – Kolpa Music Festival letos odvijal med 20. in 22. avgustom. Nastopili bodo Dubioza Kolektiv, MI2, MUFF feat. Senidah, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Niet, HAPPY OL’McWEASEL, Hamo & Tribute 2 Love, Joker Out, Jaxon, Društvo mrtvih pesnikov, Seven Days in May, Valentino Kanzyani, Simon Adams, Lemon, Angel Anx, Shipe, Shark, Sibbjag, Jaka, Stoxx, Mumyyn in drugi posebni gostje.

Festival Lent

Festival Lent
Vir: Festival Lent (Facebook)

Letos se bo Festival Lent odvijal med 21. in 29. avgustom, večinoma na manjših in intimnejših prizoriščih. Zaradi razmer ne bo Glavnega odra. V Narodnem domu pravijo, da bi lahko rekli, da se Festival Lent 2020 vrača k svojemu izvoru, bistvu, srcu: k Dravi, k intimnejšim prizoriščem in butični ponudbi – torej k vsemu, kar je Festival Lent vse od nostalgičnih začetkov pred več kot tremi desetletji razlikovalo od podobnih, a zgolj komercialno usmerjenih festivalov.

Prednost pri snovanju programov so dali slovenskim ustvarjalcem, kot so Siddharta, Lačni Franz, Pero Lovšin, Vlado Kreslin, Elvis Jackson, Dan D, Papir in Simpatico. Če bo zdravstvena slika ugodna, pa lahko pričakujemo še S.A.R.S., Jazzovskega zvezdnika Rymdena in saksofonista Yuria Honinga s svojo zasedbo Wired Paradise. S ciljem zagotavljanja varne razdalje med obiskovalci, bo število le-teh omejeno na vseh prizoriščih.

Smile Ljubljana

Smile Ljubljana
Vir: Smile Ljubljana (Facebook)

Letos se je Tušev Tek Barv spremenil v Smile Ljubljana. Zaradi varnosti udeležencev so tako Festival Smile Ljubljana »Special Edition« letos prestavili na 28. in 29. avgust. Z eno vstopnico se lahko vsak posameznik udeleži 28. ali 29. avgusta, prejel pa bo še 10 evrov bonusa za pijačo na dogodku.

28. avgusta bodo tako nastopili Lost Frequencies, Maurice West, Pretty Pink, Kosta Radman, LVN in Josh Somen. 29. avgusta pa Vini Vici, Maurice West, Mari Ferrari, Matroda, Kosta Radman in Tim Urbanya.

Letos nam je poletno festivalsko rajanje pokvaril koronavirus. Upajmo, da bo prihodnje poletje najboljše festivalsko leto, ki se ga bomo spominjali še dolgo.

Prejšnji članekJezus bo v novem filmu lezbijka
Naslednji članekBitka filmov in knjig: 50 odtenkov sive in Prvič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.