MTV RAZKRIL NOMINIRANCE

EDO MAAJKA, GIBONNI, GRAMOPHONEDZIE, LEELOOJAMAIS IN NEGATIVE
Na novinarski konferenci, ki se je hkrati zgodila v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu, je MTV razglasil letošnjih pet nominirancev za nagrado ‘Best Adria Act’, v sklopu podelitve evropskih MTV nagrad.
Potem, ko je MTV 16. avgusta na spletni strani www.mtv.si/ema objavil seznam tridesetih izvajalcev, so gledalci lahko deset dni glasovali za najljubšega. Zmagovalec bo odpotoval v Madrid, kjer bo 7. novembra že 17. slavnostna podelitev Europe Music Awards.
Med pet najboljših so se uvrstili:
• Edo Maajka
• Gibonni
• Gramophonedzie
• Leeloojamais
• Negative
Glasovanje za najboljšega v regiji in zmagovalca v kategoriji ‘Best Adria Act’ se začne že danes na spletni strani www.mtvema.com, svoj glas pa boste lahko oddali do 15. oktobra, ko bo znan zmagovalec.
Na tiskovni konferenci člani skupine Leeloojamais niso mogli skriti veselja. O nominaciji so povedali:„Nominacija nam ogromno pomeni in želimo si v Madrid! Glasujte za nas, ker nam to pomeni vse v življenu in je nagrada za vse tisto, za kar smo garali deset let. Verjamemo, da nam bo to ob pomoči vseh vas tudi uspelo. Radi vas imamo!”
Vsi ostali nominiranci so svoje občutke in sporočila izrazili v video sporočilu. Gibonni, ki se je najprej zahvalil vsem gledalcem in gledalkam, je oboževalcem sporočil: „Želim povedati, da sem zelo ponosen, saj sem ravno začutil, da prehajam v neko drugo kategorijo. Nahranili ste mi srce, ego in dušo. Hvala vam!”
Letos bo med nominacijami zastopana tudi elektronska glasba, saj so gledalci televizije MTV glasovali tudi za Marka Miličeviča, bolj poznanega pod imenom Gramophonedzie. „Želel bi se zahvaliti za MTV nominacijo za regionalnega izvajalca leta. Ne vem kaj naj rečem, saj nominacije nisem pričakoval, vendar sem zelo presenečen in srečen. Hvala vsem, ki ste glasovali zame do sedaj, videli bomo kaj se bo zgodilo v prihodnje,” je povedal didžej, ki je trenutno na svetovni turneji.
Na tiskovni konferenci v Beogradu je bila prisotna skupina Negative. Ivana Peters je v sporočilu povedala:„ Hvala MTV-ju za nominacijo in hvala publiki. Zelo smo srečni zaradi nominacije in moram priznati, da je vse skupaj zelo vznemirljivo. Povabili bi vse, ki nas imajo radi in imajo radi glasbo na splošno, da glasujejo za nas ter nam pomagajo zmagati.”
Edo Maajka je svoje sporočilo poslal iz Izraela: „MTV-ju se zahvaljujem za nominacijo in upam, da bo organ za glasovanje glasoval za skladbo ‘Ove Godine’ bo Menart morda še plačal kak videopot. Hvala MTV-ju, hvala mojemu bendu, Menartu, Studiju Morris in Filipu Jelašu. Maajka vas ima rad!”
Da so Europe Music Awards iz leta v leto na bolj pomembne, pa je potrdil tudi Tom Ehr, generalni direktor MTV-ja, ki je nagrade ocenil kot „največji glasbeni dogodek leta in to ne samo na globalni mreži MTV, ki doseže kar 550 milijonov gospodinstev po svetu, temveč tudi za vse ostale medije, ki jih pritegne zaradi vzdušja.”
V Madridu se nam torej 7. novembra obeta ‘fiesta’, ki jo bomo v živo prenašali tudi na regionalnem programu MTV.

MTV se ob tem zahvaljuje še Inštitutu za špansko kulturo Cervantes in ambasadi Španije, ki sta bila v veliko pomoč.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.