Perpetuum Jazzile: Redkim uspe 2x napolniti Stožice!

Čeprav bi pred leti mnogi Slovenci le bledo pogledali, ko bi jim omenil besedo »a cappella«, ga danes skoraj ni več med nami, ki pomena ne bi poznal, t. j. vokalna glasba brez instrumentov. Zasluge gre pripisat predvsem domači a cappella skupini, sicer znani že po vsem svetu, Perpetuum Jazzile, ki te dni praznuje tudi 30 let ustanovitve.

 

In četudi je pri nas aktivnih ogromno pevskih zborov, od katerih bi se jih vsaj nekaj po kvaliteti izvajanja z lahkoto kosalo z omenjeno ekipo glasbenih navdušencev, gre tukaj le za nekaj drugačnega. Afrika jih je povzpela med zvezde, res, kdo še ni videl tega videoposnetka? Šov je verjetno najboljša beseda, ki bi vse skupaj najlepše ponazorila!

 

In pravi dvourni šov so prikazali tudi pretekli vikend v ljubljanskih Stožicah, ko so kar dvakrat zapored le-te razprodali, kar, roko na srce, z lahkoto uspe le še košarkarjem in balkanskim glasbenim izvajalcem.

 

Perpetuum Jazzile so nastopali že marsikje po svetu, bolj odmevne turneje so bile denimo po ZDA in EU, a vendar pred tolikšnim občinstvom, samo v soboto naj bi se dogodka udeležilo preko 10,000 obiskovalcev, in s tako kirurško usklajenega nastopa, še ne. Nastop je bil poln znanih domačih gostov, omenimo Klemna Slakonjo kot David Bowie, plesno skupino Maestro, bivše pevce PJ, itd.

 

Na koncertu so, kot jim je to že v navadi, predstavili 7 novih pesmi, od tega 3 avtorske, napisane posebej za PJ. Moteča pri vsem skupaj je bila morda le publika, ki se je, povsem predvidljivo in malce hlapčevsko, zares ogrela šele ob Golici. Kakorkoli že, Perpetuum Jazzile še niso odpeli zadnjega komada!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.