GRAMOPHONEDZIE OSVOJIL NASLOV »BEST ADRIA ACT« 2010

Na podelitvi nagrad MTV Europe Music Awards, bo 7. novembra v Madridu regionalni MTV zastopal Gramophonedzie.

Po dveh mesecih glasovanja, je tudi regionalni MTV dobil zmagovalca v kategoriji »Best Adria Act«za leto 2010. Marko Miličević – Gramophonedzie je srbski DJ, ki je letos s hitom „Why don’t you” je presegel meje Balkana in zavzel svetovna plesišča.
Po številu glasov, ki so bili oddani na spletni strani www.mtvema.com je premagal konkurenco in 7. novembra potuje v Madrid, kjer se bo družil z glasbeno smetano. Prav tako pa se srbski glasbenik z ostalimi dvajsetimi regionalnimi zmagovalci podaja v boj za naziv »Best European Act«. Naslov lahko osvoji z glasovanjem, ki poteka na spletni strani www.mtvema.com do 4. novembra. MTV bo tako 4. novembra objavil seznam petih izvajalcev, ki bodo lahko 7. novembra zmagali v kategoriji »Best European Act«.

Eva Longoria Parker bo večer preživela v družbi številnih nastopajočih, med katerimi bodo tudi Shakira, King Of Leon, Linkin Park, Katy Perry, Kid Rock, Plan B in Kesha. Pred dnevi pa so organizatorji sporočili, da bo najstniški zvezdnik Justin Bieber uradni voditelj prireditve na spletu.

Europe Music Awards 2010 bo 7. novembra v živo iz Madrida prenašal tudi regionalni MTV.

Gramophonedzie – MARKO MILIČEVIĆ
Marko Milićević – Gramophonedzie je glasbeni producent in DJ iz Beograda.
Marko kot DJ deluje že več kot 15 let. Leta 2000 je dobil priložnost, da postane dela RedBull Music Academy na Irskem. Gre za njegov prvi korak, ki ga je izstrelil v svet glasbe in produkcije. Srbski glasbenik je med drugim tudi diplomiranec Akademije umetnosti v Beogradu.
Pod imenom Gramophonedzie nastopa od leta 2006, s tem psevdonimom pa se podpisuje pod založbe kot so Gotta Keep Faith Records, Yakuza Records, Guesthouse, DiskoZoo Records,Shak Digital, Maracuja, DVR.
Leta 2009 ustvari masovni hit “Why Don’t You”. Marko pravi, da je za vse krivo njegovo dekle, ki ga je skoraj pol leta prosilo, če lahko naredi remiks skladbe jazz dive Pegi Li. Ko je njeni želji končno ustregel, je brez velikih pričakovanj skladbo poslal na založbe. Te so prepoznale potencial in letos meseca februarja, je skladbo izdala tudi založba Positiva/Virgin.
Danes je pesem „Why Don’t you” vključena v DJ sete didžejev kot so Swedish House Mafia, Carl Cox, David Morales, Roger Sanchez, David Guetta in drugih. Hit je tudi del vsakodnevnega glasbenega programa radijskih postaj kot so BBC 1, Global radio ter glasbenih postaj na Irskem, Mehiki in Novi Zelandiji. Prav tako pa je videospot mogoče videti na televiziji MTV in VH1. Nastopal je na velikem številu dogodkov in to z imeni, kot so Bob Sinclar, Derrick Carter, Junior Jack, David Morales, Basement Jaxx, Tom Novy, Axwell, Roger Sanchez, … Po končani evropski turneji sledi še turneja po ZDA.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.