Tedenski horoskop: od 20. 2. do 26. 2.

Tedenski horoskop za vsa znamenja
Tedenski horoskop za vsa znamenja Foto: Thanumporn Thongkongkaew on iStock

Teden se začne z mlajem v Ribah v ponedeljek, 20. februarja. Veliko je prostora za špekulacije in spraševanja! Ker nove lune nakazujejo čas prenove, naj ta predstavlja nov cikel zdravljenja in upanja.

Kmalu po mlaju Venera, planet odnosov, vstopi v ognjeno znamenje Ovna. V tednih tega tranzita lahko pričakujemo več odločnosti, samozavesti in zagnanosti. Teme, kot sta neodvisnost in samospoštovanje, se lahko pojavijo med prehodom Venere skozi Ovna. Nenadni pogovori se zgodijo, ko se Merkur, planet komunikacije, spopade z motečim Uranom v torek, 21. februarja. Pridejo lahko nepričakovane novice ali sporočila presenečenja. To lahko vodi tudi do spontanega izuma, ki se rodi iz pritiska.

Argumenti in stališča bodo vroči! Intelektualna kolesa so podmazana, ko se Merkur uskladi z akcijskim planetom Mars v sredo, 22. februarja. Več si preberi spodaj v tedenskem horoskopu za obdobje 20.2. – 26.2.

1Tedenski horoskop Oven (21.3. – 19.4.)

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mlada luna ti daje prostor za spraševanje o življenjskih skrivnostih. Verjetno se boš spraševal stvari, ki ti do sedaj niso padle na pamet oziroma ni bilo časa za to. Upanje v nekaj večjega ti lahko pomaga, da se počutiš varno in da začenjaš verjeti v širšo sliko. Venera, planet lepote, vstopi v tvoje znamenje, kar je lahko pravi čas za boljše razumevanje svojega odnosa do sebe, svojega telesa in svojih najbolj neposrednih želja. Občutki, ki jih gojiš do sebe vplivajo na tvoje odnose. To je čudovit trenutek za razmislek in opustitev psihološke prtljage. Osvobodi se! Ko je Merkur v harmoniji s tvojim planetarnim vladarjem Marsom, se lahko pomakneš k svojim sanjam o prihodnosti.

2Tedenski horoskop Bik (20.4. – 21.5.)

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Izkoristi temo nove lune in si zaželi nekaj nerealističnega. Konec koncev, tudi najveličastnejše sanje vsebujejo pomembne informacije. Tvoj planetarni vladar Venera vstopi v zelo skrivnosten sektor tvoje karte, ki te lahko poveže z najbolj instinktivnimi, živalskimi deli tvojih možganov ali te navdihne za razlago sanj. Lahko pride do nenadnih pogovorov, ko se Merkur, planet komunikacije, spopade z motečim Uranom. Tako lahko ugotoviš, da si pripravljen spremeniti svoje stališče ali svojo vlogo glede na to, kaj si misli množica ali tvoj šef. Merkur je tudi v harmoniji z Marsom, kar lahko pomeni, da si na ambicioznem lovu za svojo plačo.

3Tedenski horoskop Dvojčka (21.5. – 21.6.)

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Nova luna ti daje prostor, da se sprašuješ o svojem življenjskem delu. Kaj želiš pustiti za seboj po smrti? Kdo naj bi postal? Zdi se, da lebdiš v zraku s številnimi obetajočimi možnostmi. Morda se ti zdijo možnosti utrujajoče. Življenje Dvojčka je večnamensko. Vprašaj se, kaj je tisto, kar te oživi. Ne rabiš biti celo življenje zdolgočasen. Tvoja gonilna sila mora biti tisto, zaradi česar se počutiš svobodno, živahno in živo. Destabilizirajoči pogovori se lahko zgodijo, ko se tvoj planetarni vladar Merkur spopade z motečim Uranom. Poskusi biti čim bolj konstruktiven. Razmisli čemu želiš nameniti pozornost, ko se tvoj planetarni vladar Merkur uskladi z akcijskim planetom Marsom.

4Tedenski horoskop Rak (21.6. – 22.7.)

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Vprašaj se, kaj vse se še skriva tam zunaj, ko ta mistična in ustvarjalna nova luna pade v hišo višjega razmišljanja tvoje karte. Odprt duh te vodi skozi študij, duhovnost ali potovanja do najbolj oddaljenih koncev sveta. V tem obdobju prenove se lahko pojavijo velika vprašanja, ki oblikujejo dojemanje. Na nekatera vprašanja ni mogoče odgovoriti in se kot taka imenujejo skrivnosti ali čudeži. Skrivnosti lahko vodijo do zelo pomembnih odkritij. V vsej resnosti pa ta nova luna lahko pomeni nov začetek v pravni dokumentaciji in zadevah v šoli. Tvoj odnos do javnosti dobiva nov začetek, ko se Venera preseli v tvojo hišo slovesa. To je ugoden čas, da svojemu javnemu profilu nameniš nov videz.

5Tedenski horoskop Lev (23.7. – 22.8.)

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Kaže se tvoja občutljiva stran. Sezona Rib te spravi v stik s precej nežnimi občutki, dragi Lev. Raziskuj poti, ki običajno ostanejo zaprte. Morda boš potreboval nekoga, ki te bo vodil po teh cestah; če greš sam, lahko poškoduješ svoj ego. Nova luna ti daje prostor, da se vprašaš o vzajemnosti. Čeprav imaš ti, sončno znamenje, neskončno svetlobo, komu lahko zares zaupaš, da bo nosil baklo? Nenadni pogovori se lahko zgodijo, ko se Merkur, planet komunikacije, spopade z motečim Uranom. Partner ali sodelavec morda zahteva nekaj nenavadnega. Merkur je v harmoniji z Marsom, kar bi lahko pomenilo obravnavo načrtov za zabave ali srečanja. Zanimiv tedenski horoskop, kaj praviš?

6Tedenski horoskop Devica (23.8. – 23.9.)

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Drugi ljudje so neskončno fascinantni. Kdaj si nazadnje imel očesni stik? Namerno držanje očesnega stika kot vaja nas lahko pripelje do zanimivih krajev. Gledališke vaje na stran, nova luna ti daje prostor, da se vprašaš o drugih in o vseh svetovih, ki obstajajo v njih. To označuje trenutek prenove v tvojih trenutnih odnosih ali pa je morda nov pravkar vstopil v tvoje življenje. Nenadni pogovori se lahko zgodijo, ko se tvoj planetarni vladar Merkur spopade z motečim Uranom. To lahko prinese nekaj pretresov v tvoji rutini, saj se srečuješ z mednarodnimi ali pravnimi neskladji. Ali boš motiviran za izzivanje usode, ali boš leno sprejel stvari takšne, kot so?

7Tedenski horoskop Tehtnica (23.9. – 21.10.)

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Nov tedenski horoskop z novo luno ponuja premor za razmišljanje o delu. Lahko pride do moralnih ali filozofskih razprav o tem, komu služiš, ali o ljudeh, ki tebi služijo. Tvoj odnos do dela je pripravljen na prenovo s to mistično novo luno. Zelo verjetno je tisto, čemur si najbolj predana, nepomembno in idealistično. Vzemi si čas, da razmisliš o svoji viziji in o tem, kako ji služijo tvoje dnevne navade in življenjski slog. Novo poglavje v odnosih (in tvoji vlogi v njih) se začne, ko tvoja planetarna vladarica Venera vstopi v partnerski sektor tvoje karte. Venerin prehod skozi Ovna lahko zaznamuje obdobje v času, ko se počutiš bolj v trenutku, prodorno in napredno.

8Tedenski horoskop Škorpijon (22.10. – 21.11.)

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Uporabi svojo ustvarjalno žilico! Nova luna v drugem vodnem znamenju Ribi pade na mesto v tvoji karti, ki nam ne govori samo o ustvarjalnosti, ampak tudi o spolnosti, potomstvu in intimnih prijateljstvih. Ta lunacija ti ponuja trenutek tišine, da se vprašaš, fantaziraš in sanjariš o tem, v kaj vlivaš svojo ustvarjalnost. Sezona Rib ni čas, da svoj pogled omejuješ z logiko, temveč ga osvobajaš s čudeži! Nenadna razkritja ali sprememba dojemanja se lahko zgodi, ko se Merkur, planet komunikacije, spopade z motečim Uranom. Merkur je tudi v harmoniji s tvojim planetarnim vladarjem Marsom, zaradi česar lahko lažje opustiš določene ideje ali pa krivdo usmeriš drugam.

9Tedenski horoskop Strelec (22.11. – 21.12.)

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Sezona Rib je lahko zate zelo sproščujoča, dragi Strelec. Ko se sonce premika skozi najosebnejši in najzasebnejši sektor tvoje karte, je to čas, ko se lahko tudi ti znajdeš v hibernaciji. Ko pogledaš proti svojemu popku in koplješ globoko v svoje korenine, se lahko porodijo nova vprašanja in skrivnosti. Ta mistična nova luna ti daje prostor, da se vprašaš o svojem izvoru in njegovi ekspanzivnosti. Svoj izvor lahko raziskuješ na način, ki presega krvne linije, meje in podrobnosti. Tako kot dokumentirano rojstno mesto, tudi prostranost zgodovine vseh, ki so bili pred tabo predstavlja zgodbo o izvoru. Zlezi nazaj v maternico; še vedno bomo tukaj, ko prideš ven.

10Tedenski horoskop Kozorog (22.12. – 19.1.)

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

V redu je, da trenutno nimaš vseh odgovorov, Kozorog. Še posebej na začetku tedna, ko je luna v novi fazi, imaš več prostora za tavanje. Nove lune zahtevajo zaupanje v to, kar veš, a morda imaš v tem trenutku več vprašanj. Ta vprašanja bodo vodila v bogate pogovore. Ko se Merkur, planet komunikacije, spopade z Uranom, planetom presenečenja, lahko narediš nekaj nepričakovanih odkritij. Planet ljubezni, Venera, se premakne v hišo doma in družine v tvoji karti, s čimer se začne novo poglavje v odnosih na tem področju tvojega življenja. Morda boš našel več enotnosti in harmonije v zasebnem življenju, saj občutki odpirajo nov začetek.

11Tedenski horoskop Vodnar (20.1. – 18.2.)

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Tvoj odnos do denarja in materialnega sveta je poudarjen s to novo luno v hiši osebnih virov. Nove lune lahko zaznamujejo trenutke, ko se stvari zdijo nejasne in je vse, kar imamo, upanje. Zdaj lahko začneš z novo filozofijo o denarju in materialnem svetu. Nismo prepričani, kako lahko nekdo metafizično ali duhovno gleda na denar, vendar bomo to delo prepustili Vodnarju: ta mlada luna ti daje prostor, da se sprašuješ o filozofski vrednosti denarja. Nenadni pogovori se lahko pojavijo, ko se Merkur, planet komunikacije, spopade z motečim Uranom. Morda se boš počutili prisiljenega izraziti močna, nekonvencionalna mnenja. Če je tako, uporabi humor, da izraziš svoje stališče brez agresije.

12Tedenski horoskop Ribi (19.2. – 20.3.)

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Zdaj je čas za nov začetek, pravi tedenski horoskop! Sezona Rib ti vedno ponudi nov začetek s tvojim letnim sončnim povratkom, tvojim rojstnim dnevom. Mlada luna v Ribah prispeva k temu občutku prenove ali ponovnega rojstva. Nova luna v tvojem znamenju označuje čas za obnovitev odnosa s seboj. Kako ravnaš s seboj in kako se ceniš, vpliva na vse tvoje odnose. Vzemi si čas, da se vprašaš o sebi: o svoji identiteti, vitalnosti in svoji osebni zgodovini. Zastavljaj si vprašanja. Zaželi si ogromne stvari. Nobena ideja ni preveč pametna zate, draga ribica. Tvoj odnos do denarja in materialnega sveta začenja novo poglavje, ko Venera naredi prve korake v finančnem sektorju. Občutki glede prepirov ali nakupovanja se lahko okrepijo.

Prejšnji članekSerije, ki so jih prekmalu »skenslali«
Naslednji članekNajboljše trgovine v Ljubljani za leto 2023: Kje nakupovati v Ljubljani?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.