2022 bo najboljše leto v igračarski zgodovini

Leto 2021 je bilo zaradi vseh prestavljanj, ki so bila plod novega koronavirusa, precej dolgočasno. Izšle so sicer igre, kot so Forza Horizon 5, Psychonauts 2, Resident Evil Village in ostale, a pred letom 2022 se lahko skrijejo, saj že dolgo ni bilo napovedanih toliko izjemnih iger.

Denarnice bodo na shujševalni dieti in marsikdo bo imel težave oditi izpred ekrana.
Ko bi le bile tudi tako uspešne, kot so pričakovane. Najboljše leto, ko gledamo na kakovost iger, ki so kakšnega leta izšle, je verjetno 2011, ko smo dobili naslove, kot so Portal 2, Minecraft, The Elder Scrolls V: Skyrim, Call of Duty: Modern Warfare 3, Dark Souls in še mnogo drugih, ki jih nisem omenil. Po mojem mnenju pa je leto 2022 potencialno še boljše!

To leto se bo zagotovo nekaj našlo. Spodaj imaš nekaj najbolj popularnih iger, ki izidejo leta 2022 (če le ne bodo prestavljene).

Horizon Forbidden West

Za konzoli: Playstation 4, Playstation 5
Napovedan datum izida: 18. Februar 2022

Horizon forbidden west logo, v ozadju dekle z lokom in mečem v rokah na peščeni plaži ob morju in goščavi, kjer letijo ptiči pošasti

Drugi del ene najbolj popularnih Playstation ekskluziv (prvi del je sicer kasneje izšel tudi za PC). To bo za mnoge tudi prva igra naslednje generacije, ki bo na Sonyjevi konzoli dala občutek prave novo generacijske konzole PS5. Aloy bo na vse pretege iskala razlog za skrivnostno kugo, ki ubije vse, kar ji pride pred noge. Ta postapokaliptična igra bo torej imela tudi obrise realizma (kdo bi si to mislil leta 2017, mar ne?).

Elden Ring

Za konzole: PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Napovedan datum izida: 25. Februar 2022

Elden ring logo v strašnem gozdu, ki je v dimu in pošast z mečem v roki

Eden izmed največjih izidov leta bo prišel na naše igralne konzole že v začetku leta! Gre za igro, pri kateri sta združila moči Hidetaka Miyazaki, direktor, ki slovi po izidih, kot so Sekiro in Bloodborn, ter verjetno najbolj znan pisatelj naše dobe, ki je napisal slavno Igro prestolov, George R. R. Martin. Težko si lahko predstavljamo, da bi s kolaboracijo obeh lahko prišlo do slabe igre.

Gran Turismo 7

Za konzoli: Playstation 4, Playstation 5
Napovedan datum izida: 4. Marec 2022

Zajet posnetek iz igre, kjer lahko spreminjamo barvo avtomobila

Sonyjeva klasika, ki praviloma izide v vsaki novi generaciji konzol in bo največja konkurenca Microsoftovi igri Forza Horizon 5. Ti dirkaški igri vedno v največji meri prikažeta zmogljivost konzole in sta pogosto eni izmed najbolje ocenjenih iger v tistem letu. Ta zvrst ni za vse, a če se so ti dirkačine všeč in si uporabnik Playstationa, je ta nakup obvezen.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Za konzole: PC, Xbox Series X/S
Datum izida: 28. Aprila 2022

STALKER 2 HEART OF CHERNOBLY logo v gostem dimu nad mestom Černobil. Ob logu je človek s plinsko masko in jeklenko, za njim pa znak za radioaktivnost

Zastrašujoče dobra grafika in zanimiva uvrstitev v čas in kraj sta to igro postavila na zemljevid najbolj pričakovanih. Nadaljevanje franšize S. T. A. L. K. E. R. je umeščen v v Černobil. Gamepass bo to igro dobil v knjižnico že prvi dan in vsi lastniki nove generacije Xbox konzol boste lahko igro preigravali zastonj (če ne štejemo naročnine). Černobil, ki je znan zaradi jedrske nesreče, bo sedaj dobil fikcijsko predelavo. Igro boste lahko igrali tudi lastniki PC-ja.

Starfield

Za konzole: PC, Xbox Series X/S
Datum izida: 11. November 2022

Ženska glava, moški, človek v vesoljski ladiji in pošast, ki pozirajo v zvezdnem nebu

Prvi nov naslov za izjemno plodnega razvijalca Bethesdo, ki je znan po fantastičnih igrah Fallout in Skyrim, v petindvajsetih letih! Šel boš med zvezde in na pot k tistemu, kar je človeštvu najbolj misteriozno. Vsaj tako obljubljajo v Bethsedi, ki je po prevzemu s strani Microsofta ekskluziven developer za Xbox (in PC). Še en razlog, da se lahko veseliš, če si uporabnik najnovejše Xbox konzole in naročnine Gamepass, saj bo ta igra tam na voljo že prvi dan!

Breath of the Wild 2 (uraden naslov še ni znan)

Za konzolo: Nintendo Switch
Napovedan datum izida: 2022

Moški s konzolo Nintendo Switch in prižgano igro Breath of the Wild

Točnega datuma za, vsaj meni, favorita v kategoriji za najbolj pričakovano igro leta 2022, še ni. Niti ni še znanega uradnega naslova igre. Oboje bi lahko izvedeli že ta teden, ko bodo podelili nagrade za igre leta, ob tem pa tudi predstavili prihajajoče igre, ki jih bomo igrali v prihodnjih letih. Na veselje mnogih je Nintendo letos potrdil, da bo to leta 2022 (originalno bi igra morala priti leta 2021). Nintendo je znan, da so njihovi naslovi le najvišje kakovosti in če igra ne bo dosegla pričakovanj, se lahko zgodi, da bo prestavljena – možno tudi, da v leto 2023 (to sem omenil, da »zjinxam« in bo igra res izdana naslednje leto!). Verjetno bo to tudi najbolj prodajana igra na katerikoli konzoli in redko kateri lastnik Switcha ne bo kupil te igre. Upajmo, da bomo to lahko storili čim prej.

God of War Ragnarök

Za konzoli: Playstation 4, Playstation 5
Datum izida: 2022

Kratos in Atreus pozirata pred zasneženo hišo in pokrajine s pošastjo in volkovi v ozadju

Santa Monica Studio, ki je eden mnogih fantastičnih studiev v lasti Sonyja, bo v svet pognal nadaljevanje izjemne uspešnice God of War. Originalen naslov ima dodano besedo Ragnarök. To pa v skandinavski mitologiji pomeni zaporedje dogodkov, ki bodo vodili v konec sveta. Kratos in Atreus bosta ponovno glavna junaka. Obljubljenih je tudi več likov iz nordijske mitologije. Vsekakor »must play« za vse Playstation uporabnike. V daljni prihodnosti boš tudi kot uporabnik PC-ja prišel na svoj račun, če bo Sony naredil isto, kot bo z originalnim delom te uspešnice. God of War boš na PC-ju lahko igral od 14. januarja dalje!

Hogwarts Legacy

Za konzole: PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Datum izida: 2022

Hogwarts Legacy napis pred šolo za čarovnike v megli in mistični pokrajini

Verjetno najbolj pričakovana igra med »navadnimi ljudmi«, ki niso igričarji, saj je Harry Potter oboževan po vsem svetu in ima izjemno zaledje fenov. Neskončen svet magičnih bitij prepleten s čarovnijami in skrivnimi hodniki Bradavičarke. Na Redditu je bilo med oboževalci mogoče prebrati, da bodo mnogi kupovali konzole ali dovolj zmogljiv PC zgolj in samo zaradi te igre, ki res izgleda zelo obetavno.

Splatoon 3

Za konzolo: Nintendo Switch
Datum izida: 2022

Splatoon 3 logo ob fantu z lokom in čudaškim ptičem

Tretji del te RPG igre, ki je postala ena ključnih franšiz Nintenda v tej generaciji. Streljanje z barvo po tvojih nasprotnikih naj ne bi bilo tako zabavno. Igra bo podobna predhodnima, a veliko bo tudi novosti! V igri boš našel »Ink bow« z novim apokaliptičnim videzom in mnogo novih orožij, oblačil in zmnožnosti. Igra bo poleg večigralskega načina vsebovala tudi enooseben način.

A Plague Tale: Requiem

Za konzole: PC, Playstation 5, Xbox Series X/S
Datum izida: 2022

A pleague tale requiem napis in ženska ter majhen fant, ki gledata direktno vate

Nadaljevanje fantastične igre A Plague Tale: Innocence, ki je mnoge presenetila z izjemno kakovostno zgodbo in grafično podobo. Nadaljevanje prihaja samo za konzole nove generacije in PC. Na Gamepassu, Xboxovi naročniški platformi, je postala ena najbolj igranih iger in mnogi smo jo prav zaradi tega spoznali in postali navdušeni. Če imaš rad štorijalno bogate igre, ti bo ta sigurno postala ena ljubših, če bo le nadaljevala tisto, kar so v prvem delu tako dobro naredili.

Nekaj ostalih iger, ki prihajajo v letu 2022

Med boljšimi izstopajo še:

  • Bayonetta 3 (Nintendo Switch),
  • Pokémon Legends: Arceus (Nintendo Switch),
  • Weird West (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S),
  • Monster Hunter Rise (PC),
  • Rainbow Six Extraction (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia),
  • Saints Row (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S),
  • Avatar: Frontiers of Pandora (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Stadia, PC),
  • Bayonetta 3 (Nintendo Switch),
  • GhostWire: Tokyo (PC, PlayStation 5),
  • Dying Light 2 (PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S),
  • Final Fantasy XVI (Playstation 5),
  • Gotham Knights (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S),
  • Kirby and the Forgotten Land (Nintendo Switch),
  • Salt and Sacrifice (PC, Playstation 4, Playstation 5) in
  • Sifu (PC, Playstation 4, Playstation 5).

Želel bi si, da bi imel dovolj denarja, da kupim prav vse, a na žalost se boš verjetno tudi ti moral odločiti, katere si želiš. Svetujem ti, da iger ne prednaročuješ, saj se ti to ne izplača. Zelo redko se zgodi, da kakšne igre ne moreš kupiti, tako kot se zdaj dogaja pri konzolah. Igre so lahko zelo zanič in prodajalci redko vračajo kupnino za zanič izdelke. Sam sem prednaročil Cyberpunk 2077 in bil zelo razočaran nad izdelkom, kupnine pa nikoli nisem dobil nazaj.

Zagotavljam pa ti, da se bo nekaj našlo zate. Vsako leto veliko iger tudi preseneti s svojo kakovostjo in morda bo naslednje leto najboljša igra čisto neka druga, ki tu sploh ni omenjena! Katere se najbolj veseliš ti?

P.S.

Ne pozabi, 9. decembra je na sporedu Game Awards šov, kjer boš izvedel letošnje nagrajence za najboljše igre leta 2021. Tam bodo predvajali tudi ogromno napovednikov za igre, ki izidejo leta 2022 in kasneje!

Prejšnji članekKako narediti najboljše kuhano vino?
Naslednji članekPrvi umetno ustvarjeni organizem se zdaj lahko razmnožuje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.