5 idej za novoletne igre, ko ti zmanjka časa za pripravo

Text GAME NIGHT spelled out in wooden letter. Surrounded by dice, dominoes other game pieces on black background. Table games. Stay home activity for kids family.
Foto: Anastasiia Yanishevska iz iStock

Silvestrovo je tukaj, kar pomeni zabavo dolgo v noč in kar v naslednje leto. 2023 je pred vrati, 2022 pa je potrebno zaključiti na posebej zabaven način. Pri tem ti bodo pomagale naslednje igre, ki jih lahko uporabiš za današnjo novoletno zabavo.

5Novoletno iskanje zaklada

To igro lahko poskusiš kar na začetku zabave, da se udeleženci sprostijo in spoznajo. Raznorazne stvari skrij po prostoru, hiši ali okolici in udeležence razdeli v pare po dva. Najboljše bo, če se ti osebi ne poznata, saj bosta imeli tako odlično priložnost za spoznavanje. Gre za zelo preprosto igro – iskanje zaklada -, ki pa s seboj pripelje veliko druženja, napetosti in veselja. V tem je tudi trik.

»Zaklad so prijatelji, ki jih naberemo sproti,« pravi pregovor, kajne?

4Igra imen in nazivov

Navodila so precej preprosta, hitro pa se bo ugotovila tudi splošna razgledanost vseh pripadnikov. Posedite se v krogu, da boste lahko sledili toku igranja. Prvi igralec pove ime znane osebe (lahko tudi samo besedo, če igro poenostavimo). Igralec za njim mora nadaljevati tako, da je zadnja črka te osebe prva nove osebe. Primer: 1. igralec reče Cher, 2. igralec reče Richard Nixon, nadaljuje se z N.

3Dve resnici in laž

Fantastična igra za družbo, še posebej, če je družba že spila nekaj kozarčkov. Ti so pomenili sprostitev in lažje deljenje dejstev. Vsak od igralcev mora na list napisati dve resnici in eno laž o sebi. Papirčke lično zložite in vrzite v skledo. Premešajte, nato pa naj nekdo od igralcev – voditelj igre – prične z branjem listkov in ugotavljanjem skrivnosti in laži.

2Virtualne igre oziroma aplikacije

Little boy playing a mobile game against his sister
Foto: Rawpixel iz iStock

Našteli ti bomo le nekaj nasvetov za aplikacije oziroma mobilne igre, ki jih lahko za novoletno igro uporabi cela družba. To so:

  • Head’s Up
  • Friend Wars
  • Catch Phrase
  • Parlera
  • Charades

1Družabne pivske igre za novo leto

Seveda ne gre brez družabnih iger. Klasika je Beer Pong. Tu so še pivski križci in krožci, pivski Monopoly, pivski remi, pivska enka in še marsikaj drugega, kar lahko preobrneš v pivsko igro.

Slovenija je sama ustvarila kar nekaj družabnih iger na tako temo. Marsikomu najprej na pamet prideta Brodolom in Tipsy. Tu je še vedno priljubljeni Drinkopoly.

V zadnjih letih so noro priljubljene Karte proti človeštvu (Cards Against Humanity), What do you Meme?, Exploding Kittens, Buzzed, F**k. The Game in še marsikatera druga igra s kartami.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKdo obdaruje otroke v Španiji?
Naslednji članekNajboljši filmi leta 2022
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.