E3 2021: Najbolj zanimive igre, ki so jih napovedali

Po tem, ko je lani zaradi epidemije odpadel, se je letos E3 vrnil v velikem slogu. Expo igričarskega sveta je potekal preko spleta od 12. do 15. junija. Čeprav so potekala razna izobraževanja, okrogle mize, pogovori z ustvarjalci in podobno, pa so bili glavna tema igre. Ubisoft, Sega, Nintendo, Konami, Capcom in mnogi drugi so predstavili svoje prihajajoče igre. Med več kot sto igrami, smo izbrali tiste najbolj zanimive.

Avatar: Frontiers of Pandora

Takoj na začetku moramo omeniti eno izmed največjih presenečenj letošnjega E3. Massive Entertainment (franšiza The Division) nam je ponudila prvi vpogled v igro po istoimenskem filmu Avatar. Kot film je tudi igra videti čudovito, sovpadala pa naj bi s filmskim nadaljevanjem, ki bo v kino dvorane prišel naslednje leto. Igra bo najverjetneje »first-person«, razvijajo pa jo za PS5, Xbox Series X/S, PC in Amazon Luna. Izid je napovedan za leto 2022.

Battlefield 2042

Opisan kot najbolj ambiciozen projekt franšize, te bo odpeljal v prihodnost. »First-person« streljaška igra bo vsebovala več kot 128 zemljevidov in obilico novih orožij, vozil in pripomočkov. V igri pa ne bo možnega igranja kampanje ali Battle Royala. EA pa pravi, da naj pričakujemo edinstveno multiplayer izkušnjo. Izid igre je napovedan za 22. oktober 2021, igranje pa bo možno na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One in PC.

Battlefield 2042 Official Gameplay Trailer

Deathtrash

Končno nekaj nostalgije s strani Ubosofta. Spikselirana 2D igra vlog bo nekaj novega (starega) v svetu iger. Za izgled in še kaj več si oglej spodnji napovednik. Igra bo izid doživela letošnjega avgusta eksluzivno za PC.

Death Trash trailer | PC Gaming Show E3 2021

Elden Ring

Morda celo najbolj pričakovana igra letošnjega E3, saj za njo stojita tudi George R. R. Martin in Hidetaka Miyazaki. Igro je najlažje opisati kot zelo podobno igrama Dark Souls in Shadow of the Colossus, a z nekaj več. Iz napovednika nismo izvedeli veliko, vsekakor pa bomo več izvedeli v prihajajočih mesecih. Njen izid je napovedan za 21. januar 2022, igranje pa bo možno na PC, PS4, PS5, Xbox One in Xbox Series X.

ELDEN RING - Official Gameplay Reveal

Far Cry 6

Šesta Ubisoftova igra v franšizi je bila predstavljena z novim napovednikom. Zgodba se odvija v tropskem raju Yara, ki je ujeto v čas. Lik, ki ga bomo igrali, se imenuje Dani, nasproti pa mu bo stal hudobnež Anton Castillo. Njemu je glas posodil Giancarlo Esposito, ki ga poznamo iz serij Kriva pota, The Boys in Mandalorian. Ustvarjalci pravijo, da naj ne pričakujemo iste igre, kot jo poznamo. Njen izid je napovedan za 7. oktober 2021, igral pa jo boš na PC, PS4, PS5, Xbox One in Xbox Series X.

Far Cry 6: Resolver Gameplay Trailer | Xbox E3 Conference

Forza Horizon 5

Peta igra v priljubljenem open-world voznem simulatorju nas bo popeljala v rekonstrukcijo Mehike. Džungle, puščave, mesta, ruševine in še mnogo drugih krajev te čaka, da med njimi zapelješ z najboljšimi avtomobili. Prvič pa ustvarjalci obljubljajo tudi možnost igranja kampanje. Njen izid je napovedan za 9. november 2021, igrala pa se bo na PC in Xbox Series X/S.

Forza Horizon 5 Official Announce Trailer

Halo Infinite

Nismo izvedeli veliko o igri, razen nekaj izsekov Halo sveta. Delta Halo, Master Chief in novi AI nam skupaj v prizoru prikažejo možnosti nove igre. Potrdili pa so, da bosta istočasno izšla tako multiplayer kot kampanja, kar ovrže govorice, da temu ne bo tako. Točnega datuma izida nismo dobili, napisano je le »Holiday 2021«. Vrača se nekaj legendarne opreme, likov, vozil in orožij iz predhodnikov. Igra bo izdana za PC, Xbox One in Xbox Series X/S.

Halo Infinite - Game Overview Trailer | E3 2021

Jurassic World Evolution 2

Nadaljevanje izjemno uspešnega prvega dela se vrača s koncem tega leta. Igra grajenja bo dobila nove lokacije, zmožnosti in seveda dinozavre. Kot narator se po dolgih letih odsotnosti iz franšize vrača Jeff Goldblum, kar bo lep uvod v zaključek filmske sage naslednje leto. Edino razočaranje igre je to, da (še) ne bo omogočala igranja posameznega lika oziroma zgodbe. Igra bo na voljo za PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S in Xbox One s koncem letošnjega leta.

Jurassic World Evolution 2 | Announcement Trailer

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Nadaljevanje igre Mario + Rabbids Kingdom Battle je bilo napovedano s strani Ubisofta. Igra bo znane like odpeljala na nov planet, ki omogoča nove zmožnosti. Poudarek bo na taktiziranju, vseeno pa so ustvarjalci še nekoliko več poudarka namenili sami akciji. Igra bo za Nintendo Switch izdana v letu 2022.

Mario + Rabbids Sparks of Hope - Cinematic World Premiere Trailer - Nintendo Switch

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Po Marvelovih Maščevalcih (Marvel’s Avengers), ki so naleteli na mešane ocene in občutke, se Square Enix loteva varuhov galaksije. Sam videz in stil igre verjetno ne bosta tako oddaljeni od predhodnika, vsekakor pa bodo oboževalci veseli, da bodo lik bolj podobni filmskim uprizoritvam. Poznavalci so akcijske sekcije igre primerjali s tistimi iz Mass Effexta.

Marvel's Guardians of the Galaxy Reveal Trailer | Square Enix Presents E3 2021

Rainbow Six Extraction

Končno je Ubisoft ponudil napovednik za novo igro Rainbow Six, ki je prešla že skozi več naslovov (Quarantine, Parasite) in se odločila za Extraction. Lahko jo boš igral še z dvema prijateljema (1-3 co-op experience), kjer se boste kot ekipa borili proti hitro razvijajoči vesoljski vrsti po imenu Arhajci. Njen izid je napovedan za 16. september 2021, igrali pa jo boste lahko na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC, Amazonu Luna in Stadia.

Rainbow Six Extraction: Cinematic Reveal Trailer

Replaced

Morda celo najbolj estetska in vizualna igra letošnjega expa. Distopični ZF svet je pravi balzam za oči. Tudi zgodba se sliši zanimivo, saj si kot AI proti svoji volji ujet v človeškem telesu. Kaj pa igra sploh bo? Replaced so opisali kot znanstveno fantastično retro igro. Več verjetno v naslednjih mesecih, saj je kot izid napovedano le naslednje leto. Igral jo boš lahko na PC, Xbox One in Xbox Series X/S.

REPLACED - Official Reveal Trailer | E3 2021

Sea of Thieves: A Pirate’s Life

Prvi del je hitro postal ena največjih iger za PC in Xbox, zato so pričakovanja za drugi del postavljena visoko. Sodelovanje z Disneyem in ustvarjalci Piratov s Karibov bo privabilo nove oboževalce. Velik pomen bo na zgodbi, glavna akterja pa bosta Jack Sparrow in Davy Jones. Igra bo izšla 22. junija 2021, na voljo pa bo za PC, Xbox One in Xbox Series X/S.

Sea of Thieves: A Pirate's Life - Announcement Trailer

Starfield

Kar močno pričakovana igra letošnjega E3 ni ponudila le napovednika, temveč tudi datum izida. Žal pa so ta pričakovanja padla v vodo za uporabnike Sonyjevih aparatur, ker bo igra z 11. novembrom 2022 na voljo le za PC, Xbox Series X/S in Xbox One.

Starfield: Official Teaser Trailer

 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako varno seksati?
Naslednji članek»Izkušnja v kinodvorani je popolnoma drugačna od tiste doma«

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.