Najbolj pričakovane igre leta 2020

Leto 2020 bo za ljubitelje video igric zelo prijetno. Pričakujemo izid nekaj močno pričakovanih nadaljevanj svetovnih uspešnic. Pozorni pa bomo na nekaj iger, ki bi nas lahko močno presenetile s svojo kakovostjo. Na koncu leta pa lahko pričakujemo izid obeh večjih igralnih konzol, PS5 in Xbox serija X. Glede na seznam, ki smo ga sestavili, bo leto 2020 zelo kakovostno in polno pričakovanja. Izpustili smo igre, za katere ni sigurno, da bodo izšle v tem letu. To so igre Disintegration, Little Nightmares 2, Watch Dogs: Legion, Skull and Bones in Vampires Masquarade: Bloodline 2. In nismo vključevali vsakoletnih športnih iger, za katere vemo, da bodo izšle.

Doom Eternal

Konzole: PC, PS4, Xbox One, Switch
Datum izida: 20. 3. 2020

Leta 2016 smo dobili tako imenovani reboot franšize Doom. Sploh nas ne preseneča, da sledi nadaljevanje. Spet boš igral v vlogi Doom Slayerja in se iz firstperson perspektive boril proti demonom iz Pekla.

DOOM Eternal - Official Trailer 2

Half-Life: Alyx

Konzole: PC (VR očala)
Datum izida: 23. 3. 2020

Po letu 2007 končno spet igra franšize Half-Life. Igrati jo bo možno le na računalniku, saj bo s tabo virtualna resničnost (VR). Obstaja sicer možnost, da jo bodo naredili tudi za igralne konzole, ampak teh možnosti ni veliko. Samo dogajanje bo postavljeno v čas pred Half-Life 2: Episode 2.

Half-Life: Alyx Announcement Trailer

Resident Evil 3 Remake

Konzole: PC, PS4, Xbox One
Datum izida: 3. 4. 2020

Spet bomo lahko v družbi Jill, Carlosa in negativca Nemesis. Če sodimo po remaku drugega dela v seriji RE, potem bo trojka še boljša. V Playstationovem streamu State of Play, je bilo potrjeno, da bo imel tudi ta del možnost igranja multiplayer.

Resident Evil 3 Remake - Official Announcement Trailer

Final Fantasy 7 Remake

Konzole: PS4
Datum izida: 10. 4. 2020

Po oznanitvi na E3 leta 2015, bomo končno dočakali remake FF7. Če je verjeti virom potem ima igra nekaj podobnosti z Final Fantasy 15. Karkoli nas čaka z remakeom, se mi zdi, da ne bi smeli biti razočarani. Upam, da imam prav.

Final Fantasy 7 Remake - Official Trailer

Wasteland 3

Konzole: PS4, Xbox One, PC
Datum izida: 19. 5. 2020

Prihaja 3. del post-apokaliptičnega Kolorada. Vsaka tvoja odločitev šteje in lahko odpre nove možnosti, ali pa ti jih zapre. Ustvarjalci InXhile so se trudili, da bi igro prikazali še bolj kot role playing. Če jim je uspelo bomo videli v sredini maja.

Wasteland 3 - Official Gameplay Trailer | X019

The Last of Us 2

Konzole: PS4
Datum izida: 29. 5. 2020

Veliko ljudi si bo konec maja vzelo dopust, da bodo lahko čimprej zaigrali drugi del uspešnice. Brez dvoma najbolj pričakovan izid igre v tem letu. Z Joelom in Ellie bomo pet let po prvem delu. Čeprav bi morala iziti že ta mesec, so pri Naughty Dog zamaknili izid, da igro naredijo čim boljšo.

The Last of Us Part II – Release Date Reveal Trailer | PS4

Ghost of Tsushima

Konzole: PS4
Datum izida: Poletje 2020

Studio, ki nam je prinesel igre Infamous in Sly Cooper, nas je kar malo presenetil s to novico. Zgodba o samuraju na Japonskem leta 1274. Igral boš kot lik The Ghost, ki se bori za življenje, ko v deželo vdrejo Mongoli. Pričakujemo lahko odlične pretepe in open-world različico zgodovinske Japonske.

Ghost of Tsushima -The Ghost | PS4

Marvel’s Avengers

Konzole: PC, Xbox One, PS4
Datum izida: 4. 9. 2020

Crystal Dynamics so sestavili moštvo, ki se bo borilo proti zlu. Igral boš lahko kot Stotnik Amerika, Thor, Iron Man, Črna vdova in Hulk. Dogajanje je postavljeno pet let po katastrofi v San Franciscu, za katero je svet okrivil prav Maščevalce.

Marvel's Avengers | Pre-order Trailer

Cyberpunk 2077

Konzole: PC, PS4, Xbox One
Datum izida: 17. 9. 2020

Dobili smo že kar nekaj teaserjev za igro Cyberpunk, ki so nas navdušili. V first-person perspektivi boš lahko igral več različnih likov in odkrival svet. Studio CD Projekt Red se sicer ukvarja z malo notranjimi težavami, ampak verjamem, da jih bodo preboleli.

Cyberpunk 2077 — Official Cinematic Trailer | E3 2019

Halo Infinite

Konzole: PC, Xbox
Datum izida: Konec leta 2020

Šesti del v seriji Halo, bo sledil liku Master Chief in nadaljeval poglavje Reclaimer Saga. Videli bomo kako se bo nadaljevala zgodba, saj nam slike in trailerji kažejo, da bo oprema našega lika nazadovala na tisto, ki jo je nosil dva dela nazaj.

Halo Infinite - E3 2019 - Discover Hope

Godfall

Konzole: PS5, PC
Datum izida: Konec leta 2020

Igra je bila ena izmed prvih, ki je bila naznanjena za novo konzolo PS5. Igra je postavljena v čas herojskih vitezov, čarovnije in prepovedanih kraljestev. Veliko o igri še ni znanega, a to se bo spremenilo v naslednjih mesecih. Kot veliko iger naj bi tudi ta imela možnost solo ali multiplayer igranja.

Godfall - Reveal Trailer | PS5

Outriders

Konzole: PC, Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5
Datum izida: Konec leta 2020

Igral boš enega izmed ljudi, ki so morali zbežati iz Zemlje in pristali na planetu Enoch. Nevihta imenovana Anomalija jih prisili, da gredo nazaj v kriospanje. Ko se zbudijo, ugotovijo da imajo vsi super moči.

Outriders - Official Gameplay Reveal Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZaradi koronavirusa se je onesnaževanje nad Kitajsko drastično zmanjšalo
Naslednji članekKaj se dogaja z Avstralijo?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.