Wordle postaja namizna igra

Popularna spletna uganka se trenutno spreminja v namizno igro za več igralcev. The New York Times je letos odkupil Wordle in se povezal s Hasbro, da igro prenese iz digitalnega v fizični svet kot »Wordle: The Party game«.

Wordle je dobila na popularnosti, zaradi visoke stopnje deljenosti na Twitterju – vsi so delili svoje rezultate. Vendar pa je reševanje Wordle uganke naloga za enega, medtem ko namizna igra to spreminja v skupinsko dejavnost.

Wordle kot namizna igra

Pri tej se en igralec spomni besede iz petih črk, ki jo morajo nato ostali igralci uganiti. Ko igralci ugibajo, bo ta, ki se je besede spomnil, drsel s prosojnimi rumenimi in zelenimi ploščicami čez pravilne črke. Ugibalo se bo s izbrisljivimi flomastri na majhnih izbrisljivih ploščah, tako da se lahko po koncu kroga plošče preprosto obriše, igra pa se lahko znova začne.

Po eni strani lahko rečemo, da igra zna biti nadležna, saj moraš po vsaki uganjeni besedi to izbrisati in začeti znova. Po drugi strani pa zna biti zabavno, ko ugotoviš besedo pred svojimi prijatelji in se s tem malo pohvališ, tako kot so mnogi to počeli prek Twitterja. Tukaj pa to lahko narediš v živo in je zmaga zato veliko slajša.

Prejšnji članekOcena filma: Moški
Naslednji članekSvet se spopada z ognjenimi zublji in rekordno vročino

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.