5 nasvetov za uporabo e-bralnika Kindle + navodila za spremembo funkcij

Nasveti za uporabo Kindla in drugih e-bralnikov
Nasveti za uporabo Kindla in drugih e-bralnikov Foto: Paolo Cordoni iz iStock

Uporaba e-bralnika Kindle je lahko fantastičen način za uživanje v digitalnih knjigah. Nikakor ne moremo trditi, da bodo e-bralniki, kot je Kindle nadomestili prave knjige, a se moramo zavedati, da se jih poslužuje veliko število bralcev. Prav zato je tu nekaj kratkih nasvetov za izboljšanje izkušnje branja s Kindlom.

1. Upravljaj svojo knjižnico Kindle

Knjižnica Kindle ti omogoča organizacijo e-knjig
Knjižnica Kindle ti omogoča organizacijo e-knjig Foto: stevanovicigor iz iStock

Ko tvoja zbirka digitalnih knjig raste, je ključnega pomena, da jo organiziraš. Uporabi Kindle Collections za kategorizacijo svojih knjig po žanru, avtorju ali katerem koli drugem kriteriju, ki ti je ljubši. Če želiš ustvariti zbirko, pojdi na začetni zaslon, izberi »Ustvari novo zbirko«, jo poimenuj in vanjo dodaj knjige tako, da v meniju izbereš »Dodaj/odstrani elemente«.

2. Uporabi funkcije Kindla

Spoznaj funkcije Kindla
Spoznaj funkcije Kindla Foto: CemSelvi iz iStock

Izkoristite vgrajene funkcije Kindle, da izboljšaš svojo izkušnjo branja. Strani lahko dodaš med zaznamke tako, da se dotakneš zgornjega desnega kota strani, označiš odlomke s pritiskom in vlečenjem po besedilu in celo dodaš opombe tako, da izbereš besedilo in izbereš možnost »Dodaj opombo«. Te funkcije so lahko koristne pri študiju, raziskovanju ali ponovnem pregledovanju priljubljenih odlomkov.

3. Prilagodi pisavo in postavitev

Prilagajanje pisave in velikosti pisave na Kindlu
Prilagajanje pisave in velikosti pisave na Kindlu Foto: Carolina Jaramillo iz iStock

Kindle ti omogoča, da prilagodiš nastavitve branja svojim željam. Spremeniš lahko velikost pisave, slog in robove. To storiš tako, da se med branjem knjige dotakneš zgornjega dela zaslona, ​​da prikažeš orodno vrstico, nato pa tapneš gumb »Aa« za dostop do nastavitev besedila. Eksperimentiraj z različnimi kombinacijami in poišči tisto, ki je prijetna za tvoje oči.

4. Omogoči WhisperSync za brezhibno branje

Kindle lahko bereš povsod
Kindle lahko bereš povsod Foto: grinvalds iz iStock

Če imaš več naprav Kindle ali uporabljaš aplikacijo Kindle v različnih napravah, omogoči WhisperSync. Ta funkcija sinhronizira tvoj napredek pri branju med napravami, kar ti omogoča, da nadaljuješ tam, kjer si končali v kateri koli napravi, združljivi s Kindle. Če želiš aktivirati WhisperSync, pojdi na Nastavitve > Možnosti naprave > WhisperSync za knjige in ga vklopi.

5. Razišči naročnine na knjige

Online education course, E-learning and e-book digital technology concept with pc computer notebook open in blur school library or classroom background among old stacks of book, textbook

Če si navdušen bralec, se naročit na Kindle Unlimited ali izkoristi naročnino kot je Amazon Prime Reading. Kindle Unlimited ponuja obsežen izbor e-knjig in zvočnih knjig za mesečno naročnino, medtem ko Prime Reading članom Amazon Prime omogoča dostop do rotacijskega izbora brezplačnih e-knjig in revij. Seveda pa ne smeš pozabiti na slovenske knjižnice in ponudbo slovenskih knjigarn, ki je iz leta v leto boljša!

Dodatni nasvet: Knjige s popustom

Redno preverjaj dnevne ponudbe in razdelek s knjigami s popustom v trgovini Kindle Store. Morda boš našel odlično branje po nižjih cenah, kar ti bo pomagalo razširiti tvojo digitalno knjižnico, ne da bi pri tem izgubil denar.

A person saving Canadian currency. Canadian Bill and coin on a white background. Concept: Saving money
Foto: Marvin Samuel Tolentino Pineda on iStock
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZačelo se je! Netflix v Sloveniji začel z ukinjanjem profilov, ki si delijo geslo
Naslednji članekKaj odlikuje dober telefon?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.