Cesar je nag! Ali lahko o tem še molčimo?

Cesar je nag! Lahko o tem še molčimo
Cesar je nag! Lahko o tem še molčimo

Veliko število posameznikov si je med epidemijo zadalo cilj zbujanja človečnosti v drugih ljudeh. Nekateri to počnejo z direktno solidarnostjo, drugi pa s čim drugim. Andrej Detela pa je tako kot že drugi pred njim svoje misli zapisal in jih izdal v obliki knjige. Lahko rečemo, kar želimo, a ne moremo preko dejstva, da je med epidemijo nastalo nič koliko velikih del v umetnosti. Cesar je nag! Naj o tem še močimo? je brez dvoma eno izmed teh.

Lahko molčimo ali pa spregovorimo

V osnovi preprosta knjiga, brez velikega buma, ki nam predstavlja poglede ene same osebe na dogajanje okoli nje. Bolj osebnostno kot to že ne gre. Vsak pisec pa v sebi sprejme tudi odločitev, ali želi ta pogled tudi sprejeti. Z močnim in naivnim zamahom misli bi lahko rekli, da je to pač univerzalna misel, kar bi v nekaterih segmentih vsekakor morala biti. Pa ni.

Andrej Detela: Cesar je nag!, založba Sanje, 112 strani.

Cesar je nag! je esejistična knjiga avtorja, ki na aktualno dogajanje v Sloveniji zre z nekega delno aktivističnega vidika. Vsekakor bo lepo, navdihujoče in čudovito branje za tiste, ki si z avtorjem delijo politično ideologijo. Za ostale pa bo vpogled v misli in zapise »drugačno mislečega«. Brez dvoma bodo to cenili tisti, ki radi berejo in iz knjig izluščijo nek nauk.

Avtor svoja zapisa oziroma knjigo zaključi z mislijo o neki novi renesansi, ki bi jo mnogi sprejeli z odprtimi rokami. Žal pa se bolj zdi, da je to le pobožna želja mnogih. Morda spet nekoč.

Recenzijo nam je omogočila založba Sanje.

+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.