Cesar je nag! Ali lahko o tem še molčimo?

Veliko število posameznikov si je med epidemijo zadalo cilj zbujanja človečnosti v drugih ljudeh. Nekateri to počnejo z direktno solidarnostjo, drugi pa s čim drugim. Andrej Detela pa je tako kot že drugi pred njim svoje misli zapisal in jih izdal v obliki knjige. Lahko rečemo, kar želimo, a ne moremo preko dejstva, da je med epidemijo nastalo nič koliko velikih del v umetnosti. Cesar je nag! Naj o tem še močimo? je brez dvoma eno izmed teh.

Lahko molčimo ali pa spregovorimo

V osnovi preprosta knjiga, brez velikega buma, ki nam predstavlja poglede ene same osebe na dogajanje okoli nje. Bolj osebnostno kot to že ne gre. Vsak pisec pa v sebi sprejme tudi odločitev, ali želi ta pogled tudi sprejeti. Z močnim in naivnim zamahom misli bi lahko rekli, da je to pač univerzalna misel, kar bi v nekaterih segmentih vsekakor morala biti. Pa ni.

Andrej Detela: Cesar je nag!, založba Sanje, 112 strani.

Cesar je nag! je esejistična knjiga avtorja, ki na aktualno dogajanje v Sloveniji zre z nekega delno aktivističnega vidika. Vsekakor bo lepo, navdihujoče in čudovito branje za tiste, ki si z avtorjem delijo politično ideologijo. Za ostale pa bo vpogled v misli in zapise »drugačno mislečega«. Brez dvoma bodo to cenili tisti, ki radi berejo in iz knjig izluščijo nek nauk.

Avtor svoja zapisa oziroma knjigo zaključi z mislijo o neki novi renesansi, ki bi jo mnogi sprejeli z odprtimi rokami. Žal pa se bolj zdi, da je to le pobožna želja mnogih. Morda spet nekoč.

Recenzijo nam je omogočila založba Sanje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekJutri se za maturante začenja matura
Naslednji članekOnesnaževanje v vesolju že ogroža satelite in astronavte

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.