George RR Martin razkril, koliko knjige je napisal

Avtor knjižne serije Igre prestolov, iz katere je HBO ustvaril še bolj uspešno serijo George RR Martin, je izdal, da se bo počasi zaključil s pisanjem šeste knjige Zimski vetrovi (Winds of Winter).

Od izdaje zadnje knjige, petega dela sage ledu in ognja Ples z zmaji je minilo že 11 let. Avtorjevo pisanje pa je zaradi svoje počasnosti bilo deležno že kar nekaj kritik. Ravno to je bil po mnenju mnogih eden od razlogov za slab konec serije, saj zadnje tri sezone niso imele knjižne podlage.

Končal že tri četrtine knjige

Zdaj je videti, da bo težko pričakovan 6. del prišel kmalu. Medtem ko smo od zadnjega dela Sanje pomladi (The Dream of Spring) najverjetneje še kar oddaljeni, če jo bomo sploh dobili.

74-letni avtor je za promocije ene od svojih novih knjig gostoval v oddaji The Late Show with Stephen Colbert, kjer je razkril, da je približno 75-odstotno končal šesto knjigo.

Avtor je dejal: »Napredujem z Zimskimi vetrovi. Ampak še vedno nisem končal. No, mislim, da bo to zelo dolga knjiga. Najdaljši knjigi doslej sta bili tretja Vihra mečev, in šesta Ples z zmaji, obe imata približno 1500 strani. Ta bo daljša. Mislim, da sem že na približno tri četrtine poti.«

»Končal sem z nekaterimi liki, veste, vsi so… vsi liki se prepletajo, tako da sem dejansko končal z nekaj liki. Dobil sem njihovo celotno zgodbo, drugih pa ne. Zato moram vse to dokončati,« je dodal.

Prejšnji članekKako naj bodo mladi vključeni v oblikovanje migracijskih politik?
Naslednji članekKako najhitreje speči meso?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.