Knjiga meseca: Dekle, ki si ga zapustil

Kolo prislonjeno ob trgovino

Ljubitelji romance boste uživali v letošnji prvi knjigi meseca. Avtorico Jojo Moyes verjetno najbolj poznaš po filmu Ob tebi, ki je bil posnet po istoimenskem romanu. Za razliko od mnenja širše javnosti pa sama menim, da njena najboljša zgodba še ni bila uprizorjena na velikem ekranu.

Dve zgodbi, dve romanci

V romanu sledimo dvema zgodbama. Prva se odvija med prvo svetovno vojno v Franciji. Mlada Sophie očara nemškega komandanta, ki ga prevzame njej portret. Naslikal ga je Sophiejin mož, ki je trenutno v vojni. Ko pa Sophie izve, da so ga zaprli v taborišče, se odloči, da bo glede tega nekaj naredila.

Naslovnica knjige

Druga zgodba je postavljena v sedanji čas. Mlada vdova Liv je prav tako očarana nad portretom Sophie, ki se je v njeni lasti znašel po čistem naključju. Ko spozna karizmatičnega Paula, se začne boriti za svojo sliko in mlada zaljubljenca se glede tega znajdeta na nasprotnih bregovih.

Napeto in čustveno branje

Kljub prepletu dveh zgodb bralec ni niti za trenutek zmeden. Zgodba se bere hitro, ker je tako napeta, da je sploh ne moreš odložiti. Moraš izvedeti, kako se bo končala. Ljubezen je tako ganljiva, da moram priznati, da sem na trenutke potočila par solz (okej, veliko solz).

Moški joka

Glavni junakinji sta prav čudoviti in z veseljem slediš njunima zgodbama. Del zgodbe je sicer malce žalosten, ker se odvija med prvo svetovno vojno, vendar ni tragičen. Knjiga bi odlično delovala na velikem ekranu in le upamo lahko, da bodo po njej posneli film.

Z razlogom priljubljena avtorica

Jojo Moyes stalno navdušuje s svojimi knjigami in to z razlogom. Niso si preveč podobne, kot se rado zgodi pri pisateljicah romanc. So smešne, obenem pa znajo biti globoke in malo žalostne. Ljubezen pogosto zmaga, ni pa prikazana preveč pocukrano.

Ženska je očarana in vzdihuje

Bliža se izpitno obdobje, ki bo polno stresa in neprespanih noči, zato ti za sprostitev priporočamo, da v roke vzameš tole knjigo. Je odlična izbira za ljubitelje romanc in zgodovinskih dram. Zgodba bo s tabo ostala še kar nekaj časa.

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Zgodba
Stil pisanja
Liki
Prejšnji članekHarvey Weinstein: Začelo se je sojenje »predatorju«
Naslednji članek10 zanimivosti o filmih Harry Potter
Katja Stojić

Urednica revije Študent

knjiga-meseca-dekle-ki-si-ga-zapustilKnjiga je čudovita ljubezenska zgodba, ker ni preveč pocukrana. Sicer je res malce preveč predvidljiva, v tem smislu, da ima srečni konec, ampak včasih si želimo prav to. Ima globino, kar pogosto manjka pri romancah. Bere se hitro in po končani zadnji strani ostane s tabo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.