Mesečna naročnina na knjige v Sloveniji (PREGLED PONUDBE)

Ponudba je v Sloveniji zaenkrat še zelo okrnjena ter tudi nekoliko cenovno nedostopna, vseeno pa imamo nekaj zanimivih programov.
Ponudba je v Sloveniji zaenkrat še zelo okrnjena ter tudi nekoliko cenovno nedostopna, vseeno pa imamo nekaj zanimivih programov.

Verjamem, da ste bili večkrat naročeni na kakšno revijo ali časopis, iz tujine pa se tudi k nam že zelo uspešno širi fenomen mesečne naročnine na knjige, ki ponuja izbor vsakomesečnih knjižnih poslastic, ki jih prejmete na vaš dom!

Predstavljamo vam pregled mesečnih naročnin, ki so najbolj razširjene v Sloveniji.

Zmenek s knjigo

Cena: mesečna naročnina od 21,00 evrov

Za projekt Zmenek s knjigo so se pri založbi KUD Sodobnost odločili zaradi poplave knjižnih naslovov, različne kakovosti. Bralci se vsako leto težje odločijo, katere knjige so zares kakovostne in kaj izbrati. Poskrbeli so za izbor kvalitetnega branja za vso družino in pripravili knjižne škatle. Koncept knjižnih škatel je preprost. Vsaka dva meseca prejmete škatlo, v kateri se skriva izbrana knjiga iz njihovega knjižnega programa. Naslov knjige pa bo do samega zmenka ostane skrivnost. Knjižno škatlo lahko naročite zase, za otroka ali za družino.

Ponuja različen izbor naročnin, ki so primerne za različne starostne skupine, ponujajo pa tudi možnost enkratnega nakupa paketa. 
Ponuja različen izbor naročnin, ki so primerne za različne starostne skupine, ponujajo pa tudi možnost enkratnega nakupa paketa.  Foto: KUD Sodobnost on sodobnost

Vsaka škatla vsebuje:

  • knjigo, 
  • dodatke in presenečenja slovenskih podjetnikov in ustvarjalcev, ki bodo popestrili bralno izkušnjo,
  • posebne pozornosti avtorjev, 
  • srečko, ki vam lahko prinese 100-odstotni popust na eno izmed knjig iz  ponudbe,
  • razglednico, ki jo lahko pošljete svojim bližnjim in jim s tem podarite popust za nakup.

Ponujajo tudi enkratne pakete; ter mesečne naročnine za otroke, odrasle, ter tudi družine. Pri otrocih je možna izbira med različnimi starostnimi kategorijami knjig.

Knjiga Meseca

Cena: mesečna naročnina od 24,99 evrov

 

Je koncept, ki je prenešen iz tujine in ga pri nas meddrugim ponujata knjigarna Učila in Felix. Podobno kot KUD Sodobnost ponujajo enkratne in mesečne pakete, ki so žanrsko obarvani.

Z naročilom na Knjigo Meseca mesečno prejmete najnovejše izdaje izbranega žanra in dodatna presenečenja, ki popestrijo vašo bralno izkušnjo. V knjižni škatli prejmete poleg knjige še dodatne 4 izdelke in dodatno knjigo založbe Učila.

Izbirate lahko med škatlami: Spomini in biografije, Kriminalke, Romance in Aktualne teme, k temu pa so dodali še dve otroški: Berem s starši in Berem sam/a.

Knjižna škatla Knjiga meseca pri založbi Felix
Knjižna škatla Knjiga meseca pri založbi Felix Foto: Felix on felix

Mladinska knjiga PLUS

Cena: mesečna naročnina od 7,99 evrov

 

Je prva slovenska aplikacija za poslušanje in branje knjig. Mladinska Knjiga Plus ponuja zvočnice (zvočne knjige) in e-knjige priznanih slovenskih in tujih avtorjev v slovenskem jeziku.

Aplikacija trenutno vsebuje preko 300 biografij, romanov, mladinskih romanov, kriminalk, zgodovinskih knjig, priročnikov in pravljic, vsak mesec pa dodatno širijo nabor knjig. Pri branju e-knjig si sam lahko nastaviš velikost in vrsto pisave, pri poslušanju zvočnic pa si lahko prilagodiš hitrost predvajanja. Pri nekaterih zvočnicah lahko poslušaš kar avtorje, ki berejo lastno delo!

Aplikacijo lahko najdeš na Apple App Store in v Google Play trgovini. Izkoristite lahko  štirinajstdnevno brezplačno preizkusno obdobje.

Aplikacija za knjige MK Plus
Aplikacija za knjige MK Plus Foto: MK on mkplus

Svet knjige

Je eden izmed najbolj znanih knjižnih klubov v Sloveniji, ki neprekinjeno deluje že 45 let pod okriljem založbe Mladinska knjiga.

Kot član Sveta knjige vsako četrtletje prejmete 80 stranski brezplačni barvni katalog, ki prinaša v udobje vašega doma bogat klubski program. V programu so zbrane za vas in vašo družino najboljše, najbolj zaželene, zanimive in aktualne knjige, glasbene in filmske izdaje, igre in igrače.

Kot član knjižnega kluba Svet knjige imate samo to dolžnost, da vsake tri mesece kupite vsaj eno knjigo ali kateri koli izdelek iz klubskega programa. Knjig seveda lahko kupite tudi več. Znesek nakupa ni pomemben. Članom so pri nakupu na voljo številne ugodnosti, ponujajo tudi izbrane kakovostne knjige četrtletja in knjigo sezone.

Knjižni klub Svet knjige nepretrgoma deluje že več kot 45 let.
Knjižni klub Svet knjige nepretrgoma deluje že več kot 45 let. Foto: Svet knjige on svet knjige
Prejšnji članekSlovenija prvič s to nalogo v OZN
Naslednji članekSi tudi ti nasedel Bojani Beović?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.