Najboljše knjige za noč čarovnic

Noč čarovnic je najbolj grozljiva noč v letu in temu primerno mora biti tudi naše branje. Ne govorimo o skriptah za faks, ampak o tistih pravih grozljivih knjigah. Katere so tiste knjige, ki so najbolj primerne za branje na to noč? So to le grozljivke ali pridejo v poštev tudi kakšne druge? Poglejmo si, katere knjige so letos na vrsti.

Drakula – Bram Stoker

Jonathan Harker, njegova bodoča žena Mina Murray, Lucy Westenra s svojim bodočim možem Arturjem Holmwoodom (kasnejšim lordom Godalmingom), dr. Seward, dr. Van Helsing in Američan Quincey Morris se tekom neverjetnih naključij zapletejo v nevarno igro z grofom Draculo, vampirjem iz Transilvanije, katere izid ima lahko katastrofalne posledice tako za človeška življenja kot tudi za človeške duše.

Carrie – Stephen King

Klasična grozljiva zgodba o Carrie White, plašnem dekletu, ki jo vrstniki izobčijo, globoko verna mama pa je do nje preveč zaščitniška. Ko jo na maturantskem plesu pahnejo čez rob, se nad majhnim mestecem znese s svojimi telekinetičnimi sposobnostmi.

Tisto – Stephen King

Sedem najstnikov doživi grozljivo izkušnjo v domačem kraju Derry v ameriški zvezni državi Maine. Spopasti se morajo z nečim groznim, kar že stoletja ustrahuje in mori. Vsakih 27 let se zbudi in se hrani z ljudmi, najraje z otroki. Ko Georgie postane žrtev, se njegov brat Bill in šest njegovih prijateljev odločijo, da bodo izsledili zlo. Skoraj trideset let kasneje se groza ponovi. Že odraslih sedem prijateljev se vrne, da bi enkrat za vselej obračunali s tistim.

Frankenstein – Marry Sheley

Roman govori o mladem švicarskem znanstveniku Victorju Frankensteinu, ki na v tistih časih ugledni univerzi v Ingolstadtu ustvari umetnega človeka. Victorju poskus uspe, vendar je umetni človek nasilna pošast, ki ubije Victorjevega brata Williama, bratovo ženo Elisabeth in prijatelja Henrija. Pošast je tudi kriva za smrt Victorjevega očeta Alphonsa in njegove služkinje Justine.

V hiši med hribi straši – Shirley Jackson

O dogodkih v naslovni hiši med hribi, kamor se s skupino pomočnikov odpravi doktor John Montague, antropolog in raziskovalec nadnaravnih pojavov, da bi preučil domnevne paranormalne motnje v njej. Premišljena dramaturgija jezikovno sočnih in duhovitih dialogov med naivnim doktorjem in njegovimi pomočniki, zavrto in zasanjano Eleanor, lahkoživo in dovzetno Theodoro ter nastopaškim Lukom, bodočim dedičem hiše, bralcu hitro razkrije, da bo leglo groze v romanu predvsem psiha njegovih junakov.

Intervju z vampirjem – Anne Rice

Dvestoletni Louis novinarju Danielu Malloyju razkrije svojo življenjsko zgodbo. Popelje ga v pozno 18. stoletje v New Orleans. Po smrti žene in hčerke Louis ne more nehati žalovati. Nekega dne mu pot prekriža krvoses Lestat, ga spremeni v vampirja in mu tako podari večno življenje in mladost. Toda Louis, ki se mora prehranjevati s svežo človeško krvjo, se ne more znebiti svojih človeških čustev.

Kurja polt – R. L. Stine

Kurja polt (v izvirniku angleško Goosebumps) je serija mladinskih grozljivih romanov ameriškega pisatelja R. L. Stina, ki so začeli izhajati leta 1992. Romani med seboj niso povezani ne z liki ne z dogajanjem, skupen pa jim je osnovni motiv – otroci ali mladostniki, ki se zapletejo v strašljivo dogajanje, pogosto z nadnaravnimi elementi ali obiski nezemljanov. Naj te ciljna publika ne odvrne od branja, saj je serija zelo zanimiva.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako ti gre študij na daljavo?
Naslednji članekBodo Zgodbe iz kostanjevih gozdov Sloveniji prinesle prvega oskarja?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.