O smehu Zlatka Čordića

Zlatan Čordić – Zlatko je slovenski raper iz ljubljanskega naselja Fužine. Princ Fužinc je preko sodelovanja z avtorjem Jurijem Hudolinom opisal svoje spomine v knjigi O smehu Zlatka Čordića. Spomini na šolo, odraščanje, življenje, glasbo, Fužine in na njegovo poslanstvo. Na prvi pogled lahko branje, ki pa odpre nešteto ulic za razmislek.

Svet je lep tudi ko si Julijan Mak

Skozi njegove spomine odkrivamo skromno, a obenem bogato otroštvo, ki je bilo napolnjeno s pravimi stvarmi. Odhod v šolo in učenje, kjer lahko uporabim citat iz njegove pesmi: »V šoli meu sem športne stave.« Ocene so eno, kar pa si se dejansko naučil pa drugo. In naučil se je ogromno. Odraščati kot otrok priseljencev iz držav bivše Jugoslavije ni bilo lahko in potrebna je bila trda koža. Skozi šport in glasbo jo je tudi pridobil in tako skozi branje ugotavljamo, kako je postal tak, kot je danes. Ogledalo kritikom, Plečnikova roža, Julijan Mak in Zlatko.

Jurij Hudolin: O smehu Zlatka Čordića, Založba Beletrina, 152 strani.

Rap je moj zaklad

Več kot deset let po prvem albumu je Zlatko še vedno tukaj in obira sadove svoje uspešne glasbene kariere. Več kot to pa mu pomeni družina in prijatelji in to se skozi vsako besedo začuti. Če nam skozi njegove pesmi to ni postalo jasno, pa to odkrijemo v knjigi. Kot mnogi raperji je tudi on to platformo uporabil za sporočanje težav po svetu. Sovraštvo do drugih, vodenje države, zahrbtnost in lepše stvari, kot so ljubezen do mame, zaljubiti se v nekoga in prijateljstvo.

Knjiga ni le za njegove oboževalce

Čeprav bodo v knjigi najbolj uživali prav njegovi fani oziroma oboževalci, je knjiga veliko več. Je zgodba o spominih, otroštvu, prijateljstvu, družini in glasbi. Branje vredno vsake minute, ki da vpogled v enega največjih slovenskih raperjev in glasbenikov vseh časov. Za konec pa njegove besede: »Bodi sam svoj, bodi več od življenja.«

Recenzijo nam je omogočila Založba Beletrina.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMlada velemojstrica dokazuje, da šah ni dolgočasen
Naslednji članekJe Warren Buffett napačno ocenil trg?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.