Ocena knjige: Temna junakinja: Večerja z vampirjem

Kdo bi lahko pozabil najstniške obsedenosti s svetlečimi vampirji (če pogledam za nazaj, se zgrozim nad svojo navdušenostjo) in volkovi? Somrak je pred desetimi leti kraljeval na knjižnih policah, a od takrat je vampirska ljubezen precej zamrla med bralci.

V dobrem in slabem.

Če bi se torej rada vrnila v preprosta najstniška leta, ti svetujemo, da v roke vzameš knjigo Temna junakinja. Zgodba pripoveduje o 17-letni Violet, ki je priča strašnemu zločinu. V eni noči se ji življenje popolnoma spremeni, saj ugotovi za obstoj vampirjev, ki jo nato ugrabijo.

V ogromni vili sredi ničesar Violet odkriva skrivnosti temnih bitij in čeprav se upira svoji naklonjenosti, se hitro zaljubi v njihovega princa. Kaspar na začetku deluje precej hladnokrvno, vendar kmalu ugotovi, da ta skrivnostni princ v sebi skriva številne skrivnosti.

Damon Salvatore se smehlja in pomaha.

Knjiga je napisana v preprostem, hitro berljivem slogu. Cilja predvsem na najstnice, ki še niso prebolele zaljubljenosti v vampirje. Zgodba je zabavna, dokaj predvidljiva, pa vseeno zna presenetiti z nepričakovanimi odkritji. Liki vampirjev so zelo zanimivi, da si prav želiš, da bi bili tvoji prijatelji.

Gre za prvi del zbirke in zgodba že namigne, kaj se bo zgodilo v nadaljevanjih. O ostalih magičnih svetovih izvemo ravno dovolj, da si želimo prebrati drugi del. Ljubezenska zgodba igra glavno vlogo, družbo pa ji delajo tudi politične spletke.

Dobil sem dekle.

Knjigo priporočamo vsem ljubiteljem najstniških fantazijskih romanc. Če si uživala v Vampirskih dnevnikih, ti bosta Violet in Kaspar hitro prirasla k srcu. Roman lahko prebereš v enem vikendu, saj kljub obsegu strani od tebe ne zahteva pretiranega razmišljanja.

Abigail Gibbs: Temna junakinja: Večerja z vampirjem. Prevedla: Mojca Žnidaršič, Morfemplus, 456 strani.

Recenzijo nam je omogočila založba Morfemplus.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Zgodba
Liki
Pisanje
Romanca
Prejšnji članekKako izbrati popolne kavbojke?
Naslednji članekVelika noč v znamenju epidemije
Katja Stojić

Urednica revije Študent

ocena-knjige-temna-junakinja-vecerja-z-vampirjemZgodba je preprosta, precej predvidljiva, vendar vseeno zabavna. Je popolno razvedrilo za konec tedna, ko želimo pobegniti pred resničnim svetom. Romanca je pa odlična!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.