Prebujenje po smrti nam ponuja odgovor na večno vprašanje

Knjiga zdravnika Rajiva Partija z naslovom Prebujenje po smrti je (delni) odgovor na večno vprašanje. Kaj se zgodi z nami, ko umremo? Življenje po smrti je izkusil zdravnik v kalifornijski bolnišnici in nam v knjigi to tudi razkril. Ne le to, povedal je tudi, kako mu je ta dogodek spremenil pogled na življenje in stvari, ki ga dopolnjujejo.

Odgovor na vprašanje, kaj se z nami zgodi v smrti

Resnična zgodba o zdravnikovem popotovanju v onostranstvo in znanje o samozdravljenju, ki ga je prineslo od tam. Redek vpogled v nebesa, pekel in pretekla življenja — obsmrtna izkušnja je zdravnika Rajiva Partija popeljala na popotovanje po onostranstvu in ga privedla do duhovnega prebujenja, ki je popolnoma spremenilo njegovo poklicno pot, življenjski slog in najosnovnejša prepričanja. Po obsmrtni izkušnji se je dr. Parti prebudil kot novi človek. Odrekel se je svoji vili, opustil dotedanjo kariero in popolnoma spremenil odnos do svoje družine. Še zmeraj komunicira z angeli in med ljudmi širi njihovo modrost.

Že v predgovoru zdravnika Raymonda A. Moodyja izvemo, da je obsmrtna izkušnja Ravija Partija nekaj posebnega. To nam sporoča nekdo, ki na mesec dobi na desetine sporočil, v katerih mu ljudje opisujejo izkušnje smrti. Nato pa besedo prevzame dr. Parti. Opiše nam svoje življenje pred svojo sedmo operacijo raka prostate, ki je zanj pomenila spremembo življenja. Kot uspešen anesteziolog se je posluževal vseh materialnih dobrin, ki si jih lahko predstavljamo. Potovanja, gromozanske vile, športni avtomobili in vse, kar spada zraven pri bogastvu.

Ko je bil med operacijo tako zavesten, da je slišal šalo, ki jo je povedal kirurg, je obenem doživel tudi nekaj drugega. Videl je svoje dosedanje življenje in grehe v njem, prikazala pa sta se mu tudi nadangela in njegov oče. Uvidel je, kako sebičen in razvajen je bil v zadnjih dvajsetih letih in se odločil, da se bo spremenil. Odrekel se je materialnim dobrinam in začel živeti preprosto življenje z nekaj preprostimi načeli.

Prebujenje po smrti: Rajiv Parti dr. med., prevedla Aleksandra Kocmut, založba 3skelion, 200 strani.

Preprosto in polno življenje

Njegova vera sta prijateljstvo in ljubezen, ki ju preseli v vsak odnos, na katerega naleti v svojem življenju. Njegove odločitve tako vodi ljubezen in ne jeza ali okoriščanje svoje družine. P izkušnji je postal boljši človek, mož in oče.

Prebujenje po smrti je lep primer osebe, ki spozna, kako malo na koncu dneva pomeni materialno bogastvo. Za bralca ni pomembno, ali verjame vsemu, kar je napisano v knjigi, pomembno je izluščiti bistvo.

Recenzijo nam je omogočila založba 3skelion.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMatura letos bo, dijakom bodo omogočene prilagoditve
Naslednji članekTudi aligatorji imajo zmožnost regeneracije tkiva

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.