Prihaja Sejem na zraku!

Sejem na zraku.
Podarimo si knjige ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic! Foto: on Mesto literature

V soboto 22. aprila, ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic, prihaja v Ljubljano že tretja edicija knjižnega Sejma na zraku! Med 10. in 22. uro se bo poleg številnih literarno obarvanih dogodkov, predstavilo skoraj 50 slovenskih založb.

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic je tudi pri nas povezan z nakupovanjem in podarjanjem knjig, zato skladno s to tradicijo v pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s skupnostjo založnikov in založnic v parku Zvezda že tretjič zapored organizirajo knjižni Sejem na zraku.

Praznovanje knjig in literature

Sejem je odlična priložnost, da se z obiskom, druženjem, nakupi, in podarjanjem knjig skupaj poklonimo trudu, ki je vedno znova vložen v to, da imamo toliko dobrih knjig. Organizatorji poudarjajo, da ni samoumevno, da lahko v slovenščini beremo toliko dobrih knjig!

V parku Zvezda bodo v sodelovanju s skoraj 50 založbami razprostrli stojnice in mize, obložene z najboljšim, kar lahko ponudijo. Za sejem pripravljajo poseben izbor knjig, tudi s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Številni založniki in založnice bodo prisotni na svojih stojnicah, na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig.

Sejemski oder, podpisovanje knjig, druženje pozno v noč

Pogovori in predstavitve knjig se bodo cel sejemski dan odvijali tudi na sejemskem odru. Ob stojnicah založnikov bodo potekala podpisovanja avtorjev in avtoric. 22. in 23. aprila praznujemo tudi Noč knjige, zato bo sejem, ki bo za prijetno vzdušje osvetljen z namiznimi svetilkami, odprt vse do 22. ure!

Alja Petric.
Dnevno dogajanje se bo sklenil zaključni koncert pevke in vsestranske raziskovalke Alje Petric. Foto: on Alja Petric

Program na sejemskem odru

Glasbeno budnico bo pripravila Brencl banda, tekom dneva bodo svoje nove knjige predstavili meddrugim Dora Kaštrum, Metod Pevec, Vinko Möderndorfer, Lucijan Zalokar … Praznovanje knjige bo zaključil sferični koncert Alje Petric.

Več informacij in podroben program najdeš na povezavi.

Prejšnji članekKako prihraniti pri nakupovanju živil?
Naslednji članekUniverza v Mariboru odločno v bran svoji študentki

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.