Študent priporoča: top knjige za ljubitelje zgodovine založbe Morfem

Genealogy family history theme with old family photos and documents.
Foto: Megan Brady iz iStock

Poznaš zgodovino tvojih najljubših krajev? Ti srce zatrepeta, ko vidiš zgodovinski spomenik in pomisliš, kako so nekoč živeli naši predniki? Verjetno si tudi velik oboževalec zgodovinskih knjig, ki slikajo preteklost in ohranjajo spomin na minule dogodke. Pa si že prebral spodnje knjige?

Atlas prazgodovinskega sveta

Če obožuješ čudovite ilustracije in te zanima razvoj življenja na Zemlji, je ta knjiga kot nalašč zate! V njej boš našel pregled razvoja življenja od izvora Zemlje in prvih preprostih oblik življenja pa do sodobnih ljudi. Vsako obdobje ima svoje poglavje in velik zložljiv zemljevid, poseben prostor pa je namenjen tudi prazgodovinskim kuščarjem.

Priporočamo za: ljubitelje dinozavrov.

Naslovnica
Foto: on Morfemplus d. o. o.

Atlas zgodovine

Zgodovina je izredno fascinantna stvar. Razkriva nam zgodbe o davno preminulih kraljih in kraljicah, izgubljenih narodih in dosežkih človeštva. Kako je sploh nastala sodobna država in se razvila naša družba? Odgovore na ta vprašanja boš dobil v tej prelepo ilustrirani enciklopediji, ki ti bo dokazala, da zgodovina niti pod razno ni dolgočasna.

Priporočamo za: največje zgodovinske piflarje.

Naslovnica knjige
Foto: Morfemplus d. o. o.

Izginule pokrajine

Kako si predstavljaš Zemljo? Kot velikansko snežno kepo? Planet, prekrit z morji lave? Ali kot svet, poseljen z dinozavri in drugimi nenavadnimi oblikami življenja? V tej čudovito ilustrirani knjigi boš raziskal zgodovino Zemlje in odpotoval v izginule pokrajine iz skoraj pozabljenih časov.

Priporočamo za: ljubitelje narave in prazgodovine.

Naslovnica
Foto: on Morfemplus d. o. o.

Nepozabni dogodki

Številni dogodki so zaznamovali našo preteklost, vse od vzpona človeštva do padca Berlinskega zidu. Ta bogato ilustrirana knjiga predstavlja 23 mejnikov človeške zgodovine, vse od ledene dobe pa tja do 20. stoletja.

Priporočamo za: vse, ki jih zanimajo predvsem ljudje in zgodovina človeštva.

Naslovnica
Foto: on Morfemplus d. o. o.

Mitopedija

Si kot otrok oboževal mitologijo? Potem moraš prebrati to osupljivo knjigo! Polna je zanimivih mitoloških bitij, kot sta zahodnoafriški pajk anansi, ki rad za šalo spreminja svojo podobo, in tanuki, prikupen, a nagajiv rakunasti pes iz japonskih legend. Katera je tvoja najljubša mitološka žival?

Priporočamo za: ljubitelje čarovnije in skrivnosti. Velika doza domišljije priporočena. 🙂

Naslovnica
Foto: on Morfemplus d. o. o.

Frida in zmaj Artur Gaj v Grčiji

Frida se s svojimi prijatelji odpravi v Grčijo, zibelko zahodne civilizacije. Z zmajem Artujem Gajem nas bo popeljala skozi deželo antičnih templjev, gledališč in slovite grške mitologije. Spoznaj slavne bojevnike in neusmiljene bogove, poglej v svojo prihodnost v Delfiju in obišči slovito pesnico Sapfo.

Priporočamo za: ljubitelje grške mitologije in zgodovine.

Naslovnica
Foto: on Morfemplus d. o. o.

Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekElona Muska lahko vprašaš karkoli, če mu plačaš 4 dolarje na mesec
Naslednji članekOpravljanje je ključno pri družbeni hierarhiji ugotavljajo raziskave
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.