Top 5 otroških knjig za odrasle

Hobit (J.R.R. Tolkien: The Hobbit)

Pozabi na filme, ki so krajši roman razvlekli v devet ur. Knjiga je precej (ampak res precej) krajša in čudovita zgodba o avanturi in nepričakovanem junaku. V njej ne manjka čarovnikov, zmajev in velikanov. Namenjena je mlajšim bralcem, ampak je več kot primerna tudi za odrasle. Če si bil razočaran nad filmi, raje v roke vzemi knjigo. Je veliko boljša.

Naslovnica knjige

Pokopališka knjiga (Neil Gaiman: The Graveyard Book)

Neil Gaiman je eden izmed najboljših fantazijskih pisateljev. Po njegovem romanu Ameriški bogovi snemajo tudi serijo, da ne omenjam filmov Coraline in Zvezdni prah. Pokopališka knjiga govori o mladem fantu, ki odrašča na pokopališču. Ne pozna svojih staršev, zato ga vzgajajo duhovi. Je res prisrčna zgodba in polna nenavadnih prigod in odbitih magičnih elementov.

Naslovnica knjige

Severni sij (Philip Pullman: The Northern Lights)

Na HBO se je ravno začela predvajati serija, posneta po teh knjigah. Gre za zelo oboževano trilogijo, ki jo je Cerkev javno obsodila. Zgodba namreč govori o boju med cerkvijo, ki želi obstoj različnih svetov obdržati zase in znanostjo, ki si prizadeva ravno obratno. Ljudje v tem svetu imajo demone, to so v bistvu njihove duše, ki obstajajo v živalski obliki. Gre za kultno serijo, ki je obvezno branje za vse ljubitelje fantastike.

Naslovnica knjige

Amulet iz Samarkanda (Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkand)

Jonathan Stroud je eden boljših pisateljev fantastične literature za otroke. Njegova zbirka o mladem čarovniku Nathanielu in džinu Bartimejusu je prava klasika. Kdo ne bi imel džina, ki bi zanj lahko opravil najrazličnejše stvari? V treh knjigah ta nenavadni par premaga zlikovce in oblikuje neke vrste prijateljstvo. Bartimejus je prav kultni junak, ki te vsakič spravi v smeh.

Naslovnica knjige

Sedem minut čez polnoč (Patrick Ness: A Monster Calls)

Patrick Ness je s tole knjigo zlomil številna srca. Govori namreč o mladem fantu, čigar mami umira za rakom. Vsako noč sanja o velikem drevesu, ki stoji pred njegovo hišo in ga začenja strašiti. Gre za zelo močno zgodbo, ob kateri se boš precej verjetno zjokal. Po knjigi je posnet tudi film, vendar ti priporočamo, da v roke najprej vzameš knjigo. Samo ne pozabi na robčke.

Naslovnica

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKako prepoznati motnje hranjenja in kako pomagati?
Naslednji članekTop DIY darila
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.